-----------------------------------
Mircea Pteancu
21 Iun 2008 10:58

Atlas stelar virtual pentru binocluri
Exista un atlas stelar virtual special creat pentru amatorii de Astronomie cu binoclul si care se chiama TUBA.Mie imi place,este adecvat scopului si este si freeware.Intreb daca intereseaza pe cineva de pe forum ?Sau daca-l mai foloseste deja cineva ? Mircea

Mihai Luca
21 Iun 2008 11:32


DA ... m-ar interesa si pe mine acest atlas! Unde il pot gasi ?

Multumesc in avans pentru raspuns.

Mircea Pteancu
22 Iun 2008 11:54


Iata mai jos linkul la care gasiti informatii despre TUBA,adica ,,Touring the Univers through Binoculars '' care a fost intai o carte de succes scrisa de Phill Harrington.Recenziile au evidentiat  lipsa unui atlas asociat cartii si specificului ei ,observatia astronomica prin binoclu.Astfel ca Dean Williams a creat atlasul TUBA,adica ,,Touring the Univers through Binoculars Star Atlas'' care contine stele pana la magnitudinea 11, plus 1100 obiecte deep-sky ,numai cele vizibile prin binocluri,  de la mici la  mari,indica pozitia Lunii,Soarelui si a planetelor mari pentru orice  data.Hartile se pot tipari,exista optiunea de zoom,harti la ''tema'',la un click ofera date despre obiectul selectionat, un ghid pentru alegerea binoclului ,o lista cu cele mai frumoase 20 privelisti astronomice binoculare...

http://www.philharrington.net/tuba.htm

Atlasul a fost recomandat de catre Dragos Bora caruia ii multumim.

Mircea

sylon
04 Sep 2008 20:28


tot in acest scop este si celestia...pt cei care au auzit
rocmand cu caldura tuturor pasionatiolor 
http://www.shatters.net/celestia/download.html

Oliver Dragan
04 Sep 2008 22:18


Daca mai ai nevoie, am eu "Touring the Univers through Binoculars" sub forma de pdf.

Forever_Man
05 Sep 2008 09:00


Orice carte despre observarea cerului e buna. O vrea si eu. Daca nu se poate pune aici pe forum, vezi mailul meu la profil si te-as ruga sa mi-o trimiti si mie.