-----------------------------------
Zgabrel
26 Iun 2023 00:13

salutari , si bine v-am gasit!
Sunt incepator in ale astronomiei, interesat atat de astrofotografie dar si de observatii in mod direct. atunci cand timpul si vremea imi permite incerc sa observ ce se intampla pe cerul noptii cu ajutorul unui newtonian de 6 toli sau cu ajutorul unui binoclu generic de 8x40. recent am incercat astrofotografia neghidata cu un dslr nikon si un obiectiv de 50mm si ... am reusit sa pozez stelele spre surpriza si incantarea mea. vrand sa avansez mi-am dat seama ca nu e nici pe departe suficient...
    Cu multe intrebari si cu prea putine informatii in domeniu sper sa ma primiti printre voi si sa-mi permiteti sa fac parte din aceasta comunitate minunata

Erwin
26 Iun 2023 07:34


Bine ai venit pe forum!

Vei găsi tutoriale pentru începători aici, parcurge-le cu răbdare &#537;i însu&#537;e&#537;te-&#539;i no&#539;iunile de bază fără de care nu vei în&#539;elege răspunsurile la întrebări. Astrofoto este o materie în sine care trebuie începută cu ABC-ul. Am văzut mul&#539;i amatori care au avut a&#537;teptări nerealiste de la setup-ul lor &#537;i l-au abandonat după ce-au investit bani serio&#537;i în el, cheltuild pe urmă &#537;i mai mul&#539;i bani. Caută să vezi ce &#539;i se potrive&#537;te, ce posibilită&#539;i materiale &#537;i tehnice ai, cât timp ai la dispozi&#539;ie.

Vexatyk
28 Iun 2023 07:23

Salutari.
Salutari. 
Eu sunt din Vaslui si avem aici un gruo format care iesim la observatii si foto destul de des. Daca vrei sa te adaug in grp nostru de whatsup lasa in privat numarul de telefon. Acolo ne organizam si punem la cale iesirile.

Cer senin .