-----------------------------------
valy
04 Iul 2023 22:04

O noapte la Balcic
Am fost in minivacanta de 1 iunie, am revenit in weekend. Peisajul este mai interesant decat pe litoralul nostru, este mult mai liniste, atmosfera relaxanta. In ambele vizite Luna a fost prezenta si a adus plusvaloare peisajului. Pe ici pe colo se mai vad Albena sau Nisipurile de Aur. Am fost insotit de binoclul Zeiss 10x25 si de camera telefonului.

Mircea Pteancu
04 Iul 2023 23:41


valy

Frumoase poze, multumesc !
Va impacati bine vad, tu si binoclul de 25mm ...

Cer senin, Mircea

valy
04 Iul 2023 23:50


Da, ne-am inteles bine inca din prima zi...

Spor!

tudor
05 Iul 2023 08:57


Îmi plac vreo două poze, în special aia cu băiatul pe ponton înconjurat de mare.

valy
05 Iul 2023 10:34


Multumesc!

Pozele "la distanta" sunt facute prin binoclu: cele in care se vede campul vizual circular cu camera "normala" care defapt e destul de wide, cele cu detalii sunt in modul "tele", nu se mai vad marginile campului ocularului.

concentus
05 Iul 2023 13:47


Faine poze! Felicitări!

valy
05 Iul 2023 19:18


Multumesc :D

valy
03 Aug 2023 12:19


Nu planuisem sa ma reintorc la Balcic ci doar sa petrecem cateva zile pe litoralul patriei. In primele zile a fost caldura mare si vant, cerul era destul de incarcat. Dar in ziua cu ploaie am zis sa plecam din aglomeratia din zona Constanta-Eforie si sa ne relaxam cateva ore mai la sud, se anunta vreme buna. Din pacate ploaia ne-a urmarit si acolo, dar s-a revansat la final afisand un frumos curcubeu dublu partial. Revenind la Mamaia, cerul s-a curatat, se vedeau multe stele, se vedea chiar si M31 intr-o poza cu telefonul de pe faleza.
In rest cateva cadre luate prin binoclul 10x25, am reusit cu ocazia asta sa gasesc o priza incat sa pot manevra si telefonul si binoclul si sa pot face chiar panning pentru pasari, filmare sau poze de actiune cu o stabilizare mai buna.

valy
03 Aug 2023 12:27


Tot jucandu-ma cu binoclul si camera telefonului m-am gandit sa fac o mica aroganta: sa filmez si sa fac stacking. N-a iesit mare lucru ca am avut doar 300 de cadre si turbulentele erau destul de suparatoare.

https://www.youtube.com/watch?v=2W5Z4qEr_M8