-----------------------------------
Skygazer
26 Iul 2023 11:03

Salutare si bun gasit!
Buna ziua dragi colegi de privit cerul,

Cu toate ca sunt interesat de cerul instelat si de astronomie inca din copilarie, d'abia anul trecut am inceput observatiile cu instrumente optice(binoclu). In acest timp am capatat o oarecare mica experienta si imi doresc sa trec la urmatorul pas(un binoclu mai mare pt inceput). Mi-as dori sa aflu mai multe despre astrofotografie, aceasta fiind punctul meu de interes pentru moment. Am tot vizitat site-ul dvs si m-am decis sa-mi fac cont pt ca am gasit o multime de informatii interesante si utile.

O zi buna sa aveti si cer senin,

Ionut Radu

valy
26 Iul 2023 11:56


Bine ai venit!

Cu siguranta vei afla informatii noi despre subiectele de interes.

Erwin
27 Iul 2023 11:11


Bine ai venit, Ionu&#539;. 

Ai mult de studiat pentru astrofotografie, e important să nu încerci să sari etapele esen&#539;iale. &#536;i să ai în vedere că acest domeniu este un mare consumator de timp &#537;i de bani. Mul&#539;i au parcurs drumul anevoios de la instrumente ineficiente la un setup corespunzător (dar scump, nu ai ce face), potrivit cu nevoile &#537;i posibilită&#539;ile proprii. Urmărind rubrica Bazar vei vedea că apar des instrumente, camere, accesorii cumpărate la pre&#539; întreg &#537;i vândute la jumătate, pentru că nu (mai) corespund. Ca să nu pă&#539;e&#537;ti la fel ai nevoie de cuno&#537;tin&#539;e solide înainte de a investi. 

Un binoclu bun pentru astronomie trebuie să fie u&#537;or de &#539;inut în mână, un 10x50 e suficient. Pentru aperturi &#537;i măriri mari este obligatoriu un trepied cu montură specială pentru binoclu, care poate deveni incomod sau dificil de utilizat. Cele mai bune imagini le-am ob&#539;inut cu un binoclu bun 10x50 pe montură stabilizatoare de umeri, construită din &#539;eavă de aluminiu, "bizooka". Se poate face simplu, din lemn, găse&#537;ti la ATM sau în blog. Elimină tremuratul mâinilor &#537;i ai acces liber la o mare parte din cer.

Skygazer
03 Aug 2023 10:11


Da, mai am multe de invatat, sunt constient de asta. dar si invatatul are farmecul lui :D
Multumesc mult pt sfaturi.