-----------------------------------
Armand Popa
16 Aug 2023 10:49

Tabara de Astronomie Meteor 2023, Ungaria
Societatea de Astronomie din Ungaria (Magyar Csillagászati Egyesület) reune&#537;te într-o singură organiza&#539;ie pasiona&#539;ii de astronomie, atât la nivel amator, cât &#537;i profesionist. Cu filiale în întreaga &#539;ară &#537;i membri în mai multe &#539;ări, această societate organizează anual diverse evenimente printre care si o tabără de astronomie. În acest an, am avut privilegiul să particip la Tabăra de Astronomie Meteor 2023. În cadrul acestei întâlniri, pasiona&#539;ii de astronomie au avut ocazia să se adune pentru a împărtă&#537;i cuno&#537;tin&#539;e &#537;i a observa cerul înstelat.

Mai jos, găsi&#539;i link-ul către relatarea evenimentului, precum &#537;i un alt link către un filmule&#539; care surprinde pregătirile dinaintea căderii întunericului


https://armandpopa.blogspot.com/2023/08/tabara-de-astronomie-meteor-2023-ungaria.html

https://youtu.be/BLtXSrB-EhQ

Cer senin
Armand

Mircea Pteancu
17 Aug 2023 01:08


Felicitari Armand,  tie si lui Csaba, pentru participare si pentru reportaj !
V-am gasit in poza de grup dar mi-a trebuit oleaca de vreme sa va gasesc.
Armand este intre ''s'' din Nicolaus si ''C'' din Copernicus, cu Csaba la stanga lui.
Mie cel mai mult mi-a placut telescopul - butoi de bere si poza cu dare stelare.

Mizser Attila m-a vizitat demult, in 2005 cand inca locuiam la bloc, asa ca am amintiri cam vagi.
El este tipul cu par alb si mainele incrucisate pe genunchi, din primul rand ? 

In orice caz, strasnica gasca este MCSE, ma bucur ca si eu fac parte din ea. 
Cand m-a vizitat in 2005, Mizser mi-a adus (si) legitimatia de membru plus literatura astronomica, plus lentile ...
Este regretabil ca astronomii amatori romani nu au o asemenea organizatie din cauza orgoliilor si a maruntelor vanitati. 

Cer senin, Mircea

Armand Popa
17 Aug 2023 10:17


domnule Mircea, mul&#539;umim frumos pentru aprecieri!

Mizser Attila este persoana cu megafonul în mână, aflat în col&#539;ul stâng al bannerului Copernicus.

Ar trebui să realizăm &#537;i noi, amatorii de astronomie de aici, că deasupra problemelor cotidiene &#537;i a viziunilor personale asupra lumii, există o boltă cerească incredibil de frumoasă care ne une&#537;te. Pasiunea comună ar trebui să pună pe pauză, pentru măcar câteva zile, orgoliile, părerile, credin&#539;ele &#537;i viziunile personale, pentru a ne putea bucura împreună de frumuse&#539;ea cerului înstelat.... 

Armand