-----------------------------------
Armand Popa
24 Aug 2023 18:06

astROmania 2023
Anul acesta, am participat din nou la astROmania! A fost o experien&#539;ă grozavă; am întâlnit o ga&#537;că faină de oameni cu aceea&#537;i dragoste &#537;i pasiune pentru stele. Am cunoscut persoane reale din spatele unor pseudonime virtuale &#537;i am transformat "utilizatorii" în prieteni. Am făcut observa&#539;ii prin Gatgantua, Colosul &#537;i Balaurul &#8211; trei telescoape impresionante. Am văzut Nebuloasa Crescent prin mai multe instrumente, am reobservat Pluto... &#537;i multe altele

Detalii aici

https://armandpopa.blogspot.com/2023/08/astromania-2023.html

Cer senin,
Armand

Mircea Pteancu
24 Aug 2023 20:35


Felicitari Armand si pentru tine si pentru toti astronomii amatori pasionati care au participat la ''astROmania'' !

Felicitari lui Alin Tolea pentru consecventa cu care a transformat aceste tabere intr-o traditie a Astronomiei de amatori din tara noastra.

Forumul ''astronomy.ro'' nu mai organizeaza intalniri anuale ca in trecut ?
Intreb din curiozitate si ca initiator al ideii, spre regretul meu nu pot participa la asemenea intalniri astronomice.

Multumesc Armand pentru articolul detaliat si interesant prin lectura caruia am participat si eu in mod virtual la ''astROmania''.

Cer senin, Mircea

Stefan Pop-Cot
22 Dec 2023 13:35


Cam de 5 ani am preluat si sunt organizatorul principal al taberei astROmania (grup de prieteni care iesim la stele in august o saptamana - intalnire privata pe baza de invitatie), si cam de 2 ani  impreuna cu Andrei Juravle organizam impreuna StarParty uri nationale pentru publicul larg, marca SRPAC, de 2 ori pe an.

Sigur ca am putea face un StarParty si cu oamenii de-aici de pe forum, adica gen intalnirile nationale de organizarea carora se ocupa domnul Corban. 
Daca se vrea la Cabana Curmaturi, jud Alba unde organizez si restul iesirilor desigur ca pot sa ma ocup eu fara nici o problema.

Armand Popa
22 Dec 2023 14:10


Fane, ideea este excelentă, nu ar fi rău să organizăm o ie&#537;ire "forumistică". Am fost de două ori acolo &#537;i confirm că loca&#539;ia este extrem de potrivită pentru activită&#539;ile noastre. Cabana se află la o altitudine de 1240 de metri, oferind o panoramă excelentă asupra cerului, fără iluminare artificială, în întuneric complet. Camerele sunt confortabile, iar sala de mese este un loc ideal pentru adunările noastre &#537;i pove&#537;ti, iar terasa este cu adevărat plăcută. Gastronomia locală se ridică la înăl&#539;imea astronomiei noastre :)
Ar exista interes pentru o astfel de iesire?

Armand

Stefan Pop-Cot
22 Dec 2023 14:40


Exact, asta trebuie sa aflam: daca exista interes. 
Al doilea aspect ar fi daca vor oamenii sa mearga pe mana mea ca organizator :D

MariusP
22 Dec 2023 15:09


Se poate face un chestionar pentru a sonda interesul, fie în topicul ăsta (pot edita eu primul mesaj dacă îmi spune&#539;i op&#539;iunile chestionarului) sau într-un topic separat...

Armand Popa
22 Dec 2023 15:12


Da, cu privire la interes, vom afla mai multe în perioada următoare. Nu cred că există motive pentru care lucrurile să nu meargă bine sub îndrumarea ta în calitate de organizator. Evenimentul va fi o întâlnire de astronomie, oferind suficiente subiecte pentru discu&#539;ii legate de spa&#539;iul cosmic pe toată durata acestuia. Nu vom avea timp pentru discu&#539;ii din afara domeniului nostru &#537;i al interesului comun. Legătura noastră este definită de astronomie, nu de diversele viziuni asupra lumii. Ne întâlnim pentru a practica astronomia, astrofotografia, pentru a împărtă&#537;i cuno&#537;tin&#539;e despre ATM &#537;i pentru a împărtă&#537;i aceea&#537;i pasiune. Tot ce trebuie să facem este să evităm, pentru câteva zile, dorin&#539;a egoistă de a ne impune punctul de vedere asupra diverselor chestiuni politice si ce-o mai fi la moda acum pentru contradic&#539;ii &#537;i să ne concentrăm asupra a ceea ce ne leagă cu adevărat: bolta cerească.

Stefan Pop-Cot
22 Dec 2023 16:37


Exact Armand, exact :)

Stefan Pop-Cot
22 Dec 2023 16:39


Marius, o sa fac un topic separat zilele astea da, cu ceva detalii despre cabana si sa propun niste date eventual.