-----------------------------------
katran
31 Aug 2023 12:17

Jucarie noua
Mi-am gasit de treaba ... 8-ul are on-step-ul instalat , dar g11 l-am luat fara controller , doar motoarele . Caut un controller pentru ea ... aveti idee unde gasesc ? Thanks .

katran
01 Sep 2023 18:25


Bun ... On-Step pentru G11 nu mai este disponibil ... nu mai raspunde nimeni pe site ( instein astro ) , 
asa ca m-am orientat catre un EQStarPRO LOSMANDY &#8211; EQ drive upgrade kit for G11 mounts , de la 
un tip din Ucraina . Pana una alta , am reusit sa urc monturile pe trepiede , a trebuit sa crosetez 
niste adaptoare ... nimic special sau dificil ... problema a aparut cand a trebuit sa mosmondesc si 
bara pentru contragreutati ... e un filet acolo tare tembel , 16G , a durat nitel pana m-am prins 
ce pas e ala , ca e imperial , ca e point la 60 de grade ... sa-l ia dracii de filet !!! Dar , pana la urma 
am incins strungul , am facut vreo cateva probe si mi-a iesit ... din inox 304 . 

Acu' trebuie sa le desfac , sa curat ambreiajele , sa gresez ce e nevoie , sa verific coroanele si melcii ... 
ma distrez la maxim !!!

gabi
01 Sep 2023 18:56


Frumos !

Bine ai revenit !

catalin dumitru
01 Sep 2023 18:57


Ah , ce &#539;i-a&#537; jefui atelierul !  :)  :)  :) 
Mă refer la utilaje . 

Spor la me&#537;terit , sunt numai ochi &#537;i "urechi" !!

Stanescu Octavian
02 Sep 2023 18:18


faine sunt curios cand  dai drumul sideral rate puse bine la polaris  cat duce la poze fara ghidare . sau la o focala 400-500 cu Pempro v3  pe declinatie cat ai sub secunda arc graficul asa adupa 10 min . cu Pempro vezi si Pec  cat este exact

Erwin
03 Sep 2023 08:05


Câ&#539;iva ne-am construit singuri onStep. Recomand versiunea maxESP pentru astrofoto. Am comandat plăcu&#539;ele la chinezi &#537;i restul am luat de la mouser, TME, etc. Asta e pt. cei care au răbdare să facă lipituri. Proiectul este mură în gură, nu trebuie să &#537;tii programare. Varianta STM32 blue pill însă dă mari bătăi de cap &#537;i celor experimenta&#539;i... :(