-----------------------------------
Alexandru Simandi
20 Oct 2023 20:03

Vand telescop Skywatcher Newtonian 130/900 cu motorizare RA
A venit vremea sa ma despart de primul meu telescop. Am luat in locul lui un astrograf.
A fost dus pe camp de 2 ori (martor Gelu), in rest a vazut cerul din balconul meu legendar din Bucuresti.

Modelul este fix acesta:
https://www.astroshop.ro/telescoape/skywatcher-telescop-n-130-900-explorer-eq-2-cu-motor-eq-2/p,23586

Pachetul intreg contine:
* Telescopul 130/900 proaspat colimat cu laser
* Montura EQ2 cu care a venit
* Motorizare cu telecomanda pentru RA cu care a venit (pentru vizual urmareste foarte bine, pentru astrofoto cele mai bune rezultate am avut cu expuneri de maxim 5s)
* Ocularele cu care a venit, 25mm, 10mm si barlow 2x
* Cautatorul cu punct rosu cu care a venit
* Masca Bahtinov printata 3d de mine
* Filtru solar facut de mine (recomand pentru poze, vizual nu m-as risca la apertura asta)
* Suport telefon pentru poze prin ocular printat 3d de mine
* La cerere suport telefon Bresser (ventuzele nu prind pe sticla opaca de la telefonul meu)
* 2 inele adaptoare de la M39 (filetul de pe focuser) la M42 (pentru adaptoare foto) printate 3d de mine (au tinut roata de filtre 5x + camera ZWO)
* capac de colimare printat 3d (nu m-am prins cum se foloseste corect asa ca mi-am luat laser)
* surubelnita cu care a venit + cheie hexagonala
* manualul de instructiuni

Pret: 1300 RON
As prefera sa il predau personal.

Recomand telescopul pentru incepatori, mai ales pe partea de vizual.
Pentru a vedea pozele facute cu el, aveti toate postarile mele de aici pana pe data de 10 Iul 2023 inclusiv: 
https://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=22536&postdays=0&postorder=asc&start=0

Alte informatii utile:
* pentru a putea atinge focus cu roata de filtre si camera ZWO a fost nevoie de acel adaptor M39-M42 pentru a scurta distanta comparativ cu adaptorul telescopului 1.25' care are si filet de M42
* cu camera mirrorless am reusit sa ating focus fara adaptor direct pe 1.25', la DSLR ar trebui sa mearga cel putin matematic cu adaptorul M39-M42 la care se insurubeaza adaptor specific camerei
* am marcat centrul oglinzii principale cu un punct negru
* bateriile pentru motor sunt incluse (am probat inca au putere), sunt mai groase dar se pot gasi la orice supermarket, o singura data le-am schimbat intr-un an
* am vazut cu acest telescop Luna, Jupiter, Saturn, Neptun, Venus, Mercur iar din teren cateva zeci de roiuri de stele si cateva nebuloase mai puternice (Orion, Ring, Dumbell)

Alexandru Simandi
21 Oct 2023 11:54


atasez poze si cu adaptoarele facute de mine si telecomanda functionand

Alexandru Simandi
28 Oct 2023 13:01


up

Alexandru Simandi