-----------------------------------
Alex01
12 Noi 2023 15:24

Salutare
Salutare tuturor!

M-am înregistrat pe forum pentru că mă pasionează astrofotografia.
Mi-am construit un mic telescop după ce am urmărit videoclipul lui Cuiv, The Lazy Geek &#8221;HOWTO: Make a POWERFUL smart TELESCOPE! Better than much bigger telescopes!&#8221;: https://www.youtube.com/watch?v=0JdtL950RjQ în urmă cu 2 ani (am comandat componentele chiar în noaptea de după vizionarea clipului), telescop care acum arată cam a&#537;a: (vezi ata&#537;ament)
Mi-a&#537; dori să avansez dar încă mai învă&#539; (nu prea am avut timp să aprofundez prelucrarea imaginilor).
Astăzi am căutat un forum românesc de astronomie &#537;i am dat peste astronomy.ro &#537;i am decis că vreau să mă înregistrez...

Cer senin!
Alexandru

valy
12 Noi 2023 17:36

Re: Salutare
Bine ai venit!
.Mi-am construit un mic telescop ..RGB!

dmtr69
14 Noi 2023 14:56


Bine ai venit!
 Frumos setup pentru incepatori. Ideal pentru tinte de dimensiuni mari, pentru camp larg. Cel ce spune "Better than much bigger telescopes!" o sa-i faca sa zambeasca pe astronomii mai avansati. Nu s-ar mai face telescoape gigant daca ar fi suficienta o luneta de 50mm.
 O sa constati si tu destul de repede ca vei dori ceva mai mare, mai puternic. Astrofotografia (in special cea pentru DSO) este un sac fara fund.