-----------------------------------
Alexandru Claudiu
14 Aug 2024 19:12

Soarele si Luna in ziua de 11 august 2024
Cu aceste imagini am încheiat sesiunea foto din vara aceasta, întorcandu-mă în Bucure&#537;ti.

1. Soarele - activitate sporită 
-imagine făcută cu Sigma 150-600 si camera Asi 533, filtru L-eXtreme + filtru Solar. Initial am realizat un film &#537;i am prelucrat 15% din cadre.


2. Luna - imagine făcută pe timp de zi, spre seară cu Esprit 100ED, Asi 533, filtru L-Pro. Dintr-un film Avi de 1 minut am ales 15% din cadre.

valy
14 Aug 2024 23:05

Re: Soarele si Luna in ziua de 11 august 2024
Cu aceste imagini am încheiat sesiunea foto din vara aceasta...Un final cu happy end!

Alexandru Claudiu
14 Aug 2024 23:45


Da, sa zicem....

In noaptea respectiva am mai fotografiat si Helix Nebula printre pomi prin porumb si alte crengi...fiind foarte jos. Problema a fost faptul ca mi-a luat peste 1 ora si jumate sa fac alinierea polara. Nu inteleg ce s-a intamplat. Niciodata nu am patit asta cu EQ6-R si AsiAIr+. Miscam putin in stanga , zicea ca trebuie sa merg mult in dreapta. Abia atingeam si coboram montura, zicea ca trebuie sa urc cu 2 grade. Asa m-a tinut aproape 2 ore. S-a si deconectat montura de la AsiAIr, pare ca portul USB2 a inceput sa joace si am trecut pe portul USB3. Oricum problemele au continuat... 

Asadar sper sa nu se fi stricat ceva la sistemul mecanic al EQ6-R si sa fie intr-adevar un final de sezon cu happy end.