-----------------------------------
Alex Ady
17 Aug 2024 08:38

Problema la reglarea altitudinei NEQ6
Buna dimineata,
Azi noapte am facut bataturi la degete incercand, fara succes sa reglez altitudine la NEQ-6 PRO-ul meu.
Cred ca am indoit putin surubul de regalare din sud.
Am demontat partea din montura ce realizeaza reglarea pe altitudine si am ramas siderat de sistemul sub mediocru de reglare.
Apelez la cunostintele dumneavoastra pt a corija aceasta problema.

valy
17 Aug 2024 10:14


Sistemul este simplu dar eficient. Incearca sa schimbi intre ele suruburile. Pune si putina vaselina, si nu regla cu montura incarcata, fa reglajul grosier cu ea goala.

nobody
17 Aug 2024 18:00


Adica sistemul este de tot rahatul.

O posibila solutie: https://crayfordmanorastro.com/2020/03/13/super-smooth-eq6-altitude-adjustment-mod/

Erwin
18 Aug 2024 08:14


Solu&#539;ia dată de nobody am văzut-o pe viu &#537;i este foarte bună însă este dificil de confec&#539;ionat pentru că necesită precizie în execu&#539;ia pieselor &#537;i o menghină înclinabilă pentru a realiza planul înclinat. Nu &#537;tiu pe unde am pus desenul, dacă îl găsesc &#537;i am timp a&#537; putea să o fac pe minifreză.

Emil
18 Aug 2024 09:13


Eu pe eq-6 am marit diametrul gaurii &#537;i am schimbat &#537;urubul. Plus reglajul îl făceam fără încărcare pe &#537;urub.

Stanescu Octavian
18 Aug 2024 11:47


la mine chiar s-a rupt surubul chinezesc . am inlocuit cu surub mai bun de chiuloasa motor auto cred BMW  si rotesc cu cheie stea . gata e tot perfect asa