-----------------------------------
mihaig
21 Aug 2024 18:59

Vind telescop Dobson Skywatcher 305mm / 1500mm
Anuntul unui amic,ce nu are cont aici

"Vind telescop Dobson Skywatcher 305mm /1500mm , stare optica perfecta , Este produs din cite stiu in SUA , deci este de calitate , ( sticla pyrex cu grad redus de dilatare cald rece ) , are cele doua oculare standard de 10mm si 25mm , luneta cautatoare , iar montura , are pe miscarea azimutala rulment special cu role , nu placute teflon cum pun Chinezi la marfa de azi. Pentru observatii optime , ca ocularul sa vina la inaltimea ochiului , ca si pentru transport are o platforma cu roti vine la pachet . apare putin in poze. O problema estetica e a tubului metalic care este putin presat , probabil o mica lovitura , eu asa l-am cumparat acum citiva ani 
Nu trimit prin curierat.
Pret 4000 lei. Tel.0773331452"

Catalin Paduraru
22 Aug 2024 09:18


Doar o mica completare, Skywatcher este cat se poate de chineasca. Nu in sensul rau dar ar fi bine sa nu distribuie informatii eronate amicul tau. Mai ales aici unde cam toti stiu cu ce se mananca astronomia.

https://en.wikipedia.org/wiki/Suzhou_Synta_Optical_Technology

mihaig
22 Aug 2024 11:34


Ai dreptate.Sincer,nu am citit textul primit in detaliu,i-am dat copy-paste si atit:).

mihaig
14 Oct 2024 16:31


Update de pret:3900 lei.

Erwin
18 Oct 2024 08:57


Un astfel de "boiler" a stat la baza telescopului Ultralight cu o singură &#539;eavă pe care l-am construit acum ...mai mul&#539;i ani. Pentru DSO &#537;i planete (colimat &#537;i aclimatizat corespunzător) este foarte bun, dar la limita portabilită&#539;ii.

Rhemaxos
18 Oct 2024 11:19


Un astfel de "boiler" a stat la baza telescopului Ultralight cu o singură &#539;eavă pe care l-am construit acum ...mai mul&#539;i ani. 

Oglinda a fost comandata sau facuta in regim propriu?

Ii urez succes cu vanzarea colegului. E mai dificil sa vinzi lucruri pe care nu le poti trimite prin curier, mai ales cand vorbim despre un hobby de nisa cum este astronomia.

Il vad potrivit pentru cineva care detine o curte suficent de mare, cu un garaj in care sa-l depoziteze si sa-l scoata usor sub cer. Eu am varianta de 10 inchi care se strange si tot imi este greu pe scari.

Erwin
19 Oct 2024 08:19


Scuze de offtopic. Ini&#539;ial optica a fost de la "boiler" adică Skywatcher. Însă a trecut prin mai multe mâini &#537;i a suferit modificări. Nu mai &#539;in minte provenien&#539;a opticii actuale însă am impresia că este de la un Skywatcher identic. Ultralight-ul este acum la colegul nostru MateiC.  Povestea construc&#539;iei este în sec&#539;iunea ATM.

Quasar
22 Dec 2024 21:25


Multumesc  colegului MIHAIG pentru ajutor, pentru ca am fost indemnat sa imi fac cont si am refuzat,  vad  ca apar  unele probleme care ma afecteaza  ca si timp. Am urgente in investitie si astfel, nu pot scadea pretul acestui telescop, care este chiar made USA (au avut tot timpul o sectie separata, de linia Chinezeasca).  Si pentru ca vad calitatea vs noi productii, este o bijuterie nefolosita la nivelul optim vizual. Este un telescop ce nu a ajuns in spatele blocului (mai pot aduga poze). Nu se vinde decit cu probe, Timisoara. MIHAIG dau eu bere, mersi mult.  Tel 0773331452

dragos.n
01 Feb 2025 15:54


Daca imi aduc aminte bine, cu multi ani in urma, inainte ca sa fie cumparata de Synta, Skywatcher se numea Pacific Skywatcher, si avea sediul in Canada sau SUA. Nu mai stiu exact, oricum, undeva pe coasta de vest. Dar asta acum vreo 20, poate chiar mai multi ani.  Asta nu inseamna ca dau eu garantie ca acest telescop a fost facut in America. Doar ca o curiozitate.

nobody
02 Feb 2025 04:36


Greu cu sursele independente: Synta Technology Corporation of Taiwan (Synta Taiwan), also known as Synta, is a manufacturer of telescopes and optical components headquartered in Taoyuan, Taiwan.In 1999 Synta established the brand Sky-Watcher, with head offices in Richmond, British Columbia, to distribute products in Canada and Europe, and in the late 2000s, to the USA market.

Mircea Pteancu
02 Feb 2025 16:13


Nu pot sa zic nimic despre optica acestui telescop. Dar pentru oglinzile SkyWatcher pot sa repet vorba prietenului meu Armand : '' '' ....Inca nu am intalnit oglinda SkyWatcher care sa nu fie buna''. Mai mult, cele pe care ''am pus eu mana'' au fost excelente, verificate prin rezolvari de stele duble fioroase.
Sper sa ajut vanzarea cu aceasta marturie pe care o semnez, Mircea

Quasar
02 Feb 2025 16:37


Asta este un telesop mult mai bine construit ca cele cunoscute din  zilele de azi , nu scrie SUA sau CHINA , este ca o manufactura a ceea ce vedem azi . Ce inseamna ,
Manufacturer by SkyWatcher USA . nu mai pun nici o pagina . USA AU AVUT PROPRIA LINIE DE SKYWATCHER CU STANDARD AMERICAN DE CONTROL SI INCA ARE , DAR MECANISMUL TE DUCE SPRE CISTIG , INTRE CHINA SI CALITATE . SI NU IL VINDEAM DAR VREAU C11
 CEL PUTIN , DACA NU MEADE 12"

Multumesc tuturor pentru incredere , dar stiti , cum se explica ca desi este vindut doar in TIMISOARA , nu am  solicitari pe OLX  ~ doar din acest anunt , vs 200mm/1000 . Sa nu imi spuneti ca TIMISORENII SINT ASTRONOMI CU ambitii , desi nu as nega , dar buget de oras mediu au. Nu pot cobori pretul acestui telescop nici !! live !!
Sper ca nu a fost inteles gresit , eu cind l-am cumparat am inteles pretul

nobody
02 Feb 2025 16:42


Eu am observat ca firmele din Taiwan (cat si produsele lor) tind sa fie mai serioase decat cele din China comunista. Spor la vanzare !

MrSpace
03 Feb 2025 15:56


scuze de off topic

vad ca ai pus ochii pe C11. Mare atentie la loteria Celestron, testeaza-l bine inainte.

Spor la vanzare

Quasar
04 Feb 2025 21:55


Multumesc de sfat !

Quasar
26 Apr 2025 09:38


Inflatia in floare , pretul ramine 3900lei

Se vinde doar in Timisoara !!!
Tel: 0773331452

Quasar
03 Iul 2025 21:12


Investesti inainte de inflatie , e o cheie . Inflatia in floare , pretul ramine 3900lei . Trebuie mentionat nici urma de coma cu oculare standard . 

Tel: 0773331452

Quasar
02 Sep 2025 21:52


O luna 03.09.2025-03.10.2025 pretul este 3800 lei , dupa care revine 3900lei . Daca Skywatcher 200mm sau /si 254mm se vind acesta se retrage .

Tel: 0773331452 sau PM

Quasar
07 Noi 2025 23:21


O luna black friday pretul este 3700 lei , dupa care revine 3900lei . Daca Skywatcher 200mm sau /si 254mm se vind acesta se retrage .

Tel: 0773331452 sau PM

Quasar
24 Feb 2026 20:59


Nu ma grabesc , vine primavara incep observatiile serioase si piata instrumentelor SH se activeaza . 3800lei pretul  . Mai ieftin il pastrez cu atita inflatie 

Tel: 0773331452 SUNATI ,  INCA NU MERGE CALCULATORUL SI TREBUIE SA IL SCHIMB.

Quasar
23 Mar 2026 14:11


3400lei pretul .
Se vinde doar in Timisoara !!! Tel. 0773331452