-----------------------------------
Ewan
24 Aug 2024 15:09

Triplet APO f6.25 104/650 + 2&quot; Field Flattener
Vând luneta astronomica, triplet apocromatic produs de PrimaluceLab Italia, model Airy 104T, în stare perfecta, un instrument ideal pentru astrofotografie &#537;i observa&#539;ii vizuale astronomice. l-am folosit doar de câteva ori. Pur &#537;i simplu nu am timpul necesar, cu atat mai putin pentru un instrument cu asemenea capabilitati.

Obiectiv triplet spatiat cu aer din sticla japoneza OHARA, doua elemente ED (FPL-53 si FPL-51) - elimina complet aberatia cromatica &#537;i oferă un CONTRAST INCREDIBIL &#537;i STELE PUNCTIFORME PANA LA MARGINEA CAMPULUI VIZUAL.

Focuser de 2.7" Hybrid-Drive (capacitate 8 kg), cu cremaliera si rulmenti aditionali. Rotire 360°. Dual speed cu reduc&#539;ie 1/11. Field Flattener Deluxe dedicat acestui OTA, tot de la PrimaLuceLab.

Conexiuni 1,25", 2", M42 (42x0,75 male), M48 (48x0,75 male) pentru conectarea unui CCD sau DSLR. Ideal amplasarea senzorului la 60 mm. Are &#537;i filet pentru filtre la partea către OTA.

Pachetul contine (toate accesoriile sunt originale, produse de PrimaLuceLab Italia):

- OTA cu apărătoare culisabila anti-roua,
- Capac aluminiu pentru obiectiv,
- Focuser Hybrid-Drive 2.7"
- 50,8mm OnAxisLock (+reduc&#539;ie la 1.25" tot OnAxisLock - nu flambeaza la camere super-grele, prindere uniforma),
- Inele OTA sistem PLUS, aluminiu CNC,
- Field Flattener Deluxe 1:1,
- Baza căutător,
- Diagonala XP 90° 50,8mm dielectric mirror 99% reflectivitate & reductie 1.25&#8221;,
- Geamantan de transport din aluminiu.

Poze realizate cu acest model de instrument: https://www.astrobin.com/search/?q=%22PRIMALUCELAB%20Airy%20Apo%20104T%22 

Specifica&#539;iile complete le găsi&#539;i aici: www.astroshop.ro/telescoape/omegon...r/p,47785, fata de care oferta mea include insa si inelele OTA sistem PLUS, baza cautator si diagonala de 2&#8221; cu adaptor 1.25&#8221;, toate tot de la PrimaLuceLab (în valoare de peste 400 euro in plus fata de ce vinde Omegon la 3400 euro, adica doar tubul si FF, fara inele, baza si diagonala) - deci oferta mea are peste 1800 euro discount. Este practic acela&#537;i instrument, insa produs de PrimaLuceLab in Italia, de la care au cumparat patentul Omegon pentru "nava lor amiral în astro-photo" vândut pe astroshop (realizat insa in China).

Pret pachet: 2000 euro (1800 euro discount).

Mai am si alte accesorii pentru astronomie / astrophoto de vanzare: PoleMaster cu adaptor, căutător cu punct ro&#537;u, banda încălzitoare telescop anti-condens, luneta ghidaj 60/240 f4 cu reglaj fin (www.astroshop.ro/lunete-de-ghidaj/primalucelab-compact-guidescope-60mm/p,78230), camera ghidaj QHY 5L-III, prisma Amici etc.

Mai multe info la 0-7-4-1+9-7-9+9-7-9

Cer Senin!

Gogu
29 Aug 2024 10:50


Salutare,

Vinzi diagonala separat? Si acel incalzitor m-ar interesa.

Incerc sa-mi construiesc un set-up de astrofoto, momentan am doar luneta si montura...si incerc sa vad ce-mi mai trebuie pe viitor...

Victor-Lucian Leonte
29 Aug 2024 12:04


Salut, ti-am lasat un PM in legatura cu o camera ce te-ar putea interesa, daca iti construiesti setup de astrofoto.

Ewan
29 Aug 2024 14:12


Salut,

Ref. întrebarea daca vând diagonala &#537;i banda încălzitoare separat: a&#537; prefera sa vând pachetul integral. M-a contactat cineva în privat care ar fi interesat "doar de tub", insa nu a revenit pentru moment cu mai multe detalii, &#537;i a&#537; vrea să-i acord un pic de timp sa mă contacteze &#537;i/sau sa se hotărască, deci daca nu te grăbe&#537;ti, revin cu un răspuns în următoarele zile. OK?

Cer senin!

Bivanus
02 Sep 2024 17:45


Ziua buna, 

In functie de cum evolueaza situatia , daca o sa le vinzi separat , ma intereseaza luneta ghidaj 60/240 F4 cu reglaj fin. Nu e graba.

Ewan
02 Sep 2024 21:47


Salut! Mul&#539;umesc pentru interes, insa m-am în&#539;eles deja cu altcineva pentru luneta de ghidaj &#537;i camera de ghidaj. Daca nu vine sa le ia săptămâna aceasta sau se răzgânde&#537;te, actualizez situa&#539;ia aici. Cer senin!

Ewan
12 Sep 2024 12:35


Luneta de ghidaj, camera de ghidaj si inelele de prindere s-au vândut.

Mai includ in pachet si alte accesorii utile fata de anun&#539;ul ini&#539;ial. 

Lista completa cu accesorii incluse in pachet, toate originale Primalucelab (apar in poze, sau in poza 7, cu diagrama accesorilor originale Primalucelab):

- OTA cu apărătoare culisabila anti-roua,
- Capac aluminiu pentru obiectiv,
- Sina Losmandy pentru prindere super-solida pe montura
- Focuser Hybrid-Drive 2.7"
- 50,8mm OnAxisLock (+reduc&#539;ie la 1.25" tot OnAxisLock - nu flambeaza la camere super-grele, prindere uniforma),
- Inele OTA sistem PLUS, aluminiu CNC,
- Field Flattener Deluxe 1:1,
- Baza căutător,
- Inele pentru căutător optic (DX-1 Finder Support din poza 7)
- Finder optic 8x50
- Extender fotografic lung 50,8 mm
- Inel T2 pt camere DSLR
- Inel M48 pt camere astronomice dedicate CCD (vezi poza 7)
- Prisma Amici DX-45 31,8mm pentru transformarea telescopului într-o luneta terestra de foarte mare putere/luminozitate (poza 7)
- Diagonala XP 90° 50,8mm dielectric mirror 99% reflectivitate & reductie 1.25&#8221;
- Barlow 2x (dublează distanta focală a telescopului)
- Geamantan de transport din aluminiu
- Banda încălzitoare anti-roua pentru men&#539;inerea uscată a opticii in nop&#539;ile cu umiditate mare

Pret pachet OTA + accesorii de noi in magazin: 21.400. Pre&#539;ul meu: 9.500 lei. 

Vand si pe bucă&#539;i (doar OTA, sau OTA cu doar unele dintre accesorii). Suna&#539;i pentru detalii.

Mai am si alte accesorii pentru astronomie / astrophoto de vanzare:

- Luneta polara electronică PoleMaster si adaptor pentru montare pe Skywatcher AZEQ5,
- Filtre astrophoto de 2" (LUMICON UHC, IDAS LPS-D2, IDAS Nebula Booster NB1)

Ewan
14 Sep 2024 10:30


UP, totul/orice din anuntul de mai sus la jumătate de pre&#539; din pre&#539;ul de nou în magazin. Dacă se cumpără tot pachetul, discount extra.

Ewan
19 Noi 2024 15:08


Pret nou 8500 lei

Ewan
23 Noi 2024 16:00


8000 lei ultimul pret