-----------------------------------
Mircea Constantin
29 Aug 2024 12:37

iOptron AZ Pro vs Celestron NexStar Evo
Salutare, 

As avea nevoie de sfatul vostru cu privire la achizitionarea unei  monturi AZ. 
Are cineva experienta cu vreuna dintre monturile: iOptron AZ Pro sau Celestron NexStar Evo?

Ati intampinat probleme majore in functionarea lor, puteti recomanda un model anume?

Momentan folosesc un newtonian de 8", cu montura dobson. Lasand la o parte tubul optic, ma intereseaza strict funtionarea monturii. Am restrans catarea la cele doua, datorita portabilitatii, wifi, gps si independenta fata de sursa de curent. 

Multumesc!

valy
29 Aug 2024 13:10

Re: iOptron AZ Pro vs Celestron NexStar Evo

Momentan folosesc un newtonian de 8", cu montura dobsonPai montura Dobson este o montura AZ, dece ai nevoie de inca o montura AZ? (intreb de curiozitate)

Mircea Constantin
29 Aug 2024 13:27


După cum am spus mai sus: baterie interna, wifi, gps, portabilitate. Montura Dobson, nu încape asa u&#537;or în portbagaj.

La felul în care pui problema, &#537;i trabant si mercedes sunt ma&#537;ini. Dacă ai trabant, la ce î&#539;i mai trebuie Mercedes?

valy
29 Aug 2024 13:29


Pentru ce instrument vrei sa iei montura?

mihai_mail_ro
01 Sep 2024 07:32

AZ Pro
Folosesc AZ pro de care sunt f multumit.
Foarte usor pentru telescoapele din dotare, la limita duce C9.25 sau Newton 200 f5 sau APM140ED.
Pot sa iti dau detalii la tel daca vrei, scrie-mi PM.