-----------------------------------
Quasar
18 Sep 2024 21:33

Bun gasit colegilor de forum astronomy.ro
Buna seara. Sint un incepator in aceasta stiinta vasta , ma numesc Daniel B am 55ani , tehnician , sint in concediu si avind putin mai mult timp am reusit sa citesc si sa rasfoiesc sectiuniile forumului , dupa ce am aflat telefonic de el . Multumesc ca am fost acceptat  si sper sa invat  cite ceva . Totul ma intereseaza pe partea de practica dar si teorie , nu am sa pun deocamdata intrebari , sa nu gresesc , sa incep cu chestii simple , daca se poate si ceva observatii , care ma atrag . Pierd multe ore cu telescopul Dobson 254mm/ 1200mm  ,  care este principalul instrument , il am de citeva saptamini  , si deja am ajuns sa il compar cu altele  vizionind You Tube , este un domeniu scump , dar merita. Multumesc inca odata pentru primire

valy
18 Sep 2024 23:18

Re: Bun gasit colegilor de forum astronomy.ro
Bine ai venit!

..este un domeniu scump ..Avand deja un instrument astronomic defapt domeniul este de acum incolo gratis...  :lol:
Sa te bucuri de el si de sesiunile de observatii.

Mircea Pteancu
19 Sep 2024 00:41


Bine ai venit si sa vedem daca acest Quasar este vizibil de la noi, din Arad !
Ai un telescop bun, spor la observatii, orice vei intreba despre astronomie vom incerca sa raspundem sau , cel putin, sa discutam.
Intr-o privinta insa nu ai dreptate, ai zis ca ''pierzi multe ore'' cu telescopul de 10 inch. Iata ce am invatat de pe SGL: timpul petrecut la stele nu se scade ci se adauga la viata.

Cer senin, Mircea

tudor
19 Sep 2024 08:22


Bine ai venit!

saiph
19 Sep 2024 09:15

Re: Bun gasit colegilor de forum astronomy.ro
Sint un incepator (...) , nu am sa pun deocamdata intrebari , sa nu gresesc (...). Pierd multe ore cu telescopul Dobson 254mm/ 1200 mm 

Odata cu varsta, ne temem si sa mai punem intrebari :)
Nu gresesti punand intrebari, mai ales la inceput de drum, gresesti daca nu le pui :) in caz ca intrebi ceva ce s-a mai discutat, vei primi link la topic, dar orice ai face nu te abtine de la a intreba :)
Fiecare ora petrecuta la telescop e un timp castigat, o fereastra in care iti imbogatesti cunostintele si skillurile :) deci, n-as privi lucrurile la modul ala.

Spor la observatii, cer senin, si hai cu intrebarile alea :lol:
Bine ai venit