-----------------------------------
dmtr69
12 Noi 2024 16:38

NGC 7635_Bubbble Nebula_in lucru
Captura acestei tinte a fost de test, am incercat marea cu degetul sa vad daca e uda. 
Dupa ce am pozat Vrajitorul (vrand-nevrand a trebuit sa opresc captura cand tinta a fost blocata de acoperis), mai aveam ceva timp pana cand se "ridica" suficient Meduza (Abell 21), a carei captura era planificata. M-am mutat pe nebuloasa Bubble (nu credeam ca o pot vedea), care mai avea si ea putin pana cand era blocata de acoperis. Am tras intr-o seara o ora de OIII (12x5m) si in seara urmatoare 1,5 ore de Ha(18x5m). Deci 2 ore si jumatate.
 Expunerea este nu indecent de mica, ci obscen de mica.  :oops: 
 Tinta este acum in fruntea listei de prioritati, cand s-o indrepta vremea. 
Am procesat in joaca ce aveam, doar ca idee sa vad ce va iesi. Poza este combinatie HOO ("normalizata"), in final sper sa am si SII pentru SHO.

dmtr69
22 Noi 2024 16:45


Ei bine, am strans si 5 ore de SII, pe Luna plina, deoarece in sezonul rece nu pot face mofturi, daca cerul e mai curat. Am vrut sa mai trag si cateva ore de Ha pentru o luminanta mai buna (nebulozitatea si detaliile de acolo vin), insa cele 2 ore trase luni seara au stricat cele 90 minute avute anterior. SNR-ul s-a redus la jumatate. Si asta din cauza unei panze de nori de care nu am scapat toata seara.
 Nu stiu cand se va indrepta vremea, ca sa pot continua captura, ma tem sa nu fie prea tarziu pentru tinta asta, fereastra mea se micsoreaza pe zi ce trece.
 De aceea am procesat ce am avut, cu speranta ca o s-o finalizez odata.
Pun o poza in combinatie SHO (paleta HST, cu mai putin verde) si o poza mixta HOO-SHO. Stelele sunt HOO.

dmtr69
05 Dec 2024 12:20


Saptamana trecuta am mai tras 2,5 ore de Ha si 1,5 ore de OIII. As fi vrut mai mult, dar desi vremea era promitatoare in timpul zilei, seara se innora rapid, iar acum nu sunt semne ca se indreapta curand.
Expunerea totala este acum de 11 ore si jumatate. Ar mai fi nevoie de mai multe ore de banda ingusta si 1-2 ore de RGB sau OSC pentru stele, dar nu stiu daca reusesc in sezonul asta.
Desigur, procesarea a fost refacuta in intregime, atat pentru SHO cat si pentru HOO.