-----------------------------------
cosmyn13
05 Ian 2025 18:09

Montura defecta
Neavând timp sa probez [url=https://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=239423#239423]montura cumparara de la Gundalf , luată pe încredere, am constatat astăzi că am luat o &#539;eapă. Montura este defecta. Este vorba de un celestron Astro fi goto. Mai exact ar trebui să genereze o re&#539;ea wifi ,, celestron -xx,, lucru care nu îl face. In concluzie am rămas cu banii da&#539;i &#537;i cu o montura defecta. Aviz tuturor la ce cumpărări de pe forum. Decit ceva second mai bine mai pui ceva &#537;i iei un produs nou

GunDALF
05 Ian 2025 18:20


Din discutia telefonica, nu se poate conecta cu telefonul la montura...

Montura e noua. A fost probata o singura data de mine si functiona. A fost depozitata in cutie pana v-a fost trimisa. Nu cred ca s-a defectat in cutie.
https://www.youtube.com/watch?v=JyTf-7a43B0
Mi se pare suspect ca abia la peste o saptamana de la primirea monturii (in conditiile in care ziceti ca ati luat o teapa) sa venit sa spuneti ca nu functioneaza. Ziceti ca mai aveti o montura la fel, defecta... Cum dvs. ma suspectati ca am trimis-o defecta si eu va suspectez ca ati schimbat placile monturilor.

PS: ati dezactivat datele la telefon? Ati incercat cu alt telefon?

cosmyn13
05 Ian 2025 19:15


Dacă ar apărea re&#539;eaua creata de montura m a&#537; fi putut conecta. De pe forumurile străine asta ar fi una din problemele acestei monturi. &#536;i o montura skywatcher nu este compatibila cu una celestron la hardware.

GunDALF
05 Ian 2025 19:28


V-am propus sa restituiti montura si sa o verificam impreuna. O aduceti si pe cealalta defecta. Initial ati spus ca e una ca asta.
Nu stiu ce probleme si la ce revizii se refera forumurile straine (par postari din 2018, aceasta e din 2023), dar eu va spun ca montura aceasta NU a fost defecta.

GunDALF
05 Ian 2025 20:47


Trebuia sa fi zis eu pas la "afacerea" asta de cand mi-ati spus la telefon povestea cu cealalta montura defecta... 
Imi mentin propunerea de a verifica impreuna montura.

cosmyn13
05 Ian 2025 21:12


Te a&#537;tept la Sibiu să o verifici. Pina atunci rămîne.la părerea că &#537;tiai ca este defecta. Iar că sa o po&#539;i face func&#539;ională ar fi nevoie de un adaptor wifi . Te am.intrebat daca mai este în garan&#539;ie , &#537;i mi ai răspuns că nu &#537;ti deoarece este achizi&#539;ionată din Polonia . Ca second? Nu degeaba a stat la vânzare mai bine de un an.

GunDALF
05 Ian 2025 21:32


Nu e achizitionata din Polonia SH, e NOUA de la Vexio, adusa din depozit extern din Polonia, asta am zis. Iese din garantie in februarie 2025. Eu nu vorbesc prostii.
A stat pe forum fiindca romanii vor moaca. Montura NU a fost defecta.
Sa ne intalnim undeva la jumatate (de ex. Ploiesti) cat mai avem liber si sa testam. Dar aduceti si montura cealalta. S-o vad si eu.

cosmyn13
05 Ian 2025 21:36


Păcat că nu am înregistrat convorbirea telefonică ,, cu nu &#537;tiu dacă are garan&#539;ie este luat din Polonia,, iar pe cutie apare distribuitorul din Romania . Dacă ave&#539;i factura de achizi&#539;ie o a&#537;tept că să îl.pot trimite la reparat . Bănuiesc că are 2 ani garantie

AVD
05 Ian 2025 21:43


Ma bag si eu in seama pentru ca m-a interesat discutia si imi place sa incerc sa ajut. Ai switch-ul de sub cele 2 porturi AUX pe pozitia corecta, ca in poza?

cosmyn13
05 Ian 2025 21:49


Da este în pozitia corecta. Problema este că nu emite re&#539;eaua wifi . Din ce am citit pe .cloudynights.com asta este una din problemele acestei monturi. Se rezolva cu un adaptor wifi extern sau un controler synscan

GunDALF
05 Ian 2025 21:58


Vexio a luat de la depozit extern din Polonia (aparea stoc furnizor pe site). Asta mi-au spus mie atunci, la data respectiva, acum aproape 2 ani. Factura v-am trimis-o pe PM.
Fiindca nu-mi place deloc situatia asta, chiar nu ma asteptam la asa tevatura, mentin propunerea de a ne intalni maine sau poimaine pentru a testa montura. Montura aceasta NOUA, repet, nu avea cum sa se defecteze in cutie.

GunDALF
05 Ian 2025 22:17


Da este în pozitia corecta. Problema este că nu emite re&#539;eaua wifi . Din ce am citit pe .cloudynights.com asta este una din problemele acestei monturi. Se rezolva cu un adaptor wifi extern sau un controler synscan
Domnule, am citit si eu, au fost ceva probleme cu o revizie de placa (v. 3 sau 1.3) din cate am inteles.
Controller Synscan nu cred ca se potriveste, eventual Nextar+. Pe site Celestron scrie cu ce merge.
Dar insist sa ne intalnim, sa rezolvam problema, altfel am vaga impresie ca i-ati dat de cap... si-acum doar acoperiti mizeria. 
Nu mi s-a mai intamplat asa ceva pana acum, oriunde am vandut, si am vandut destule.

cosmyn13
05 Ian 2025 22:52


Dacă i as fi dat de cap as fi spus asta . V am cerut factura să  pot trimite montura la garan&#539;ie, mai Sint 3 saptamini conform facturii. In caz că nu rezolv cu garan&#539;ia o sa comand un auxfi sau celestron wifi adaptor.

Rhemaxos
05 Ian 2025 23:12


m-am uitat si eu, de curiozitate, sa vad cat este un modul wi-fi

Am ramas masca, un rahatel care nu face nimic altceva decat sa asigure semnalul wifi 800 de lei, WTF

P.S. esti sigur ca merita cheltuiala? Ce telescop intentionezi sa folosesti?

cosmyn13
05 Ian 2025 23:17


Am un mak127 . Mai ieftin ar fi un auxfi

GunDALF
06 Ian 2025 14:18


Oferta mea de a rezolva definitiv problema ramane in picioare. Singura problema e ca doar in weekend-uri pot parasi localitatea. Daca va hotarati, comunicati-mi.

cosmyn13
07 Ian 2025 17:13


Am achizi&#539;ionat un auxfi de la Astro gadget pina voi reu&#537;i să fac update de firmware monturii

Dimebag1
11 Ian 2025 23:57


Ce românisme aiuristice. 
Cineva vine &#537;i &#539;i spune că verifică montura cu tine &#537;i tu îl ignori. 
E clar unde e problema.

cosmyn13
12 Ian 2025 17:29


Dacă tu ai impresia că mă plimb prin tara cu montura defecta in portbagaj să pierd timp &#537;i benzina , te în&#537;eli . L am chemat pe vânzător in Sibiu. Între timp montura a ajuns la reparat ea fiind în garan&#539;ie.