-----------------------------------
plc
08 Apr 2025 06:23

Accesorii Star Adventurer Gti
Buna dimineata   , pentru ca am sarit destul din bugetul alocat anul asta pasiunii mele caut   niste variante  mai  ieftin ptr setupul meu ce se refera la modalitatea de prindere  ce un star adventurer GTI  a  camerei  cu  obiectiv peste focala de 300 mm  (  adica  prinderea  camerei pe tracker sau  a obiectivului  ,  ma refer la cap  bila cu  talpa sau  sina ) . 
 Am  avut un Bresser BH-51 MT si ma gandeam daca se gaseste  ceva mai ieftin ce sa sustina greutate  in jur de 4-5  kg  ca oricum mai mult de 3 kg  nu voi depasi  momentan . 
 Mi-e frica sa comand de pe aliex  avand si in trecut   produse de acolo cu  plasticul de proasta calitate  ce nu rezista .
 La sina  inafara de cea mica pe care  voi putea atasa  capul cu bina  nu imi este clar de lungime sa aibe cea lunga ptr prinderea obiectivului de exemplu al unuia  150-600 mm  ca sa poata  fi facuta corect  echilibrarea balansului  .




Multumesc anticipat .

valy
08 Apr 2025 10:38


Sigur ai nevoie de cap bila? Din cate vad in poze, montura accepta sina vixen, si pe sina pui obiectivul, presupun ca are talpa/inel si filet/surub de prindere.

Erwin
08 Apr 2025 10:53


Dacă pui obiectivul cu cameră &#537;i tot ce trebuie, asamblat pe masă, po&#539;i vedea cam pe unde este centrul de greutate. Dacă talpa pentru trepied este fixă atunci po&#539;i calcula cam pe unde se află centrul de greutate fa&#539;ă de talpă. Eventual o prinzi temporar pe o &#537;ipcă din lemn &#537;i vezi exact unde vine centrul de greutate. Atunci po&#539;i comanda o &#537;ină de lungimea potrivită, rotunje&#537;ti în sus ca să ai o toleran&#539;ă de reglaj. 

Capul cu bilă nu este cel mai potrivit, odată că este înalt, afectează echilibrarea. Apoi când reglezi pozi&#539;ia s-ar putea să dereglezi alinierea polară, nu este grozav decât dacă ai unul fluid (scump), cu reglaje independente pentru alt-az. Mai bune sunt adaptoarele cu melc-roată melcată furnizate ca accesorii la Star Adventurer &#537;i AZ-GTi.

plc
08 Apr 2025 18:35


Capul cu bila  il doresc  pe montura gti  cand voi folosi  obiectivul wide , la cel de 150-600 lucrurile imi sunt clare .

valy
08 Apr 2025 19:27


In cazul acesta ia orice, ca nu vorbim de greutate mai mare de 1kg. Daca zici ca ai mai avut cap cu bila inseamna ca ai experienta cu ele deci cam stii cum sta treaba.

plc
09 Apr 2025 18:36


Sunt nou pe montura gti cu obiectiv  cu prindere pe sina si aci va trebui  sa ma perfectionez putin  ,  oricum va multumesc ,  maine imi vine si montura  , obiectivul deja il am  , imi mai lipseste  banda de incalzire  si in rest  doar cer senin , ceea ce va doresc si voua .