-----------------------------------
IonutzSS
15 Aug 2008 16:26

Intrebare
Am si eu un telescop Meade ETX-60 , si ma intereseaza ce as putea vedea cu el.

Va multumesc!

Doru Dragan
15 Aug 2008 18:54


Cosmosul !

Ovidiu M. 
15 Aug 2008 19:32


SUBSCRIU! :lol:

Doru Dragan
15 Aug 2008 21:45


Ai putea sa incepi cu Luna ca uite, tocmai a rasarit si e mare, nu ai cum sa nu o gasesti :) Dupa ce te plictisesti de Luna, incearca sa cauti Jupiter. Sau mai bine incepe cu Jupiter ca acusi o sa apuna :D E mai inspre apus decat Luna. E usor de gasit. E cea mai luminoasa "stea" de pe cer.

IonutzSS
16 Aug 2008 11:26


Azi noapte am iesit cu niste prieteni si am indreptat telescopul spre Luna, cum era luna plina am vaztut doar craterele de pe margini.Apoi am indreptat spre jupiter care era aproape .Am vazut un punc mare si alte 4 punctulete care o inconjurau.Erau cei mai mari sateliti ai planetei.La noapte o sa ma duc p camp sa vad cu un prieten eclipsa de luna.

Forever_Man
16 Aug 2008 11:41


Cand se vad craterele cu umbra pe margini, atunci nu e inca Luna plina, desi poate cu ochiul liber pare ca ar fi. Deasemenea, eclipsele de Luna se produc atunci cand e plina, prin urmare astazi e.

CristiB
21 Aug 2008 23:36


E vreo problema daca  observ prin telescop o furtuna cu fulgere puternice? Probleme bineinteles ca pt ochi   :roll: , nu de alta natura!

Doru Dragan
22 Aug 2008 07:19


Doar daca un fulger trazneste exact in oglinda telescopului :)