-----------------------------------
CristiB
19 Noi 2025 10:23

Binoclu APM 82mm/90 SD APO
Saptamana trecuta am primit de la APM un nou binoclu 82mm/90° SD APO,  acesta inlocuind binoclul cumparat anul trecut in decembrie.  Pentru ca primul avea o oarecare aberatie cromatica,  nimic grav dar era acolo,  APM a hotarat sa imi dea altul in schimb, bineinteles nou,  dintr-un alt lot venit anul acesta. 
APM a vrut sa elimine cu ocazia acestui schimb orice suspiciune legata de calitatea opticii,  asa ca a dat binoclul spre verificare celor de la Wellenform. Drept urmare dupa optimizarea facuta de ei binoclul e garantat pana la o marire de 188X, ceea ce nu-i deloc rau pentru un astfel de instrument. Parerea mea personala e ca orice binoclu de acest tip ar trebui sa treaca prin aceasta optimizare inainte de a fi vandut si fara suprapret. Dar cum munca celor de la Wellenform e cotata pentru optimizarea acestui binoclu de 82mm la 600 &#8364;, s-a ales calea mai profitabila. 
Mie nu mi-au cerut nici un ban pentru acest lucru,  dar mi-au atras atentia de vreo 3 ori ca ei au mai platit 600&#8364; ca sa rezolve doleanta mea. 
In fine,  s-a rezolvat, binoclul e perfect,  insa vreau sa-l vand,  momentan ma descurc cu celelalte binocluri pe care le am. 
In acest moment binoclul costa 2500&#8364; pe site-ul APM + inca 600&#8364;  pentru optimizare ajungem la 3100.
Daca il vrea cineva eu il dau cu 2000&#8364;.
Transportul e inclus,  asta pentru ca o sa-l aduc personal,  cu verificare la fata locului.
Nu l-am folosit niciodata,  pot jura linistit daca e nevoie &#128578;, si asa o sa si ramana pana cand o sa aiba un nou stapan.
APM Telescopes. APM-82-SD-Bino90 with UF18mm Eyepiece-Set https://share.google/SoDaLynhZ9VYbTr6J

CristiB
22 Noi 2025 10:18


L-am primit personal direct din depozitul APM pe 10.11. 25, am si un proces verbal in acest sens scris de angajatul ce administreaza depozitul.

CristiB
24 Noi 2025 11:16


Atasez si Procesul-Verbal pe care l-a facut lucratorul de la depozitul APM.
Se poate vedea data la care mi-a dat binoclul, stampila depozitului,  seria si tipul binoclului.
La sfarsit apare cuvantul  ,,Austausch", ceea ce inseamna  ,,schimb", adica ceea ce am descris in prima postare. 
Partea de sus am acoperit-o, acolo sunt toate datele mele personale.

CristiB
14 Dec 2025 17:38


Multumesc,  poate fi inchis.:)