-----------------------------------
marcelkmg
23 Aug 2008 14:56

Sunt nou..doresc un sfat
Am gasit pe Okazii un telescop cu urmatoarele caracteristici:

Telescop reflector: 76mm/700mm

Diametru oglinda: 76mm

Distanta focala: 700mm

Setul contine:

Telescopul

Trepied din aluminiu, inaltime: 1,3m cu montura alt-azimutala

Obiectiv previzualizare: 5x24

3 Oculare: SR4mm / H12,5mm / H20mm 

1 Obiectiv Barlow: 2X

Lentila anamorfica pt vizualizare terestra.

Ce parere aveti de el?

Serban
23 Aug 2008 17:54


eu zic ca nu merita sa risti.... oricum dupa specificatii, nu prea e bun (oculare ramsden si herschell, barlow-ul cred ca e de plastic, montura aceea se va slabi destul de repede) cu cat il da?

marcelkmg
23 Aug 2008 18:12


Acesta este il da la 200 ron...http://www.okazii.ro/catalog/6497074/mokazii/Vand-telescop-newtonian.html#div_photo

marcelkmg
23 Aug 2008 18:22


Asta este poza lui...[/img]

Serban
23 Aug 2008 18:25


pardon... vroiam sa zic huygeniane, nu herscheliene

trepiedul acela pare foarte instabil... s-ar putea sa-ti dea multe batati de cap, iar dupa ambalaj pare a fi un telescop luat de la toy store :(

nu vreau sa te dezamagesc, si oricum in pretul ala nu gasesti nimic mai bun, dar mai bine mai strange niste bani, documenteaza-te si ia ceva care merita

marcelkmg
23 Aug 2008 18:47


Din pacate de mai mult nu pot dispune..deci pana la urma sa il iau sau nu.?... o alta parere?

carstea
24 Aug 2008 07:41


Eu zic sa nu il cumperi! Mai bine ia un binoclu 10X50. 
Dan

Doru Dragan
24 Aug 2008 09:12


E destul de subred dar daca vrei sa vezi Luna asa cum nu o sa o vezi cu binoclul 10x50, ia-l. Daca inca nu ai binoclu, mai bine ia-ti un binoclu :?

marcelkmg
24 Aug 2008 10:38


multam pt sfaturi..am ales sa nu il mai iau.

C-am ce pot lua de calitate cu un buget de 500-600 ron..pt a vedea Luna..planete ..obiecte deep ski ?

Ce parere aveti de acest model   http://www.skywatcher.ro/Cel/astromaster90.htm

carstea
25 Aug 2008 18:39


Parerea mea este ca in primul rand sa-ti cumperi un binoclu 10x50. Apoi sa -ti faci rost de o harta a cerului si de o mica lanterna cu lumina rosie (improvizezi un capac transparent rosu). In felul acesta vei invatza CERUL!...plus observatii pe timp de zi....plus o veche practica a astronomilor de pretutindeni si dintotdeauna...(cati ani ai?)... adica ...balcoane. Lasand gluma, pasul al doilea ar fi sa incerci sa-ti construiesti singur un instrument astronomic( am inteles ca ai un buget limitat). Vei invata cu aceasta ocazie multe lucruri. Priveste partea buna a lucrurilor: ai internet si te poti documenta! Daca imi amintesc bine, Dragon spunea ca nu exista o cale regala in astronomie, trebuie sa treci prin toate etapele. 
Despre instrumente: nu exista unul (singur) ideal. Tu locuiesti in Bucuresti. Mergi la ASTROCLUBUL Bucuresti, eventual fa cursul de astronomie, vezi instrumentele clubului, schimba pareri cu ceilalti...si apoi strange bani si cumpara un instrument... IN CUNOSTINTA DE CAUZA! 
Dan

marcelkmg
25 Aug 2008 20:06


Ma pasioneaza domeniiul inca de mic ,dar de abia acuma am inceput sa ma "bag" mai serios in domeniu,deci nu am nevoie de binoclu..sau sa invat cerul  ca am practicat "invatarea lui".

HoO_Germany
25 Aug 2008 21:02


Ma pasioneaza domeniiul inca de mic ,dar de abia acuma am inceput sa ma "bag" mai serios in domeniu,deci nu am nevoie de binoclu..sau sa invat cerul  ca am practicat "invatarea lui".

Eu as recomanda un Dobson in 8" sau 10". Este un instrument foarte bun care arata de la inceput destule obiecte stelare, este bun la planete si bani sa investeaza intai in instrument si nu in montura.
Mai tarziu telescopul se poate monta paralactic pe o montura stabila, asta este pasul 2 si pana atunci este foarte bine posibil a observa cerul si a invata mai departe  :)

horatius
25 Aug 2008 21:57


La un buget in jurul celui declarat ti-as recomanda un telescop Celestron Astromaster 130EQ la 680 RON: e cel mai mare telescop accesibil sub 700 RON. Modelele imediat mai mari sar deja de 1000 RON. Dar daca poti aloca putin mai multi bani atunci ar merita un Dobson de 203mm (8" clasic).