-----------------------------------
DaJackal
02 Sep 2008 15:42

Magazine astro Ucraina
Salut!

Sunt curios cam care sunt preturile in Ucraina la telescoape si accesorii, deci daca stiti ceva site-uri ale firmelor de pe acolo, dati-le aici va rog. 
Cer senin!

DaJackal
04 Sep 2008 17:45


Chiar nu stie nimeni un site cu ceva instrumente de pe acolo? :D

Laurentiu
04 Sep 2008 19:04


cred ca trebuie sa-l intrebi pe dl. google...

zoth
04 Sep 2008 19:13


http://astroshop.com.ua/
http://www.spectra.com.ua/
http://www.pentar.ru/

daca nu ajung linkurile astea incearca sa iei legatura cu dan.smarandoi, el a facut sapaturi mai temeinice in zona "chirilica".

DaJackal
05 Sep 2008 16:45


Pe Google l-am intrebat, dar nu am gasit nimic acolo. Probabil n-am stiut cum sa caut. 

M-am uitat peste siteurile alea (Multumesc Zircon), speram sa fie mai ieftine acolo si instrumentele astronomice, dar nu e chiar asa. Sunt multe lucruri mai scumpe decat la noi si chiar decat in SUA. Asta e, voiam sa incerc preturile de acolo. 
Cer senin!

HoO_Germany
05 Sep 2008 19:18



M-am uitat peste siteurile alea (Multumesc Zircon), speram sa fie mai ieftine acolo si instrumentele astronomice, dar nu e chiar asa. Sunt multe lucruri mai scumpe decat la noi si chiar decat in SUA. Asta e, voiam sa incerc preturile de acolo. 
Cer senin!

Poate incerci siteurile nemtesti  :)

Oliver Dragan
05 Sep 2008 20:22


Eu am intrat pe site-ul dealer-ului Celestron in Bulgaria si am vazut ca unele produse erau mai ieftine ca la noi. Dar respectivul dealer e tocmai in Sofia si, deci, e cam departe!

DaJackal
05 Sep 2008 20:52


De asta cautam si eu magazine in Ucraina, caci e la o aruncatura de bat de mine. Dar preturile nu sunt pe masura asteptarilor mele. Tigari ieftine, mancare ieftina, telescoape scumpe:D

dan.smarandoi
05 Sep 2008 23:59




Daca nu ajung cele enumerate de Zircon,arunca o privire si aici:

http://www.google.ro/search?hl=ro&q=%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D1%8B&btnG=C%C4%83utare+Google&meta=
 :wink:

DaJackal
06 Sep 2008 08:51


Multumesc mult pentru bunavointa tuturor!

zoth
06 Sep 2008 09:13


Daca e vorba de preturi, dupa parerea mea cele mai rezonabile pentru Europa sunt cele de la TS. Se mai pot intalni si exceptii dar sunt destul de rare.
Pentru tine as vedea doua posibilitati:
- daca iti doresti un anume telescop contacteaza-ma in PM si incerc sa te ajut daca imi sta in putinta.
- a doua varianta ar fi sa construiesti singur telescopul dorit. Cu mai multa munca si mai putini bani cred ca se poate realiza.

DaJackal
06 Sep 2008 09:17


Am 2 telescoape: o luneta SW de 70/500 si un Dobson construit de mine. Siteuri am cerut ca sa vad cum sunt acolo preturile. In cazul in care gaseam un pret greu de refuzat la un accesoriu, o montura, sau poate chiar un telescop, atunci imi cumparam de acolo, dar nu a fost sa fie asa. Deci nu cautam nimic special, doar preturi bune:D Multumesc!

mcuzic2002
06 Sep 2008 19:57


Intr-adevar,preturile de la TS(Telescope-Service) sunt,dupa parerea mea,printre cele mai bune din Europa...mai ales de sarbatori au niste reduceri fantastice...eu am pus deja ochii pe un Skywatcher ED 80,la numai 299 Euro  :P ...ar trebui sa te uiti un pic pe site-ul lor

DaJackal
07 Sep 2008 19:46


Intr-adevar, am intrat pe siteul TS (http://www.telescope-service.com/), si unele preturi sunt exceptionale. De exemplu, un telescop de 300mm costa 2400 de lei, pe cand acelasi model in Romania costa 3400. Pretul este excelent si ma face sa ma intreb daca este real? Asa ca ma intreb daca a cumparat cineva de pe siteul asta si daca tipii astia sunt seriosi? eventual cat costa aprox transportul. Cer senin!

Ovidiu M. 
07 Sep 2008 20:12


Dar de Synta 120ED la 1300 de euro ce ziceti? Fata de 2000 euro cat e la noi eu zic ca e o afacere buna pt cine vrea sa mearga in directia asta...