-----------------------------------
darkb1ue
27 Aug 2026 16:37

Salut tuturor!
Salutare tuturor,

Sunt Mircea &#537;i sunt la un re-început de drum cu astronomia observa&#539;ională, interesul pentru cer &#537;i pentru partea tehnică vine de mai demult. În perioada asta îmi construiesc un setup mai serios &#537;i încerc să învă&#539; cât mai mult înainte să încep să cumpăr lucruri doar pentru că &#8222;sună bine în specifica&#539;ii&#8221;.

Mă interesează în principal observa&#539;ia vizuală, cu astrofotografia ca pas ulterior, &#537;i mă uit acum la refractoare APO, monturi ecuatoriale GoTo &#537;i tot ecosistemul care vine după ele &#8212; camere, guiding, alimentare, cable management &#537;i celelalte găuri negre financiare specifice hobby-ului :))

M-am înscris aici pentru experien&#539;a practică a oamenilor care chiar folosesc echipamentele, nu doar pentru fi&#537;e tehnice &#537;i marketing.

Cer senin tuturor!

Mircea Pteancu
31 Aug 2026 23:24


Bine ai venit Mircea !

Pai, ca sa nu cazi in gaurile alea negre, poate ar fi o idee buna sa iesi la observatii cu amatorii din Timisoara unde poti sa vezi instrumentele ''in carne si oase'', chiar sa le incerci.
Sau poti veni iesi cu Galaxis din Arad daca nu ti se pare departe.
Doar ca noi n-avem apocromate ci preponderent reflectoare.
Cel mai important este sa faci observatii, fara ele nu exista Astronomie.

Cer senin, Mircea