-----------------------------------
mbpp hehe
03 Sep 2026 01:48

Salutare tuturor!
Salutare tuturor!
Am 17 ani &#537;i sunt din Oradea. M-a atras mereu spa&#539;iul &#537;i astronomia, dar abia de ceva timp m-am apucat mai serios de partea asta. În ultima perioadă m-a prins destul de tare astrofotografia, în special partea de DSO.
Momentan am un Nikon D5300 &#537;i încerc să-mi construiesc încet-încet un setup în jurul lui. Bugetul total ar fi pe undeva pe la 5000 de lei &#537;i încerc să mă descurc cât mai mult cu lucruri second-hand. Momentan mă uit după o montură ecuatorială, obiectiv sau telescop potrivit pentru DSO &#537;i, pe viitor, a&#537; vrea să ajung &#537;i la guiding.
Sunt încă destul de nou în domeniu, deci probabil o să mai am multe întrebări pe aici. Încerc să învă&#539; cât mai mult înainte să cumpăr ceva, mai ales că mi-am dat seama destul de repede că la astronomie po&#539;i găsi foarte u&#537;or ceva care arată bine pe hârtie, dar nu neapărat &#537;i în practică.
M-am înscris pe forum mai ales pentru experien&#539;a celor care chiar folosesc echipamentele astea &#537;i pentru a mai învă&#539;a câte ceva de la voi. &#536;i, bineîn&#539;eles, sper ca în timp să pot pune &#537;i eu câteva poze aici.
Poate mai sunt &#537;i al&#539;i pasiona&#539;i din Bihor cu care să ie&#537;im la un moment dat la cer întunecat.
Cer senin tuturor! 

Cristian Kata
03 Sep 2026 08:49


Salut! Poate mai sunt si din Bihor...sau din Oradea :)

MariusP
03 Sep 2026 09:02


@mbpp hehe:

Bine ai venit în comunitatea noastră!

Te po&#539;i folosi de facilită&#539;ile de căutare ale forumului pentru informa&#539;ii diverse. De exemplu, ai în stânga paginii, sub Index, "[url=https://www.astronomy.ro/forum/memberlist.php]Lista membrilor". Dacă ordonezi după "Locatia" ob&#539;ii ceva de genul: https://www.astronomy.ro/forum/memberlist.php?mode=location&order=ASC&start=2050