-----------------------------------
Ioan1
22 Sep 2026 23:01

Salutare!
Va salut!

Sunt Ioan, din Braila. Sunt pasionat de astronomie, in special de partea de astrofoto.

Pasiunea asta a inceput sa ma acapareze acum aproape 4 ani. Cum eram deja pasionat de astronomie, am zis sa-mi cumpar o pereche de binocluri, ca sa vad cu ce se mananca si partea de astronomie vizuala. Problema a fost ca, atunci cand am primit binoclurile, mi-am dat seama ca primisem o pereche defecta, iar in loc sa o trimit in garantie, m-am ambitionat si, cu toti banii pe care ii aveam stransi la acel moment (ca de, la 13 ani cat aveam pe atunci nu o duceam asa bine cu banii&#8230; ma rog, nici acum &#128517;), mi-am luat un dobson.

Acela a fost momentul in care, fara sa-mi dau seama, orice posibilitate de a mai iesi din acest hobby a devenit inexistenta. Mai tarziu am aflat si de astrofoto, dar aia e alta poveste.

In prezent am un setup decent, as zice eu. Nu e nimic wow la el, dar este strictul necesar pentru niste poze decente. Scopul meu principal pe acest forum este vanzarea/cumpararea de echipamente, dar si interactionarea cu alti colegi pasionati si impartasirea experientelor.

Va multumesc frumos ca m-ati primit! Ma bucur sa fac parte din comunitate.

Cer senin!

Mircea Pteancu
22 Sep 2026 23:08


Bine ai venit Ioan

Orice dotare actuala este ''uau''. Te invit sa scrii despre observatiile tale la sectiunile de Observatii.

Cer senin, Mircea