-----------------------------------
admin
06 Oct 2005 15:09

Termeni si definitii
In aceasta sectiune autorul Teoriei Universului Valurit, Ovidiu Bufnila, va defini si explica unii termeni care apar in teoria sa si care se doresc a fi intelesi de catre toti vizitatorii.

As propune ca Ovidiu sa inceapa aceasta rubrica cu definitia termenului "valurit".

Ovidiu Bufnila
07 Oct 2005 11:53


E greu de definit Valurirea pentru a este un conept extrem de complex. Are o calitate stranie: multiplicarea. Daca o privesti dinspre fiinta o vezi ca pe o cortina, daca o privesti dinspre Univers o poti vedea ca o cascada de constelatii care se valuresc, spatiul fiind discontinuu. 
Important e in aceasta Aventura a Cunoasterii pe care o dezvolt de ceva vreme pe Net atat in Romania at si in lumea larga in forumuri, e-groupuri, reviste de filozofie sau de fictiune am chemat o multime de navigatori insurgenti. Cred, sunt onvins, ca Teoria Universului Valurit poate fi dezvoltata si imbogatita de mii de oameni. 
Schimbarile climaterice relama o noua abordare a realitatii si Universului. 
Anumite elemente ale Postmodernismului care se regasesc in mod straniu in ANTICHITATE, relama O NOUA ABORDARE filozofica a Conceptelor de Spatiu, Istorie si Timp. 
Comportamentul straniu al Gaurilor Negre reclama cu obstinatie regandirea acestor Obiecte Fictionale Cosmice.
at despre Teoria Big Bang se pare ca e necesara o regandire a acestui Punct Primar de Referinta.
Importanti sunt navigatorii de pretutindeni care vor avea curajul sa-si shimbe MODUL DE A GANDI construit de Scoala de Tip Fabrica. 

Cateva exemple ale Valuririi: 

Universul Lingvistic: aspectele acvatice ale propozitiei si timpurilor verbale 
Universul Meteorologi: turbulenta atmosferica 
Universul Uman: creierul valurit 
Universul Geostrategiilor: valurirea frontierelor 
Universul Credintei: valurirea miturilor si a fundamentelor (arhetpurilor) 


 

Ovidiu Bufnila provocandu-va cu prietenie la una din cele mai spectaculoase Aventuri ale Cunoasterii

Vizitator
07 Oct 2005 13:13

Termeni si definitii
M-a atras foarte mult tema Universului Valurit si incerc pe cat posibil sa ma informez cat mai mult despre acest subiect,mai ales ca, in modul meu de a gandi a fost si este un amestec permanent de idei carora in sfarsit le pot da un nume.Este o ocazie deosebita Domnule Bufnila de a descoperi si de a dezvolta noi orizonturi, noi moduri de a gandi viata, materia, Totul.Mie una mi-ati deschise milioane de portaluri prin care imi pot exprima ideile.Cu respect,Anne- Marie.

mac
07 Oct 2005 16:05


Propun o abordare de la simplu la complex....
Eu tot nu am priceput ce este valurirea?

Ovidiu Bufnila
12 Oct 2005 13:39

Re: Termeni si definitii
M-a atras foarte mult tema Universului Valurit si incerc pe cat posibil sa ma informez cat mai mult despre acest subiect,mai ales ca, in modul meu de a gandi a fost si este un amestec permanent de idei carora in sfarsit le pot da un nume.Este o ocazie deosebita Domnule Bufnila de a descoperi si de a dezvolta noi orizonturi, noi moduri de a gandi viata, materia, Totul.Mie una mi-ati deschise milioane de portaluri prin care imi pot exprima ideile.Cu respect,Anne- Marie.

Anne-Marie, te asteptam si cu eseuri despre Valurire!