-----------------------------------
Vlad Lazanu
13 Dec 2008 17:23

ADAPTOR WEBCAM
Salutare tuturor!

Aveti idee de unde as putea procura un adaptor de 1,25" pentru un webcam Philips SPC900NC? Tocmai am comandat online un astfel de webcam, si mi-ar trebui si un adaptor pentru a o putea folosi cu refractorul din semnatura. Eu am gasit ceva aici: 

http://telescop-expert.ro/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=112&category_id=19&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=26 

insa e cam multisor 90RON. Daca nu o sa gasesc in alta parte, o sa-mi iau unul de acolo, avand in vedere ca nu am la cine apela sa-mi confectioneze unul aici, in Iasi, si n-am nici strung acasa  :lol: 

Va multumesc!

Laurentiu
13 Dec 2008 17:50


Ai perfecta dreptate sa fii contrariat de preturile hiper-exagerate la articole de acest gen (care, daca te gandesti bine, sunt simple bucatele de metal strunjite la dimensiunea potrivita si care, cred eu, se fac in cantitati mari, in China - deci nici vorba de "unicate" care sa justifice, cumva, pretul). 

Cand te vei apuca de astrofotografie cu camere SLR (sau CCD) vei afla ca acest "principiu" - "marunt dar scump" - se aplica si acolo.

E de-a dreptul ridicol. De aceea prefer ca, ori de cate ori am ocazia, sa imi fac singur (daca pot) piesele de care am nevoie. Numai ca asta nu e posibil intotdeauna - si atunci ajungem iarasi "la mana lor".

Cele spuse mai sus nu au legatura cu firma din link-ul tau ci, in general, cu toti comerciantii din domeniu.

Blakut
13 Dec 2008 17:59


E de-a dreptul ridicol. De aceea prefer ca, ori de cate ori am ocazia, sa imi fac singur (daca pot) piesele de care am nevoie. Numai ca asta nu e posibil intotdeauna - si atunci ajungem iarasi "la mana lor". 

Doar daca as avea acces la o masina de facut filet interior si exterior... 140 de lei pentru un adaptor metalic de 50 de grame. Macar daca ar fi din titan sau ceva.

Laurentiu
13 Dec 2008 19:00


Iti trebuie un strung (cu un strungar ca accesoriu - daca nu te pricepi  :lol: ). 

Cam greu de gasit, dar nu imposibil.

Dar problema ramane: de ce naiba sunt asa scumpe prostioarele astea cat timp se fac la kil, in China ?!

Claudiu
13 Dec 2008 19:19


Ar fi frumos sa ne construim singuri piesele de adaptare, chiar sa ne facem focuserele, tuburile si totul in afara de optica si senzori/electronica.
Insa la fiecare obstacol trebuie cintarit efortul... daca merita fabricata piesa la parametrii tehnici precisi sau merge metoda trial and error pentru a stabili daca o cirpeala e ok..
Am folosit vechea camera cmos cu telescopul dupa ce am legat cu banda adeziva de ea un capac de la un deodorant (aerosol) de gagici. Piesa avea avantajul formei tronconice in care am dat o gaura de 6mm(pt lumina, in plus cu rol de diafragma), forma care imi permitea sa o aliniez la axa optica. Odata gasita pozitia in care imaginea unei stele se poate plimba pe toata suprafata senzorului, atunci e clar ca este iluminat si am legat (tot cu scoci) capacul la focuser. Un marcaj indica pozitia pe capac si astfel e reutilizabil.
A mers chestia asta aproape un an, si ar fi mers si acum dar am schimbat camera cu Nextimage, care are adaptorul incorporat.

Vlad Lazanu
13 Dec 2008 21:51


Cred ca pentru inceput, pana va mai prinde portofelul putin in grosime, voi confectiona ceva cat mai simplu, din niste materiale uzuale...Si m-am gandit in prima faza la o cutiuta din plastic de la un film foto, care are in diametru cam 1,23", deci e foarte putin mai mica decat standardul de 1,25". O sa ma mai gandesc cum fac exact adaptarea, si sper sa-mi iasa...

racostru
15 Dec 2008 20:20


Daca vrei mai ieftin - e  55 de lei dar fata de 95 de lei pare ieftin :P

http://astromagazin.ro/catalog/adaptor-webcam-900nc125-p-274.html

Vlad Lazanu
16 Dec 2008 11:28


Da, asa mai merge. Desi e mult pentru asa ceva, pretul e aproape la jumatate. E ciudat ca si eu am cautat destul de insistent pe site-ul respectiv un astfel de adaptor, si nu am gasit. Ori n-oi fi vazut... Mersi pentru link!

cassiopeialt
18 Feb 2009 01:29

Re: ADAPTOR WEBCAM
Salutare tuturor!

Aveti idee de unde as putea procura un adaptor de 1,25" pentru un webcam Philips SPC900NC? Tocmai am comandat online un astfel de webcam, !
De unde ai cumparat o astfel de camera? Eu am vrut sa ma uit la preturi din curiozitate, ca se vorbedte destul de mult pe aici de ea sau Philips ToU Cam, dar nu am gasit pe vre-un site romanesc nici una nici alta