-----------------------------------
Eugen Bocai
10 Ian 2009 19:19

Observatii astronomice folositoare !
Va salut . Dupa cum vedeti sunt nou pe forum , iar daca am postat gresit sa imi spuneti si sa nu ma certati. Sunt student la Academia navala "Mircea cel Batran" din Constanta la punte. Iar anul acesta am inceput sa studiez Navigatia Astronomica. Imi place foarte mult si pot spune chiar ca am facut o pasiune din asta. Cu ajutorul ( stelelor ( cele utile navigatiei ) , planetelor ( Saturn , Venus , Marte , Jupiter) si bineinteles Soarelui si Lunii , noi invatam sa determinam punctul navei. Am un sextant ( instrument cu care se masoara inaltimea la astrii ) si o navisfera ( un glob pamantesc aflat intr'o cutie , se intra cu argumentele ts- timp sideral al locului si cu latitudinea , si navisfera iti va arata bolta cereasca la ora observatiei , exact ce stele tre sa vezi tu , in ce Azimut sunt ele ) etc. Chiar aseara am facut 2 observatii la steaua Sirius din Canis Major si Riegel din Orion. Am incercat sa calculez punctul navei , dar nefiind pe mare nu prea a iesit. Forumul este foarte interesant si am aflat multe informatii cu ajutorul lui. Va salut si de abia astept sa va impartasesc urmatoarea mea observatie.

Mircea Pteancu
10 Ian 2009 20:13


Te salut tinere lup de mare si bine ai venit !
Te felicit pentru  pasiunea astronomica si iti urez spor la invatarea frumoasei  profesii de ofiter de marina.
Astept cu interes sa contribui la ''Istoria Astronomiei'' ,de pilda la topicul ''Marginile Lumii'' unde intentionez sa discutam despre harti,mai noi dar ,mai ales,mai vechi.Vant bun din pupa colaborarii tale cu forumul.Mircea

Eugen Bocai
10 Ian 2009 22:25


Va multumesc domnule Mircea.