-----------------------------------
Laurentiu
23 Ian 2009 10:35

Blank-uri lipite
Salutare,

Stiu ca, in principiu, prelucrarea unui blank subtire pentru constructia unei oglinzi de telescop este dificila si rezultatele nu totdeauna foarte bune.

Intrebare: nu ar fi mai bine daca am lipi doua blank-uri subtiri astfel incat sa obtinem echivalentul unuia mai gros ? (adica un fel de sandwich)

Intrebarea poate suna ciudat dar am inteles ca (la un diametru de 30-50 cm, de exemplu) doua blank-uri subtiri, impreuna, costa mai putin decat unul cu grosime dubla (prin urmare pun aceasta problema din perspectiva costurilor).

Daca lipirea este o idee buna, ce adeziv se poate utiliza ?

CATA_==
23 Ian 2009 12:22


Incearca CU APA DE STICLA .si eu m-am gandit la treaba asta dar se gaseste foarte greu sa ma interesez si daca vrei pot sa iti fac rost

Erwin
23 Ian 2009 17:17


acidul fluorhidric dizolva sticla, normal ca este greu de gasit, fiind o substanta periculoasa, asta o fi "apa de sticlă"?

CATA_==
23 Ian 2009 18:13


Laurentiu ........nu te lasa pacalit de ce o sa gasesti pe net despre apa de sticla adica (silicat de sodiu)nu este ceia ce trebuie apa asta de sticla de care iti spuneam eu se pune in geamul cristal se lipeste sticla si chiar la izolatia cuptoarelor