-----------------------------------
florin_astro
01 Feb 2009 23:37

Cometa 144P/Kushida
Am incercat sa o observ vizual in seara asta dar fara succes. Conditii foarte proaste de observatii cu pacla si multa poluarea luminoasa de la iluminatul public. Telescop folosit: Newton 250mm F/5. AM incercat si fotografic, rezultatul slabut din cauza conditiilor mai sus aminitite. 
Date tehnice: Canon 350D, ISO800, 28x30secunde prin luneta apocromat ED 70mm F/6, calare pe telescop 25cm home made, platforma ecuatoriala, soft pentru prelucrare IRIS.
Cometa se gaseste putin mai sus de centrul imaginii (pata mica verde de langa steaua galbena).

Doru Dragan
02 Feb 2009 08:32


Decat Kushida http://www.aerith.net/comet/catalog/0144P/2009.html mai bine incearca Lulin http://www.aerith.net/comet/catalog/2007N3/2007N3.html

MariusP
02 Feb 2009 11:49


Felicitari florin_astro! Chiar daca C/2007 N3 (Lulin) e mai spectaculoasa decat 144P Kushida, imi place c-ai reusit s-o prinzi. Cu un cer mai clar, ar fi iesit fain, mai ales ca este un camp bogat in stele. Si se misca aparent destul de repede...

P.S.
N-ar merge mai bine la categoria Comete, Asteroizi, Meteoriti si Meteori?  :roll:

Laurentiu
02 Feb 2009 12:09


Bravo Florin !

O reusita la limita imposibilului - cu atat mai mult este de admirat !

florin_astro
02 Feb 2009 15:59


Va multumesc pentru aprecieri. Marius P ai dreptate, era ma bine ca subiectul asta sa fie la Comete, Asteroizi, Meteoriti si Meteori (eventual daca considera, rog moderatorul sa o mute). 
Laurentiu asteptam acuma si cateva poze de la tine :D, nu mai ai scuza, acum ca ai un telescop cu ecuatoriala.

Din pacate Lulin se vede deocamdata dimineata,  si nu o pot observa decat in weekend. Sper sa o pot prinde peste o saptamana daca cerul imi va permite.

Laurentiu
02 Feb 2009 16:02


Am mutat topicul.