-----------------------------------
anton1
15 Feb 2009 12:07

OBIECTIV SIGMA 70-300 F4-5,6 DG MACRO
Am cumparat un asemenea teleobiectiv ,SIGMA 70-300 F4-5,6 DG MACRO si doresc sa-mi fac un telescop cu posibilitatea de al folosi si cu camera atasata la laptop.Daca poate cineva sa-mi dea un sfat sau eventual sau sa ma contacteze telefonic,la 0722511551 sau pe adresa traian_ritiu@yahoo.com.Va multumesc.Mentionez ca sant incepator in ale astronomiei dar doresc sa continui..Tks.Traian

dragos.n
15 Feb 2009 13:02


Cam greu. Teleobiectivele au distanta mica in spate pana la punctul focal, si nu ai suficient spatiu sa atasezi o oglinda diagonala. Poti incerca sa faci din capacul din spate al obiectivului un adaptor pt oculare direct. Pt webcam-ul de pe laptop nu am idee cum ai putea face.

anton1
15 Feb 2009 15:10

Poti incerca sa faci din capacul din spate al obiectivului .
Daca stiti pe cineva care ar putea sa faca asa ceva.Cred ca ar trebui un strungar f.bun ca sa faca adaptorul.Nu cunosc un asemenea meserias cel putin in baia mare.

Laurentiu
15 Feb 2009 21:47


Dupa parerea mea nu are rost sa te complici. Un teleobiectiv (mai ales zoom) se foloseste pentru fotografie si cam atat. E dificil sa-l transformi pentru observatii vizuale.

Pe langa faptul ca ai putea sa-l strici. 

Mai bine cumpara-ti sau construieste-ti un telescop sau o luneta - la o calitate optica mai buna decat a teleobiectivului,  te-ar costa tot cam atat cat ai dat pe teleobiectiv.