-----------------------------------
klio21
16 Feb 2009 17:47

Un telescop ieftin
Imi recomandati si mie un telescop ieftin, m-am apucat si eu recent sa studiez stelele. Pana acum foloseam telescopul unui prieten, dar vreau sa-mi iau si eu unul

Forever_Man
16 Feb 2009 17:53


Ce inseamna un telescop ieftin ?

Doru Dragan
16 Feb 2009 19:00


Cele mai ieftine sut telescoapele altora care te lasa sa te uiti prin ele :) ale prietenilor in cazul tau :D In rest poti sa intri pe:
http://www.astroshop.ro/
http://www.skywatcher.ro/
http://www.telescop-expert.ro/
si sa dai o cautare.

Catalin Paduraru
16 Feb 2009 21:35


Newton, 114mm, F/8, EQ2. Cam asta ai nevoie.
Numai bine!

Ionut Dohotariu
16 Feb 2009 22:07


Am asa ceva!! Sunt foarte multumit de el!! (un sfat cand iti dai comanda pt telescop da si de filtre)!!

Ionut Dohotariu
16 Feb 2009 22:15


Mi-am dat comanda la telescop de la medas din Franta !! (am o superstitie nu am incredere in firmele romanesti) si la 269 euro am primi si motorul de urmarire credeti ca pot face astrofoto cat de cat??> (scuze ca ma bag pe topicul omului). Nu sunt incluse taxele postale!!! Motorasul meu nu e ca cel din fotografie!!! L-am luat in octombrie cand euro era << mai mic!!!

Ionut Dohotariu
16 Feb 2009 22:18


sorry am uitat sa pun site-ul: http://www.medas.fr/index.php?option=com_catalog&numero=1034&famille=astro&action=fiche&Itemid=15

Ionut Dohotariu
17 Feb 2009 15:25


recomandati-mi niste oculare pt observare plenetara cu telescopul sus mentionat!! (le am pe alea care sunt in datele tehnice)! :wink:

Laurentiu
17 Feb 2009 15:46


Cu ocularul de 10 mm si lentila barlow 2x (cu care vei obtine o marire de 180 x) esti, oricum, cam la limita superioara a telescopului tau.

O marire mai mare (cum ar fi cea obtinuta cu un ocular cu focala mai scurta de 10 mm si barlow 2x) probabil ca nu va aduce niciun fel de imbunatatiri (ba dimpotriva). 

Un ocular cu focala mai scurta mai are si dezavantajul ca are un relief ocular (distanta pana la ochi) foarte mic - s-ar putea sa fii nevoit sa stai cu ochiul lipit de lentila (sunt si oculare cu focala scurta si cu relief ocular mai mare dar care costa chiar mai mult decat telescopul...).

nazdravan
25 Iun 2009 19:26

salut
Am citit cu mare interes tot ce s-a postat pe acest topic si m-am decis sa imi cumpar si eu un telescop sau binoclu. 
Buzunarul nu ma lasa mai mult de maxim 4 mil. Astfel am vazut un binoclu parca celetron, nu imi mai aduc aminte avea ceva de genu 17X70. De asemenea am mai gasit un dubson mini... Care e mai bun? 
La sectiunea vanzari, am vazut niste oferte interesante, era un dobson cu lentile realuminizate, ce inseamna asta? care sunt riscurile?

nazdravan
25 Iun 2009 19:53


ok, revin cu niste intrebari mai relevante. 
Am gasit acel celestron skymaster 15x70 la pret de 4 mil (poate gasesc la 3 jumate). Apoi mai era un alcor 20x80 la 6 mil aproape(ambele sunt binocluri). Intrebarea mea este daca acele 2 mil fac vreo diferenta considerabila. 
Alta intrebare; am vazut acum ca pe astromagazin se pot lua telescoape in rate. E rentabil sau e o smecherie?

nazdravan
25 Iun 2009 20:47

ultimu`
Gata nu va mai deranjez, am gasit ceva ce imi place mult. Va rog sa imi spuneti ce credeti: 

Celestron Powerseeker 70/700 EQ
[Reflector]	490,00Lei


Date tehnice: Celestron Powerseeker 70/700 EQ
tipul: refractor acromat
obiectiv: 70 mm
distanta focala: 700 mm
raport focal: f/10
montura: ecuatoriala cu trepied de aluminiu
greutate: -
oculare: 20mm 35x, 4mm 175x - 1.25"
luneta cautatoare: 5x24
focuser: 1.25"
alte accesorii: -oglinda zenitala , barlow 3x, CD The Sky Level 1

Merita banii?

CristiB
25 Iun 2009 20:47


ok, revin cu niste intrebari mai relevante. 
Am gasit acel celestron skymaster 15x70 la pret de 4 mil (poate gasesc la 3 jumate). Apoi mai era un alcor 20x80 la 6 mil aproape(ambele sunt binocluri). Intrebarea mea este daca acele 2 mil fac vreo diferenta considerabila. 
Alta intrebare; am vazut acum ca pe astromagazin se pot lua telescoape in rate. E rentabil sau e o smecherie?
Nu prea sunt in stadiul de a da sfaturi dar iti spun din experienta mea: nu e nici o smecherie cu telescoapele in rate dar momentan nu se acorda credite, am vrut sa iau si eu. Iar ca binoclu iti recomand cel de 20 x 80. Diferenta e mare si calitativ si vizual.

Forever_Man
25 Iun 2009 20:48


15x70 se poate tine in mana, 20x80 nu se mai poate. Diferenta de luminozitate si marire pe care ti-o aduce cel mai mare, desi se simte, nu se merita, din cauza greutatii prea mari.

Edit: Vad ca ai mai scris un post intre timp. Am o intrebare. Ce te astepti sa vezi pe cer ? Sau ce iti doresti sa vezi ?

CristiB
25 Iun 2009 20:55

Re: ultimu`
Gata nu va mai deranjez, am gasit ceva ce imi place mult. Va rog sa imi spuneti ce credeti: 

Celestron Powerseeker 70/700 EQ

Nazdravanule ( fain nick, e ca Fat Frumos) eu am avut asta la inceput http://astromagazin.ro/catalog/celestron-astromaster-901000-p-162.html?osCsid=bf3e1943465b8a522ed75d4cf65e5581 si l-am dat cat ai zice powerseeker, deci mai greu! E peste ce ai ales tu dar totusi o jucarie. Telescoapele ,,bune si adevarate" costa mult mai mult. I-ati binoclul ala 20x80 pt inceput si iti spun eu ca nu o sa ma injuri. Eu pe asta il am si e piesa de rezistenta deocamdata http://astromagazin.ro/catalog/binoclu-teleskop-service-20x80-p-306.html?osCsid=bf3e1943465b8a522ed75d4cf65e5581.

CristiB
25 Iun 2009 21:00


Tine cont si de ce a zis Forever Man, are dreptate, eu ce am zis e doar ca si comparatie intre cele doua. Poti sa tii in mana un 20x 80 dar nu intelegi mare lucru din ce vezi pe cer, ziua e altceva la terestru. Oricum eu am rezolvat treaba cu un trepied foarte solid luat din Metro cu 80 de lei. Insa 6 luni l-am folosit fara.

cristirimer
12 Aug 2009 18:14


Dacă se urmărește folosirea numai la observații vizuale, fără astrofotografia ghidată, nu trebuiesc omise nici ofertele de la Skywatcher din această vară, echipate cu monturi Dobson ultraușoare și oglinzi parabolice: de 76 mm diametru (pentru copii, grosisment de 15x și 75x cu ocularele cu care este furnizat, are doar 2 Kg) - la 230 lei și de 130 mm diametru (cu tub optic extensibil, grosismente de 26x și 65x, greutatea de 6,2 Kg) - la cca. 750 lei.

renegatul
14 Sep 2009 11:25


Parerea mea personala:pana in 100&#8364; un skylux 70/700 refractor pe eq3 nou pe vrmuri pe la 70&#8364; la lidl,la mana2 tot cam asa montura folosibila cu optica asta calitatea excelenta la pretul asta.
Pana in 200&#8364; un 8" skywacher sau gso ca dobson doar la mana 2 nou face cam 300.
Mai scumpe nu pot sa scriu nimica ,nu sunt asa de utile sfaturile mele.

Florin

renegatul
14 Sep 2009 12:19


Vezi ca pe astronomie.de vinde unul acum chiar u 8" dob cu 190&#8364; 
Cum o fi cu transportul? Vanzatorul nu vrea decat personal

Florin