-----------------------------------
Airmage
24 Feb 2009 15:44

Telescop 30cm complet operational
Salut toti vizitatorii acestui topic, si cu scuzele de rigoare pentru intarziere doresc sa anunt aparitia unui nou telescop, si anume cu oglinda de 30cm, focala 1698mm. Lucrul propriu zis la telescop a inceput odata cu slefuirea oglinzii pe data de 22.11.2008, si a fost terminat in data de 07.02.2009. De mentionat ca oglinda a fost parabolizata de Octavian Stanescu, la fel si procurarea blankului. Pentru mai multe detalii :

http://www.astroclubul.org/mures/Articole/Adi/tel30.html

Telescopul a fost deja scos la observatii, iar satisfactiile sunt fara cuvinte.

mcuzic2002
24 Feb 2009 19:19


Toata stima si respectul pt. munca depusa :D ...ma bucur sa vad un telescop asa de mare la noi in zona...eu sunt din Campia Turzii,la vreo 20 de minute de mers cu masina de Ludus...avem in Turda un mic club astronomic unde ne-am adunat o mina de entuziasti...sper ca odata sa va facem o vizita...
 PS...imi place montura,sunt curios cit e de stabila la puteri mari...ce oculare folosesti?...si cam cit te-a costat intreg proiectul?

PITON
24 Feb 2009 21:49


Armirabila munca si rezultate pe masura. Asteptam cu interes in acest colt de internet incununarea muncii cu primele imagini de pe bolta instelata.

Airmage
25 Feb 2009 12:52

va salut
costurile telescopului au fost moderate, oricum departe de pretul unuia nou, iar optica e garantata L/8; montura e stabila, dar din pacate nu e ecuatoriala, iar eu nu sunt inca initiat in astrofoto. dar telescopul de altfel vede minunat si la +340x