-----------------------------------
Thrakian
26 Feb 2009 11:40

Iacătă-mă...
După o căutare pe Google pe niște cuvinte cheie la care mi-a fost listat și un link către un topic din acest forum - iacătă-mă și pe mine! Am ezitat oarece vreme (2-3 minute) dar mi-am luat inima-n dinți și m-am înregistrat...

Despre mine - prea puține. Niște studii - acolo - cât să pot pricepe ce se discută aici, niște ani - acolo - care să-mi permită ceva prejudecăți... Ar mai fi și ceva neuroni liberi care să-mi permită să visez.

Bine (că) v-am găsit!

CATA_==
26 Feb 2009 11:48


Salut bine ai venit sper ca te vei integra bine in aceasta ceata de visatori

Thrakian
26 Feb 2009 13:27


Mulțam CATA_==... 
Îmi va lua ceva timp să citesc topicurile ce mă ridică de pe scaun...  Deja îmi plac tare mult Abel Cavași și raduM. Am de citit și de visat înainte de a da replici.

Doru Dragan
26 Feb 2009 13:43


Oh, my God! It's full of stars! Ai vazut si 2001 a Space Odissey asa ca esti pe drumul bun :) Bine ai venit!

Thrakian
26 Feb 2009 14:15


Nu trage dom Semaca... Deși nu sunt Lăscărică sunt nou pe-aici. http://www.yahoofreak.com/3D%20Smileys/3D%20Funny%20Smileys/capitulate.gif
Ca să nu fiu executat în fașă - pasiunea mea pentru teorii alternative în știință este aceea care m-a determinat să mă înregistrez. Secțiunea voastră  Teorii stiintifice noi/alternative mi se pare excelentă. 
Nu că nu ar fi și celelalte...

Abel Cavași
26 Feb 2009 14:38


Salut, Sandule! Tocmai m-am trezit dintr-un pui de somn și răsfoiam forumul pe-o parte, cu un ochi, cu o mână, etc :) . Când am citit mesajele tale, m-am ridicat în popou, am luat laptopu' în brațe și am zis să-ți urez un &#8222;bun venit&#8221; din toată inima.

Se pare că vei fi tipul de om care știe să răspundă la întrebări cu sinceritate și fără atacuri subtile la persoană. Am speranța să nu fii de acord cu mine ca să am de învățat și de la tine, ca și de la mulți alții de pe acest forum.

Bine ai venit, valorosule! :D

Thrakian
26 Feb 2009 14:52


Salut, Sandule! Tocmai m-am trezit dintr-un pui de somn și răsfoiam forumul pe-o parte, cu un ochi, cu o mână, etc :) . Când am citit mesajele tale, m-am ridicat în popou, am luat laptopu' în brațe și am zis să-ți urez un &#8222;bun venit&#8221; din toată inima.


Hey!! Trăiești! Asta e bine...
De ce abandonezi topic-uri atât de incitante precum cele deschise de tine la secțiunea Teorii alternative?? OK... Înțeleg.
 Poate mă bag și eu în vorbă acolo după ce învăț să merg în picioare pe aici...


Se pare că vei fi tipul de om care știe să răspundă la întrebări cu sinceritate și fără atacuri subtile la persoană. Am speranța să nu fii de acord cu mine ca să am de învățat și de la tine, ca și de la mulți alții de pe acest forum.

Bine ai venit, valorosule! :D

Nasol... De-acuma nu mai pot decât să te dezamăgesc (great expectations carry great responsabilities)...  :D

admin
27 Feb 2009 09:33


Bine ai venit pe forum Thrakian.

Nu vreau sa te dezamagesc, insa avand in vedere profilul forumului, sectiunea de teorii alternative va fi in timp restrictionata si intr-un final inchisa. 

Actualmente discutam posibilitatea de a migra mesaje din acea categorie sau chiar utilizatori, catre forumul afiliat http://www.universulcunoasterii.ro . Ar fi bine sa iti faci un cont si in acel forum. Ii vei gasi acolo pe Abel si pe alti membrii din forumul de astronomie.

Thrakian
27 Feb 2009 17:19


Mulțumesc admin... Atât pentru urarea de bun venit cât și pentru sfat.
Fiind nou nouț pe aici nu știu dacă o părere în legătură cu proiectul de restricționare/închidere a secțiunii teorii alternative poate fi interpretată altfel decât obrăznicie...


Mă risc, totuși: Ar fi păcat. Secțiunea aceea poate aduce noi membri acestui forum, care, la un moment dat, pot învăța pasiunea voastră - astronomia...

Blakut
27 Feb 2009 21:16


Pana acum membrii care s-au aratat interesati sa-si publice 'teoriile' nu s-au aventurat mai sus pe pagina...

Thrakian
27 Feb 2009 22:52


Te cred... 
Astronomia nu e o pasiune pentru oameni săraci. Mai ales dacă "ți se trezește" la o vârstă la care ai și responsabilități. Vârstă la care ai o "carieră" care nu ți se potrivește dar care îți pune pâinea pe masă. 

Poate că ăsta este motivul pentru care cei cu "teoriile" nu îndrăznesc să se uite în sus.
Sunt sigur, însă, oricât de puțin i-aș cunoaște, că noaptea și ei visează la stele...

Doru Dragan
28 Feb 2009 08:44


In schimb, sa-ti dai cu presupusul nu costa nimic :roll: se pot insira verzi si uscate ca e pe gratis :? oricine poate bate campii cum ii place ca e moca :wink:

Thrakian
28 Feb 2009 20:49


Dacă asta ți se pare că fac eu aici (deja!!) cred că poți să îmi restricționezi accesul. 
Sau am luat-o prea personal?...

Doru Dragan
01 Mar 2009 09:39


In mod evident ... :lol:

Thrakian
01 Mar 2009 13:48


:D 

Uite, pentru că Blakut reproșa (pe bună dreptate) fanilor secțunii de bâzdâgănii că nu se aventurează mai sus pe pagina forumului (decât secțiunea) am postat eu - proaspăt membru cu capul în nori - o mică chestiune la utile, în thread-ul http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=626 Postarea mea de acolo nu este doar de formă, chiar m-ar interesa părerea greilor de pe forum.
Deocamdată nu mă aventurez mai sus... Dar precedentul este lansat.

dragos.n
01 Mar 2009 20:02


Am si eu o propunere. 

Hai sa-i lasam pe oameni sa gandeasca. Asa cum vrea si poate fiecare. Asa cum stiinta de acum 500 de ani nu prea mai e acum considerata stiinta, poate peste alti 500, ce consideram noi acum ca fiind litera de lege, va fi total sau partial eliminat. Poate nu va fi asa, dar ce stiu sigur, este ca, daca stiinta actuala este diferita de cea din trecut, este pt ca au existat niste "rataciti", care nu voiau sa gandeasca la fel ca toata lumea, care puneau la indoiala stiinta oficiala. Parca prea repede devenim intoleranti. Nu credeti? Cei care gandesc altfel nu au dreptul la o opinie? Sau la mai multe. Eu unul intru foarte rar  in discutiile de pe "teorii alternative", dar nu cred ca exilarea lor va fi un castig.

Din ce imi aduc aminte, a fost odata un "individ", care intrebat fiind, care este definitia geniului a dat un raspuns care spunea cam asa.

 - Toata lumea stie ca unele lucruri sunt imposibile. Apare insa cate odata un ignorant , care nu stie ca e imposibil sa faci cutare lucru, si il face. Acela este un geniu.

CATA_==
02 Mar 2009 11:40


Intre a visa si a face ceva practic este cale lunga ,ca sa visezi nu te impiedica nimeni poti sa aberezi ssi sa gandesti ce vrei dar daca vrodata vrei sa pui in practica ce visezi atunci apar adevaratele probleme  dotare materiala etc etc ,facand o paranteza este ca in medicina sunt laboratoare care consuma zeci de milioane de euro in cercetare ptr gasirea unui medicament ptr nu stiu ce boala si nu il gaseste si mai apare unul la tv si zice ca daca bei un ceai de nu stiu ce planta scapi de cancer 

Problema la cei cu teorii alternative este, parerea mea ca are sa ramana cu teoriile in cap pana la adanci batraneti si nu o sa poata sa le dovedeasca sau sa le puna in practica mai ales in tara asta cand tu nu gasesti un disc de sticla mai gros de 1,9 cm

Thrakian
02 Mar 2009 12:39


E deprimant gândul ăsta... Că am fi prinși fără scăpare într-o capcană de șoareci. Bănuiesc, totuși, că stăruința și sacrificiul nu sunt străine de astronomii amatori. Dimpotrivă - cred că dacă ar fi să alegi între o ladă de bere (de exemplu) și o componentă pentru sculele tale, ai alege sculele. Mai greu e când ai de făcut alte alegeri.

Despre ceilalți fani ai secțiunii de teorii noi sau alternative nu pot să-ți spun nimic - sunt prea nou și nu-i cunosc. Pot să-ți spun doar că acea secțiune m-a făcut să intru aici. 
Cine știe? - poate în timp va ieși și din mine un astronom amator.
În final și cometele pot fi observate destul de rar. Asta nu înseamnă că nu îți dorești să le observi.

CATA_==
02 Mar 2009 13:18


Nu spun lucrurile cu rautate dar in teori  alternative este mai greu decat in astronomie fie ea si practica daca pe viitor nu o sa ai o pregatire teoretica temeinica si posibilitatea sa pui in practica teoriile tale vei fi luat drept nebun 

Deja acuma cum poate sa iti spuna si alti de pe acest forum daca iesi noapte undeva cu telescopul in carca in cautare de locuri mai intunecate sau il scoti in strada ca nu stiu eu ce pozitie gasesti sa observi nu stiu ce planeta se strange lumea pe langa tine si te priveste ca pe un nebun asociinduti nu stiu cate porecle ''asta iti spun din experienta ''Trebuie sa observam realitatea asa cum este pana acum nu stiu cat timp romanul era legat de glie au fost ocupati de pamant si de colectivizari nu de stiinte sau de observati astronomice astea se faceau in cercuri restranse cu se fac si acuma multi nu sunt interesati de astronomie .poate si de preturile pe care le ridica instrumentele bune 

In pasiunea asta iti trebuie sa gasesti oameni cu aceleasi pasiuni ca alfel nu merge 

Multa bafta

dragos.n
02 Mar 2009 13:55


CATA, stiu ca ti-au mai spus si altii, dar iti mai spun si eu. 

INVATA FRATE LIMBA ROMANA !

CATA_==
02 Mar 2009 14:06


Domnu dragos in primul rand tastez nu scriu in, al doilea rand multe mesaje le scriu pe fuga in al treilea rand va rog sa postati greselile mele ca dupa aceia sa le postez si eu pe ale tale 

Chiar va rog

CATA_==
02 Mar 2009 14:14


Dragos a scris 

mai mult a fost pana am gasit elementele care sa se potriveasca si am gandit sistemul.

CATA_==
02 Mar 2009 14:16


Domnul dragos nu vrea sa gasesc toate greselile pe care le faceti ,ca ar trebui sa citesc toate mesajele ,si sincer nu sunt curios de ce scrieti 

Dar daca vreti sa deschidem un razboi al limbi romane ,deschidem un topic unde sa prezentam greselile fiecaruia

dragos.n
02 Mar 2009 14:21


Am observat ca tu vrei sa faci razboi cu toti care iti vor binele, si din cauza asta te mai corecteaza sau iti spun ce nu e bine. 

Treaba ta.

CATA_==
02 Mar 2009 14:27


dragos a scris

Consider ca formula constructiva poate fi realizata oricare ATM-ist cu ceva experienta

''DE oricare atm-ist se scrie'' 

NU domnu nu fac razboi cu nimeni numai ca va credeti prea importanti ,nu toti, doar uni 
Va simtiti jigniti sufleteste cand vedeti ca cineva vrea sa faca ceva ce voua nu va mers , sau nu ati reusit sa faceti 

Si domnu nu cred ca vreti sa ma invatati limba romana pe mine sunt licentiat in drept si am si 2 ani de scoala de agent vamal economic 

Greselile pe care le fac sunt din cauza neatentiei nu din cauza nestiintei

octopus
02 Mar 2009 14:31


Fii mai atent atunci! 
Muuult mai atent! :D

Blakut
03 Mar 2009 20:44


Asa cum stiinta de acum 500 de ani nu prea mai e acum considerata stiinta, poate peste alti 500, ce consideram noi acum ca fiind litera de lege, va fi total sau partial eliminat. Poate nu va fi asa, dar ce stiu sigur, este ca, daca stiinta actuala este diferita de cea din trecut, este pt ca au existat niste "rataciti", care nu voiau sa gandeasca la fel ca toata lumea, care puneau la indoiala stiinta oficiala.

Continutul stiintei se schimba, dar metoda ei nu. Iar matematica ramane valabila oricum. Ratacitii aia aplicau cu succes metoda stiintifica...

Erwin
04 Mar 2009 00:37


Blakut:
Continutul stiintei se schimba, dar metoda ei nu. Iar matematica ramane valabila oricum. Ratacitii aia aplicau cu succes metoda stiintifica...
... în plus, nu erau niște ignoranți în ce privește ceea ce s-a făcut până la ei, ci căutau ce era greșit interpretat sau evaluat. Einstein s-a bazat mult pe lucrările și ideile lui Mach, asta însemnând că stăpânea metodele și teoria vremii sale.

dragos.n
04 Mar 2009 08:37


Evident ca lucrurile stau asa cum spuneti voi, Blakut si Erwin.

Am sa va dau un exemplu. Eu am crezut ca am "descoperit" un nou tip de telescop. Avea multe avantaje, mai putin pretul. Dupa ce mi-am instalat internet, am cautat sa vad daca a mai avut cineva ideea asta. A durat, cred, vreo 3 luni pana am vazut ca de fapt re-inventasem  telescopul turela a lui Taylor.

De ce sunt totusi de parere ca e bine sa lasam oamenii sa gandeasca, mai bine zis sa fantazeze pe tema stiintei naconventionale. Pt ca, fisurile din teoriile ''oficiale'', daca exista, nu pot fi descoperite decat cu multa imaginatie, si, evident de cineva care le cauta, nu de un om care considera ca stiinta actuala e perfecta. E posibil, ca un om care fantazeaza sa aiba o idee valida, dar sa nu stie cum sa o asambleze in sistemul stiintei oficiale, insa ea sa fie preluata de un cercetator calificat. Sansele sunt mici, evident, dar nu sunt nule. 

Daca nu sunt informat gresit, idee teleportarii a aparut in SF, si apoi a inceput sa fie studiata de stiinta.

Thrakian
06 Mar 2009 14:46


Blakut:
... în plus, nu erau niște ignoranți în ce privește ceea ce s-a făcut până la ei, ci căutau ce era greșit interpretat sau evaluat. Einstein s-a bazat mult pe lucrările și ideile lui Mach, asta însemnând că stăpânea metodele și teoria vremii sale.

Einstein nu este tocmai cel mai bun exemplu... Ratează admiterea la Eidgenössische Technische Hochschule în 1895, admitere ce se putea face în urma unei examinări în lipsa certificatului de absolvire școlară... În 1896, în urma absolvirii școlii secundare de la Aarau (Elveția), se înscrie la aceeași politehnică pe care o termină în 1900 ca un absolvent mediocru.

Una din primele întrebări teoretice ale lui A. Einstein ar fi fost:

Cum ar fi dacă am putea să controlăm lumina și să călătorim prin intermediul acesteia?

Cred că pe acest forum, nenea Einstein ar fi fost bannat. Dacă nu bannat, cel puțin ironizat crunt.

IACOB DUMITRU
06 Mar 2009 15:28


Una din primele întrebări teoretice ale lui A. Einstein ar fi fost: 

Cum ar fi dacă am putea să controlăm lumina și să călătorim prin intermediul acesteia? 
Noi călătorim numai prin intermediul luminii.
Cunoaște cineva o altă metodă de a călătorii?
Lucrurile cele mai bine ascunse sunt aflate la vedere (aproape că te orbesc).

Thrakian
06 Mar 2009 17:51


Înțeleg, domnule Iacob, că sunteți unul dintre cei ce ar fi încurajat întrebările eretice ale presupusului Einstein pe acest forum (sau ale lui Einstein pe un presupus forum). Chiar dacă, se pare, încurajarea dumneavoastră ar fi fost mai mult filosofică la întrebarea lui Einstein care era, mai degrabă... vulgară.

marius78
06 Mar 2009 23:46


Teori peste teori putem sa vorbim pe gratis ca nimeni nu zice nimic ,am incercat mereu sa inteleg persoanele care merg mult pe teorie in loc sa faca ceva practic ,de ce '' ptr ca este gratis ''

Toti constructori amatori ,vb de astronomie ,au ceva teorie in cap ,dupa un timp se apuca sa faca ceva ,dar ce fac acele persoane care au multa teorie in cap si nu o pun in practica ,dau tot eu rasp ''in teori alternative ,insira verzi si uscate despre cum ar trebui sa fie ''sau ce ar trebui sa fie ''

Ceilalti teoreticieni ce fac ''dau sfaturi crezand ca sunt mai importanti decat alti''

Ca sa inchei ''Vremea marilor descoperiri a trecut ,in vremurile noastre  ce se descopera este putin si incert''

IACOB DUMITRU
07 Mar 2009 10:17


Vremea marilor descoperiri a trecut?
Curios, și care sunt acelea?

Doru Dragan
07 Mar 2009 10:23


A aparut mai demult o carte in colectia "Biblioteca scolarului". Cartea parca se numea Marile Descoperiri ale Omeniri (pentru toti :)). Va recomand s-o cititi cu atentie. Acolo o sa gasiti raspunsuri la intrebarile dumneavoastra. :D

IACOB DUMITRU
07 Mar 2009 13:31


Mă îndoiesc.

Doru Dragan
07 Mar 2009 14:14


Oh nu, nu-i drept sa te-ndoiesti ... :)

Thrakian
07 Mar 2009 17:20


Teorii peste teorii putem sa vorbim pe gratis ca nimeni nu zice nimic ,am incercat mereu sa inteleg persoanele care merg mult pe teorie in loc sa faca ceva practic ,de ce '' ptr ca este gratis ''

Toti constructori amatori ,vb de astronomie ,au ceva teorie in cap ,dupa un timp se apuca sa faca ceva ,dar ce fac acele persoane care au multa teorie in cap si nu o pun in practica ,dau tot eu rasp ''in teorii alternative ,insira verzi si uscate despre cum ar trebui sa fie ''sau ce ar trebui sa fie ''

E și ăsta un răsp(uns)... Cam în răsp(ăr).
E simplu să nu-i bagi în seamă (pe cei care au multă teorie în cap).


Ceilalti teoreticieni ce fac ''dau sfaturi crezand ca sunt mai importanti decat alti''

Ca sa inchei ''Vremea marilor descoperiri a trecut ,in vremurile noastre  ce se descopera este putin si incert''

Vremea marilor descoperiri de-abia de-acum urmează.
Nu mă crezi? Uită-te în sus - doar ești pe un forum de astronomie. Ai să fii surprins să constați cât de mic ești... Și cât mai e de descoperit.

Blakut
07 Mar 2009 18:45



Ce naiba ar vrea sa insemne la tine rasp ? :D 

Cei ce au multa teorie in cap, bravo lor. Cei care fac chestii practice, bravo lor (astia sunt inginerii). Dar din teorie proasta, ce chestii practice faci?

Thrakian
07 Mar 2009 21:35



Ce naiba ar vrea sa insemne la tine rasp ? :D 

Cei ce au multa teorie in cap, bravo lor. Cei care fac chestii practice, bravo lor (astia sunt inginerii). Dar din teorie proasta, ce chestii practice faci?

Același lucru cu răsp din ...

Teori peste teori putem sa vorbim pe gratis ca nimeni nu zice nimic ,am incercat mereu sa inteleg persoanele care merg mult pe teorie in loc sa faca ceva practic ,de ce '' ptr ca este gratis ''

Toti constructori amatori ,vb de astronomie ,au ceva teorie in cap ,dupa un timp se apuca sa faca ceva ,dar ce fac acele persoane care au multa teorie in cap si nu o pun in practica ,dau tot eu rasp ''in teori alternative ,insira verzi si uscate despre cum ar trebui sa fie ''sau ce ar trebui sa fie ''



Din teorie proastă faci un tren să meargă cu peste 50 km/h... Împotriva părerilor Academiei Britanice de Științe de acum ceva vreme.

Există oameni de știință ce au sadismul să vâneze erori în loc să căute adevărul. - Marie Curie

marius78
08 Mar 2009 10:04


Tot ce am vrut sa spun este ca ... Economia mondiala intra in declin ,deja de cand s-a descoperit petrolul alta sursa de energie s-a dovedit ori prea slaba ,ori prea scumpa,dupa unele statistici ,petrol nu mai este decat ptr 50 ani maxim ,alte zacaminte sunt greu de expluatat.

Nu mai vb de romania ,dupa cum spun  uni ,si au dreptate suntem mult in urma altor tari din europa ,La noi in tara nu se face cercetare ,ptr ca nu sunt bani ,si cine are bani nu il intereseaza asa ceva 

Ca sa descoperi ceva iti trebuiesc ,resurse,dotari,si mult timp in cercetare ,si dupa ani si ani tragi linie si vezi ca nu ai facut nimic 

Simplitatea gandiri exagerate ,din multe teori alternative ,arata faptul ca este simplu sa gandim dar mai greu sa realizam ,sa descoperim ceva ,sa inbunatatim stiinta 


Suntem mult in urma ,ca tara ,si mult in urma ca omenire ,in cei 100 si ceva de ani ,de la motorul cu abur si pana acuma ,ce a fost de descoperit s-a descoperit ,ce se descopera acuma ,

''ESTE INFIM SI INCERT''

Thrakian
08 Mar 2009 13:11




Simplitatea gandiri exagerate ,din multe teori alternative ,arata faptul ca este simplu sa gandim dar mai greu sa realizam ,sa descoperim ceva ,sa inbunatatim stiinta 



Înțeleg că sloganul "Noi muncim, nu gândim" este ceea ce ar trebui să ne însuflețească... 8)

De acord cu enunțul că "Teoria sine praxis e cum rota sine axis"... Dacă vei fi atent, cu mici excepții, cei cu capul plin de teorie de pe acest forum încearcă (măcar) să o lege (pe teorie) de practică. Oricât de neortodoxă ar fi acea teorie.
Nici mie nu-mi plac teoriile sterpe...

Blakut
08 Mar 2009 13:26


ce se descopera acuma ,

''ESTE INFIM SI INCERT''

Acuma se fac imense descoperiri in genetica, asrofizica etc. Exponential creste numarul descoperirilor.

Thrakian
08 Mar 2009 13:47


ce se descopera acuma ,

''ESTE INFIM SI INCERT''

Acuma se fac imense descoperiri in genetica, asrofizica etc. Exponential creste numarul descoperirilor.

Poate că marius78 este dezamăgit de ponderea pe care o pot avea descoperirile făcute de un singur om raportat la tot ce se descoperă... Mai clar, de faptul că munca unui singur cercetător în orice domeniu nu mai poate avea ecoul de altădată... 
E singura chestie cu care pot fi de acord din postările dumnealui de aici. Asta nu înseamnă că nu merită să ne batem capul.
În rest - epoca marilor descoperiri abia urmează!

marius78
08 Mar 2009 14:16


Observ ca nu vreti sa vedeti realitatea ,''sa spunem'' un om are multe teori in cap ''despre ce si cum ''asta este mai putin important ,vreau sa vad o persoana de pe acest forum ,sau persoanele,care au acces la cercetare si la laboratoare ,unde poate sa faca ce vrea ,si sa experimenteze cum vrea 

Mai vreau sa vad persoane care au instrumente ,cu care fac cercetare. 
Persoane care au telescoape capabile ptr mari descoperiri. 
Persoane care observa ceva si poate calcula fara greseli.''cate sunt''?

Cum a mai spus cineva  ''este usor sa visam mai greu sa fim realisti''

Blakut
08 Mar 2009 16:03


care au acces la cercetare si la laboratoare ,unde poate sa faca ce vrea ,si sa experimenteze cum vrea 

Eu am acces. Dar nu pot sa experimentez cum vreau eu. Trebuie sa am niste motive foarte bune ca sa ma lase cineva sa fac ceva.

Mai vreau sa vad persoane care au instrumente ,cu care fac cercetare.
Persoane care au telescoape capabile ptr mari descoperiri.
Persoane care observa ceva si poate calcula fara greseli.

Nu ai nevoie de instrumentul tau propriu. Oricine are acces la baza de date SOHO, STEREO etc. daca vrae sa analizeze imagini si sa cerceteze ceva. Datele care se obtina cum sunt si asa o gramada. De calculat fara greseli... ce sa zic? Oricine paote daca e atent sa nu sara cifre. In rest calculatorul calculeaza...

marius78
08 Mar 2009 21:44


Vrei sa spui ca alti au analizat au cercetat si ca acele materiale ajung pe mana ta ,si ca tu descoperi ce au omis ei ?Ma indoiesc de lucrul asta !  :?

Doru Dragan
09 Mar 2009 08:24


Nu, vrea sa spuna ca la momentul asta exista o gramada de instrumente (unele automate) care fac o gramada de poze pe care nu apuca sa se uite specialistii. Ceea ce nu inseamna ca specialistii sunt si ei oameni si pot sa omita ceva chiar daca se uita. :)

marius78
10 Mar 2009 08:52


Daca persoana respectiva ajunge sa priveasca pozele si nu a mai vazut asa ceva in viata lui ,de unde stie ce este .Da si el cu presupusul.

''Ce mare descoperire''

Blakut
10 Mar 2009 09:58


Daca persoana respectiva ajunge sa priveasca pozele si nu a mai vazut asa ceva in viata lui ,de unde stie ce este .Da si el cu presupusul. 

Pai... din carti. ;) It's this great thing called education. Sa stii ca fizicienii adevarati nu sunt ca baietii de la teorii alternative de pe forum de aici.

marius78
10 Mar 2009 10:13


Stiu ca cei adevarati nu stau pe forumuri.

marius78
10 Mar 2009 10:15


Educatia si cunoasterea vine din carti de unde din alta parte .

Thrakian
12 Mar 2009 17:00



Pai... din carti. ;) It's this great thing called education. Sa stii ca fizicienii adevarati nu sunt ca baietii de la teorii alternative de pe forum de aici.

Cu oarece lipsă de modestie îndrăznesc și eu să mă bag în seamă și să mă alătur categoriei "băieții de la teorii alternative" de pe forum... Înțeleg că, datorită acestui demers al meu, nu mai am nicio șansă de a aspira la titlul de fizician adevărat... Greu gând.

Am să lipsesc o vreme (scurtă) pentru un mic test practic pe niște teorii pe care nu prea mai am curaj să le expun aici. 
Abel Cavași o să pară main-stream dacă îmi voi învinge totuși jena...  8) 

Dar, vorba lui Arnold - I'll be back!

marius78
12 Mar 2009 17:16


Poti veni cu ce idei vrei si cu alte teorii,dar nu veni cu baliverne cum a mai aparut si altcineva sa ne intrebe despre ''judecata de apoi''.Daca stiam ce este pe lumea cealalta rezolvam una dintre marile probleme ale omeniri, poate cea mai esentiala.

Thrakian
12 Mar 2009 18:12


Poti veni cu ce idei vrei si cu alte teorii,dar nu veni cu baliverne cum a mai aparut si altcineva sa ne intrebe despre ''judecata de apoi''.Daca stiam ce este pe lumea cealalta rezolvam una dintre marile probleme ale omeniri, poate cea mai esentiala.

Nu înțeleg de unde presupunerea că aș putea veni cu baliverne.
Presupun 8la rândul meu) că fiind nou pe aici, ca și mine, nu ai avut timp să vezi ce anume idei am sau cum pun problema... Înțeleg, după felul prezumțios în care mă sfătuiești, că ești un soldat în căutare de armată sau de adversari. Nu e cazul meu - nici adversar nu-ți voi fi, nici aliat. Nu văd forumul (nu acest forum) ca pe o arenă de gladiatori în care intri pentru a-ți dovedi "puterile".
Pur și simplu avem hobby-uri apropiate.

Doru Dragan
12 Mar 2009 18:17


Cu oarece lipsă de modestie îndrăznesc și eu să mă bag în seamă și să mă alătur categoriei "băieții de la teorii alternative" de pe forum... Înțeleg că, datorită acestui demers al meu, nu mai am nicio șansă de a aspira la titlul de fizician adevărat... Greu gând.

Am să lipsesc o vreme (scurtă) pentru un mic test practic pe niște teorii pe care nu prea mai am curaj să le expun aici. 

Take your time, adica ... nu te grabi :) Pai daca o sa faci "un mic test practic pe niște teorii" inseamna ca o sa cam fi unic printre "băieții de la teorii alternative" :D Pe cativa i-am invitat eu personal sa faca o demonstratie practica :? Fara nici un succes :( Cat despre jena pe care o resimti ... lasa :roll: In rest ... vorba lui Arnold: Hasta la vista, baby! :lol:

Thrakian
12 Mar 2009 18:39




Take your time, adica ... nu te grabi :) Pai daca o sa faci "un mic test practic pe niște teorii" inseamna ca o sa cam fi unic printre "băieții de la teorii alternative" :D Pe cativa i-am invitat eu personal sa faca o demonstratie practica :? Fara nici un succes :( Cat despre jena pe care o resimti ... lasa :roll: In rest ... vorba lui Arnold: Hasta la vista, baby! :lol:

Nu uita (de dragul acurateței) că nu am lansat nicio teorie... Am scris doar că acea secțiune a forumului m-a făcut să percutez și să mă înregistrez... Dacă ai plăcerea și (re)citești ce am scris pe acest forum până acum (aștept ironia) poate vei constata că am intrat în discuție exclusiv cu argumente. La care argumente am primit doar observații... de natură personală (să zicem), unele mai explicite, altele mai "finuțe". 
Știu că am picat prost într-o dispută de orgolii (în care, sincer, nu am ce căuta). Nu de dragul "meciului" am intrat. Vreau să învăț ce se poate învăța. Dacă se poate.

Altfel, te asigur de simpatia și respectul meu pentru toți membrii acestui forum. Fără discriminări sau prejudecăți.

PS Sper să contribui la îmbunătățirea calității secțiunii mele preferate. Prin discuții argumentate, politicoase și deschise... Și printr-o mică surpriză - acel test. Sper ca săptămâna viitoare (cam pe vineri) să pot lansa un topic serios acolo, acoperit de un test practic.

marius78
12 Mar 2009 18:56


Sa nu iti faci impresia ca noi am fi ''inchizitia''si tu ''Galileo Galilei''doar ca unii dintre noi cu o oarecare documentare in domeniu nu poate, sau nu vrea sa accepte asemenea teorii.

Eu cred ca mai bine ai face ceva practic.Degeaba ai impresia ''ca ai dreptate'' daca nu poti sa demonstrezi cum nu o sa poata sa demonstreze nici ceilalti de pe la teorii alternative.

Blakut
12 Mar 2009 19:00


 Dacă ai plăcerea și (re)citești ce am scris pe acest forum până acum (aștept ironia) poate vei constata că am intrat în discuție exclusiv cu argumente.

Argumente e mult spus. Doar pentru ca adaugi dupa o propozitie "pentru ca asa spun eu" nu inseamna ca e un argument valid.

Thrakian
12 Mar 2009 23:56


 Dacă ai plăcerea și (re)citești ce am scris pe acest forum până acum (aștept ironia) poate vei constata că am intrat în discuție exclusiv cu argumente.

Argumente e mult spus. Doar pentru ca adaugi dupa o propozitie "pentru ca asa spun eu" nu inseamna ca e un argument valid.

Poate dai un exemplu... 
Știi, avantajul tehnologiei acesteia - cu soft-ul de forum - este și acela că poți cita oricând pentru a susține o afirmație pe care o faci la adresa cuiva...
Aștept un citat complet.

Altefeel... rușinică.  :oops:

Thrakian
13 Mar 2009 00:10


Sa nu iti faci impresia ca noi am fi ''inchizitia''si tu ''Galileo Galilei''doar ca unii dintre noi cu o oarecare documentare in domeniu nu poate, sau nu vrea sa accepte asemenea teorii.

Iar faci presupuneri prezumțioase despre mine. În pasajul în care spui unii dintre noi cu o oarecare documentare în domeniu... Probabil că îi cunoști personal pe toți cei cu care m-am contrazis, probabil că ai oarecare (oare care?) documentare în domeniu (oare care?), probabil că ai citit topicul cu pricina și probabil că mă cunoști personal și pe mine din momentul în care intri pe forum exclusiv pentru a face observații mocca.


Eu cred ca mai bine ai face ceva practic.Degeaba ai impresia ''ca ai dreptate'' daca nu poti sa demonstrezi cum nu o sa poata sa demonstreze nici ceilalti de pe la teorii alternative.

E clar că am greșit mai sus când am presupus că știi despre ce vorbești (că ai fi citit topicul pe care am scris și eu ceva aici). 
Și e clar că nu am greșit  când am presupus că ești un soldat în căutare de armată...

Să demonstreze ce? Cine? Și mai ales cui - ție?!  :shock: 
Numerele de la loto de duminica viitoare nu le știi cumva? 

Fii bun, dar, și fă-ne o favoare amândorura renunțând la acest topic. Ne putem vedea pe altele și ne putem vedea de altele...

Mulțumesc.

marius78
13 Mar 2009 00:47


Nu am nimic cu tine ptr ca nu te cunosc si personal nu cunosc pe nimeni de pe forum.

Povestea a plecat de la faptul ca nu agreez persoanele care isi racesc gura degeaba,persoane care cred ca pot schimba stiinta si legile fizici pe care le stim cu toti.
In schimb imi plac persoanele care fac si ceva practic cu toate ca au multa teorie in cap.Te invit sa iti prezinti teoriile pe care le susti facand experimente sa ne convingi si pe noi ca ai dreptate.

Apropo tu ce fel de afirmati faci? ,daca ale mele sunt moca

Thrakian
13 Mar 2009 01:23


Nu am nimic cu tine ptr ca nu te cunosc si personal nu cunosc pe nimeni de pe forum.

Povestea a plecat de la faptul ca nu agreez persoanele care isi racesc gura degeaba,persoane care cred ca pot schimba stiinta si legile fizici pe care le stim cu toti.
In schimb imi plac persoanele care fac si ceva practic cu toate ca au multa teorie in cap.Te invit sa iti prezinti teoriile pe care le susti facand experimente sa ne convingi si pe noi ca ai dreptate.

Apropo tu ce fel de afirmati faci? ,daca ale mele sunt moca

Nu înțeleg de ce pe acest topic de introducere și/sau bun venit ajungem să avem astfel de discuții... Tu poți înțelege cum de s-a ajuns la tonul ăsta de Miliție?

UNDE AM SPUS/SCRIS EU CĂ VREAU SĂ SCHIMB LEGILE FIZICII sau orice alte aiureli ce te bântuie?
Nu poți să înțelegi textul scris de un om dacă nu îl citești. În întregime.
Nu am chef de făcut războaie cu armate virtuale sau adepți ai contrazicerii sterpe. 
Nu îmi place stilul tău în care ba dai sfaturi, ba mă inviți la prezentarea unor teorii, ba ești total nepoliticos când spui că scriu baliverne (deși este evident că ai nimerit pe acest topic aiurea) sau când pui vorbe în gura mea... Vorbe ce nu îmi aparțin.

Acum te rog mult, încă o dată, renunță la a scrie pe acest topic. 
Un pic de politețe... Promit reciprocitate - nu am să intru niciodată pe topicul tău de prezentare...

Mulțumesc.

PS Pentru afirmația ta hazardată cu balivernele, evident că îmi datorezi scuze. Nu am pomenit ca aici să fie tolerată insulta. Scuzele poți să mi le prezinți pe topicul tău de prezentare.

marius78
13 Mar 2009 08:45


Citeste mesajele din urma ca sa iti dai seama de la ce a plecat discutia .Pentru mine topicul asta este inchis

Blakut
14 Mar 2009 01:04


Auzi, chiar vrei sa iti citez toate posturile tale? Altfel rusinica? :D Nu ma deranja sa ma iau la tranta cu conceptele voastre, o faceam in masura in care imi clarificam mai bine in cap modelul matematic corect, de mecanica si geometrie. Mai incolo nu ma mai intereseaza, ti-am zis unde ai gresit (ca doar la torsiunea dreptei nu ne-am pus de acord). Daca vrei sa discutam pe subiect, acolo ne vedem ;)