-----------------------------------
Vlad
08 Mar 2009 18:44

Prima poza
In sfarsit dupa multe chinuri (de aproape 2 ani, dar in parte si pt ca nu am avut tot echipamentul), am reusit aseara sa fac prima poza de care sunt multumit  - nu ca ar fi poza buna , dar fata de ce facusem inainte...dupa ce am incercat cam toate galaxiile prezente la ora respectiva, m-am lasat pagubas (deocamdata), si am incercat M5.
Sunt 17 imagini de 5.7 secunde fiecare, si multe ore de experimente cu procesarea.

Doru Dragan
08 Mar 2009 18:59


Asta da prima poza :) sunt curios de urmatoarele :D

Ionut Dohotariu
08 Mar 2009 19:49


Super tare! Tine-o tot asa! Cer senin!!!

marius78
08 Mar 2009 21:16


Super ! Observ ca se vede si o nuanta de albastru

Vlad
08 Mar 2009 23:16


Va multumesc
Albastrul ala, cred ca este o greseala de procesare a mea. Uitandu-ma la mai multe poze pe net, am vazut ca in general, exista o nuanta mai deschisa in apropierea roiului, insa nu atat de pronuntata, de obicei se trece mai lejer, mai difuz dinspre zona de lumina catre partea intunecata.. M-am jucat prea mult cu contrastul si curbele, ceea ce a facut ca zonele mai deschise la culoare sa apara mult prea evidentiate , insa..asta e. Era singura cale de a scoate in evdenta mai mult dinauntrul roiului, Am citit  undeva cum se face sa "separi" o zona din poza ca sa o procesezi diferit..dar mai am de invatat pana atunci