-----------------------------------
Valentin Grigore
11 Mar 2009 05:18

100 Ore de Astronomie si implicarea SARM
Moderare admin: Aceasta tema a fost desprinsa din cateva mesaje postate necorespunzator in subiectele "100 Ore de Astronomie" si "JurnalCosmic.ro".

Salut pe toti inimosii din acest grup.
Imi face placere sa regasesc aici prieteni vechi alaturi de care am trait momente unice in vremuri de mult apuse. D-nul Mircea Pteancu este unul dintre acestia, pe care il salut cu respect.
Va felicit pentru ca va mobilizati si va implicati in acest proiect. Puteti fi un exemplu pentru multi. 
Va invit sa intrati pe websiteul oficial in limba romana "100 de Ore de Astronomie" si sa folositi informatia si resursele care se gasesc acolo. 
www.100deoredeastronomie.sarm.ro
Asteptam sa trimiteti informatii despre actiunile pe care le organizati pentru a le putea promova prin sistemul de promovare al proiectului.
De asemenea, asteptam sigla/numele asociatiilor, cluburilor sau grupurilor care organizeaza evenimente in perioada 2-5 aprilie pentru a le include pe posterul oficial local ce va fi finalizat in curand.


Va doresc succes si nopti si zile senine.

Valentin Grigore

admin
14 Mar 2009 16:35

Re: 100 de Ore de Astronomie

Va felicit pentru ca va mobilizati si va implicati in acest proiect. Puteti fi un exemplu pentru multi. 


Multumim! 
Initiativa "100 Ore de Astronomie" organizat de astronomy.ro a fost primul eveniment din Romania inregistrat pe pagina oficiala http://www.100hoursofastronomy.org .
Ne bucuram ca exemplul nostru a fost urmat si de altii intre timp.


Asteptam sa trimiteti informatii despre actiunile pe care le organizati pentru a le putea promova prin sistemul de promovare al proiectului.
De asemenea, asteptam sigla/numele asociatiilor, cluburilor sau grupurilor care organizeaza evenimente in perioada 2-5 aprilie pentru a le include pe posterul oficial local ce va fi finalizat in curand.


Invitatia ta este cam tardiva. Dupa cum vezi in aceasta discutie, ne-am mobilizat inca de anul trecut. 

Reiterand, avem un numar suficient de participanti si un target si mai mare. Pe langa dotare, planificare sesiuni si procedura de documentare, avem si un poster al evenimentului, care a fost facut cunoscut oficialilor 100HA. De ceva vreme suntem in faza de mediatizare si popularizare a evenimentului (in observatoare, institutii, scoli, universitati, etc).

Multa bafta!

alexconu
14 Mar 2009 20:45


Trist, trist, trist! Infiorator de trist! Si ultimul mesaj de aici si ultimul mesaj din topicul despre 100 ore de astronomie.
Ne batem joc de astronomie si de Anul International al Astronomiei al carui scop nu-l intelegem se pare.
Noi sa fim sanatosi! La multi ani!

Andi
14 Mar 2009 21:38


alexconu,
Interesantă poza!!!

Ce "structură" se află în planul secund? 8)

admin
14 Mar 2009 21:54


Trist, trist, trist! Infiorator de trist! Si ultimul mesaj de aici si ultimul mesaj din topicul despre 100 ore de astronomie.

Ne batem joc de astronomie si de Anul International al Astronomiei al carui scop nu-l intelegem se pare.


Ce ti se pare trist si cine crezi ca isi bate joc de astronomie sau nu intelege scopul AIA?

Se pare ca ai inteles gresit. E salutara initiativa voastra de a populariza astronomia.
Eu ma asteptam la ceva mai tehnic, mai profund din partea voastra. E parerea mea. Atata tot.

Cat despre initiativa noastra, 100 Ore de Astronomie, sper ca nu ai si tu ceva impotriva ei.

Poate incerci si tu sa fi mai explicit.

alexconu
14 Mar 2009 23:44


E trist ca atunci cand ati fost rugat foarte respectuos sa va inscrieti actiunile pe site-ul 100HA romanesc, nu prea v-a pasat si ati raspuns un pic de sus. 
Vedeti? Ne intrebam cu totii de ce nu putem face lucruri in comun in astronomia romaneasca. Si asa simplu e raspunsul. Atat de simplu e. Si toti zicem ca celalat e ala care a facut primul prostia si nu ma intereseaza parerea lui, toti aruncam matza dintr-o gradina in alta si ne trezim pana la urma toti in fundul gol. Romania la ora actuala e foarte in urma cu activitatile dedicate AIA. De ce? Fiindca la discutiile preliminare au fost ciondaneli stupide fiindca unii oameni vroiau sa faca totul sau altii nu aveau incredere in experienta dovedita a altora. 
Si ne-am apucat apoi fiecare dupa capul lui si a iesit un slogan national in care romanul e invitat sa descopere singur universul (care, apropo, a fost schimbat la Sibiu si acum avem slogan nou; poate ar fi frumos sa modificati; dati pm si va pot trimite la noul slogan). Oricum pana acum nu l-au ajutat prea multi; de ce-ar face-o acum? 
Asta este.. Comitetul de organizare al IYA a hotarat ca SARM sa coordoneze 100HA in Romania. Care-i baiul? SARM nu si-a asumat vreun drept de organizator sau mai stiu eu ce. Doar a vrut sa stranga in acelasi loc evenimentele care se intampla in Romania pentru ca oamenii sa le poata gasi intr-un singur loc, pe un site romanesc si sa vada ce se intampla aproape de ei. Dupa cum ati vazut, e invitata toata lumea. Sunt pe pagina aia organizatii din toata tara care nu sunt afiliate in vreun fel la SARM. Nu s-a spus ca x n-are voie. Dar y a spus ca numele lui nu incape in pagina cea mica facuta de SARM.

betelgeuse
15 Mar 2009 00:25


Stimati domni, nu prea stiu ce se intampla pe la Miunhen, dar va pot relata in doua, trei fraze ce sa intampla in spatiul carpato-danubiano-pontic; Ma mir si eu de mirarea si tristetea domnului Alexandru Conu. Ma intreb asa, in SARM-mul asta asa de mare nu se comunica chiar deloc? E posibil ca Alex si ceilalti care tin SARM-ul in viata sa nu stie ca cele 100 de ore de astronomie pentru Romania sunt compromise ca actiune globala? Poate cineva este interesat sa afle ca una s-a stabilit la Bucuresti si alta a reusit sa sterpeleasca pe dindos (ca unic reprezentant al Romaniei autotrimis), presedintele SARM la Paris. Pare de necrezut, insa cam asa stau faptele. Confirmarea o puteti avea fara sa faceti cercetari prea laborioase. Un drum pana la Institutul Astronomic Roman va poate scapa de nelamuriri. Va tot mirati si va dati drept fete mari cu ditamai gunoiul sub pres! Vai, vai, noi iubim cerul! Una e in cer si alta pe pamant.

Forever_Man
15 Mar 2009 00:54


In legatura cu 100 ore de astronomie, ce conteaza ca sunt organizate de SARM, astronomy.ro, sau alta organizatie ? Important e ca oamenii sa priveasca prin telescop si sa vada lucruri frumoase pe cer. Iar daca acei oameni sunt copii, ai sanse mai mari sa le deschizi dragostea pentru astronomie.

P.S. Alex are dreptate cu sigla AIA pentru Romania. Cuvantul "singur" nu suna deloc bine. Ar trebui pusa pe site cealalta versiune.

admin
15 Mar 2009 00:56


Invitatia lui Valentin a venit intr-adevar tardiv. Am fost in contact cu cei de la 100HA inca de anul trecut. Dupa cum am spus, ne-am organizat si ne-am anuntat pe siteul oficial 100HA cu mult timp in urma.
Nu inteleg ce coordonare ar mai putea face SARM pentru astronomy.ro, acum cu 3 sapt. inainte de eveniment si avand in vedere stadiul de pregatire in care suntem. 
Sa inregistram redundant pe siteul vostru evenimentul pe care l-am inregistrat cu luni in urma pe siteul 100HA? Si apoi ce? Vreti sa ne dati forward la emailurile de la 100HA? Nu e nevoie, le primim automat.

Nu ma intelege gresit, insa pana acum orice incercare de a colabora cu "oficiali" locali pe teme AIA2009, a fost o pierde de vreme. Nu are nimic de a face cu SARM.
As avea multe de povestit, insa pe alta data... 
Deocamdata sa o lasam cu teorii de genul ce e trist si ce nu e...

Pana una-alta, hai sa vedem rezultatele de la 100 Ore de Astronomie si apoi sa ne mandrim cu ele, egal de pe ce site sau de la ce organizatie sau asociatie provin.

Cu alte ocazii daca ne vom uni fortele si vom trece peste orgolii o sa iasa si mai bine...

alexconu
15 Mar 2009 02:42


Forever_Man are dreptate totala. Chiar nu conteaza cine organizeaza ce. Important e ca astronomia sa fie comunicata catre public. Tocmai asta ziceam si eu in mesajul trecut. Toata lumea e libera sa organizeze ce vrea cum vrea. Se pleda doar pentru o oarecare unitate la nivel national. O unitate in comunicare (avem un logo in limba romana identic cu oficialul, de pilda), o evaluare nationala a proiectului ca sa vedem unde am facut bine si unde am facut mai putin bine, o evaluare a aparitiilor media si tot asa. Nimeni nu vrea sa impuna ceva. Nimeni nu vrea sa organizeze in locul altuia. Site-ul ala vrea doar sa stranga la un loc activitatile romanesti si atat. Nu sa-si asume vreun merit in locul altuia. Da, a aparut tarziu, perfect de acord. De ce? Din acelasi motiv enuntat de tine: mandrul comitet nefunctional si foarte romanesc. 
Nu-i mai frumos sa trimiti presa la un site in limba romana unde sa gaseasca toate informatiile decat sa-i invarti pe site-ul in engleza? De ce nu ne usuram munca?

Chestia cu interesu comercial imi veni fiindca nu gasesc nici un motiv decent care sa ma impiedice sa anunt din cand in cand cate un articol interesant pe jurnalcosmic. (Dar crede-ma ca nu m-am gandit vreun moment ca mi-ai cere bani pentru a pune aici niste infos; ar fi fost stupid din partea mea sa fac asta.) Evident, n-as face-o de 3 ori pe saptamana, de cate ori scriu ceva, ci doar cand ar fi ceva mai special. Mi s-a parut chiar haioasa chestia lui Caragiale si de interes public. Chiar daca e netehnica :)

Si imi pare rau pentru domnul din Dabuleni. Au fost pepenii stricati anul trecut? Atat de stricati??

betelgeuse
15 Mar 2009 10:27


Stimate domn Alexandru Conu, va stiu de profesionist si inca unul dintre cei mai buni in domeniul care va pasioneaza. Acum imi oferiti posibilitatea de a va dmira si diplomatia. Sunteti un bun ambasador al SARM-ului. Teoretic aveti dreptate si bine ar fi ca teoriile sa-si gaseasca materializarea in teren. Nu ma intereseaza si nu vreau sa intru in bucataria SARM.  Problema e ca laturile de pe acolo stropesc si afecteaza si pe altii. Uite ca tot ma intrebati de pepeni;  da, am avut si stricaciuni ca in fiecare an si ca in fiecare gospodarie, dar am rezolvat simplu problema: parte din ei i-am dat la porci, parte i-am pus in caruta si i-am dus la garla. Voi, de pilda, cum procedati cu stricaciunile? Sa nu spuneti ca nu aveti. Scuzati curiozitatea... am intrebat si eu asa din bun simt, nu c-as astepta si-un raspuns.

alexconu
15 Mar 2009 12:59


Multumesc pentru ce ati scris. Fac si eu ce pot :)
Eh, va dati seama ca nu exista asociatia pefecta. Evident ca sunt si o gramada chestii care nu merg, evident ca sunt si stricaciuni. Dar astea sunt probleme interne. ;)

Doru Dragan
15 Mar 2009 20:22


Am mai spus asta si pe un alt topic, un topic pe care Mircea Pteancu incerca sa faca o intermediere intre astronomy.ro si cineva de la Iasi (Vaslui?). Ideea e ca la momentul asta astronomy.ro a devenit cea mai larga platforma de comunicatie in limba romana pentru astronomii amatori (na, ca am dat si eu in boala laudatului :)). Site-ul are o gramada de facilitati inclusiv posibilitatea deschiderii unui blog pe o tema aleasa de utilizator. Alex Conu a participat pe acest forum pana cand la un moment dat s-a suparat, si-a luat jucariile si a plecat :). Acuma, ne-am trezit in plina desfasurare a AIA ca trebuie bagat in seama si acest forum si ca trebuie coordonata activitatea. S-o fi uitat cineva in stanga in josul paginii si a vazut un contor care se apropie ingrijorator de cifra 900 :roll: Sigur ca trebuie sa colaboram, sigur ca trebuie sa fim uniti dar asta se poate intampla doar in conditii de coordonare nu de subordonare. Pentru asta e necesar ca fiecare sa recunoasca meritele celuilalt si sa lasam gogosile umflate pentru gem sau zahar vanilat :)

alexconu
15 Mar 2009 20:42


Eh, sa stiti ca n-am uitat ce-am spus. Nu mai contribui la forumul asta asa cum am facut-o mai de mult. Atunci s-au intamplat chestii deplasate rau din partea unor oameni de-aici care nu si-au luat niciodata cuvintele inapoi desi au servit atunci toate specialitatile de gogosi :)
Dar atata timp cat exista stubiecte care tin de colaborarea intre astronomii amatori de la noi, voi fi mereu bucuros sa zic una-alta.
Nu-i vorba de cifre, de 600, de 900, de 1000. Astronomia de amatori nu e o piata concurentiala, de fapt nu e o piata; desi unii chiar o vad asa (nu neaparat oameni de aici, dar am intanit oameni multi care vad lucrurile in felul asta).
Si ce-i cu subordonarea? Ca pe-aia n-am prins-o :p

Doru Dragan
15 Mar 2009 20:51


Hai s-o lamurim si pe asta supararea ta. Pe vremea aia aduceai critici aspre unora care postau imagini facute de ei. Atunci cand ai fost tratat cu aceeasi asprime critica in privinta muncii tale de fotograf te-ai suparat. Sau? A fost altfel si nu-mi amintesc eu?

Mircea Pteancu
16 Mar 2009 20:55


Doru
nu am intermediat pentru Asociatia Sirius,cuvantul mi se pare nepotrivit.Am adresa domnului profesor Adam pe lista mea de adrese,am facut lobby pentru actiunea 100hr,dl.Adam a raspuns,eu v-am informat.M

Laurentiu
17 Mar 2009 19:35


Parerea mea: nu cred ca este necesara o "centralizare" a activitatilor. Dimpotriva, mai multe activitati (cluburi, organizatii) independente inseamna mai multa diversitate de opinii, solutii la probleme etc.

Eu unul, de exemplu, chiar nu simt nevoia sa fiu "coordonat" si nici sa dau raportul nimanui.

Dar toate acestea nu trebuie sa excluda colaborarea (ceea ce este cu totul altceva decat "coordonarea"/controlul pe care incearca unii sau altii sa si-o/si-l aroge).

Deci, pe astronomy.ro relatam/povestim despre ce facem fiecare, singuri sau cu grupurile/astrocluburile din care facem parte, cu ocazia celor 100 de ore de astronomie si nu numai (bunaoara in Timisoara avem un program destul de incarcat in acest an - sper ca macar o parte din activitati sa aiba si finalizare).

Sau cerem sfaturi, ajutor sau opinii atunci cand e necesar.

In rest, nici admin-ul astronomy.ro, nici SARM nu trebuie sa-si faca prea mare grija: cred ca fiecare e capabil sa se descurce fara "coordonatori"  

 :D

alexconu
17 Mar 2009 23:40


Offf.. tot nu s-a inteles ideea. Chestia cu coordonatorii nationali a fost initiata de organizatorii IYA la nivel global. Nu e nici o masura de impunere, dar romanul cam asa le intelege de obicei.
Ca sa nu ziceti ca e treaba romaneasca, o sa va pun aici ce spune coordonatorul 100HA in Portugalia, Ricardo Cardoso Reis:

I'm a curious case in the 100 hours of Astronomy, because I'm part of the task group, but also a 100 hours national coordinator (in my case, I'm the co-coordinator for Portugal).
 
One of the first problems I bumped into when I started as national coordinator was the language barrier. For english speaking countries, this might not even make any sense, but to the rest of the world... English might be the international language, but if you're an average person in Portugal (and you can tell me what it's like in your country), you might not master enough (or any) english to easily navigate the global "100 hours of Astronomy" website.

To try and solve this problem, the webpage had an automatic translator for several languages. It was not that good, with people not understanding what was written in "their own" language. So it was discarded and once again only the english version was available. 

Now, don't get me wrong. The good people responsible for the webpage made an effort to have, at least the instructions on how to register translated in several languages. But what about the rest?  

My mother, who only after her retirement decided to learn english for the first time, might be interested in reading the News section, but doesn't know enough english.  

Enter the national coordinators!  

We develop our own national webpages, with registration available in our own languages. We can explain what 100 hours is all about, translate News, Resources, and FAQs to our native languages. This way, we can reach people that otherwise wouldn't even know what 100 hours of Astronomy are. It doesn't matter if you speak Swahili, Mandarin, Croatian or Farsi, if you have national coordinators, they will take upon themselves to make sure you get all the information you need, in your own language.
Just a glimpse of what national coordinators can do... The amazing poster for 100 hours, in my own language, so any portuguese speaking person in the planet can enjoy it:

stefan
20 Mar 2009 12:31


Ma bag si eu in discutie ca un necunoscator care nu stie prea multe, da se mira de ce vede.
Mie mi-a fost starnit interesul pentru astronomie de un amic care si-a achizitionat un telescop, si mi-a povestit diferite, si am realizat ca nu e chiar inaccesibil sa practici aceasta &#8221;chestie&#8221;, indiferent ce inseamna ea pentru tine.

In acel moment, nici prin cap nu mi-a trecut ca pe forumuri de genu asta se discuta pe astefel de teme, si astefel de tonuri (in prostia mea, mie mi s-a parut ca lumea se cam cearta pe aici). 

Este clar o problema de coordonare si de subordonare. Cum sunt un incepator, asa dezimformat cum sunt, habar nu am ce autoritati oficiale nationale avem referitor la astronomie. Sincer, nici nu am simtit nevoia, nici nu am fost interesat de acest lucru, probabil din egoism. Eu pur si simplu cautam aici sau pe alte siteuri diferite informatii sau lucruri de care aveam nevoie, si ofeream in schimb acelasi lucru, cand aveam posibilitatea. 
Despre proiectul &#8221;100h of Astronomy&#8221;, ca si participant (si cu ocazia asta o sa-mi prezimt si locatia - Bucuresti, Parcul Izvor, Ora 21:00), am aflat de el pe acest forum, si nu mi s-a parut o chestie foarte complicata, mai ales ca facusem treaba asta de cateva ori, si am zis &#8221;de ce nu!?&#8221;.
Partea cu organizarea, in ce am inteles eu ca consta, nu pare a fi mare lucru, daca presupune doar actiunea de a iesi patru zile la rand cu telescopul intr-un loc. Dar sa zicem, a fost o organizare, si lumea a tras pentru ceva. 
Aici e buba, si mi se pare ca Sarm gresit. Daca a fost aleasa ca organizator oficial in colaborare cu AIA pentru acest proiect, nu vad de ce a ajuns asa de greu pana la cei care sunt dornici sa participe la 100h of astronomy de pe acest site. Trebuia sa fie mai punctuali in responsabilitatea lor.
Pe de alta parte, interventia tardiva a domnului Valentin Grigore nu pomenit nimic de organizare si subordonare. E pur si simplu o invitatie la colaborare, si nu trebuie ignorata, cum ar veni vorba, la ma multe!
Drept consecinta, dupa ce acum o saptamana m-am inregistrat pe situl .org, acum doua minute m-am inregistrat si pe .ro.

Desi pana acum nu pot spune ca am simtit in vreun fel dorinta, dupa ce am citit topicul acesta, da, as vrea pe viitor sa existe o organizatie oficiala romaneasca de astronomie, dar lucrul acesta trebuie facut cu mare grija, si responsabilitate. Sa nu mai aducem un &#8221;rege Carol&#8221; din strainatate sa ne puna treburile la punct. In sensul asta trebuie multa bunavointa si respect.

Cer senin!

PS: din seria &#8221;rade ciob de oala sparta&#8221;, intradevar, strainii sunt catastrofa cand vine vorba de limba engleza.

Mircea Pteancu
20 Mar 2009 15:03


Actiunea ''100hoursofastronomy'' este fructificarea experientei acumulate de  Sydewalk Astronomers cu actiunea ISAN.Doamna Donna Smith mi-a propus,  cam demultisor, rolul de coordonator national pentru aceasta actiune,ea fiind si coordonatoarea la nivel IYA al ''100hours'' iar eu am acceptat.Mi-e jena de aceste discutii de tip parlamentar-ciolaniste dar sper ca am lamurit subiectul. Chiar unde e ciolanul?Mircea

zoth
20 Mar 2009 19:08


Actiunea ''100hoursofastronomy'' este fructificarea experientei acumulate de  Sydewalk Astronomers cu actiunea ISAN.Doamna Donna Smith mi-a propus,  cam demultisor, rolul de coordonator national pentru aceasta actiune,ea fiind si coordonatoarea la nivel IYA al ''100hours'' iar eu am acceptat.Mi-e jena de aceste discutii de tip parlamentar-ciolaniste dar sper ca am lamurit subiectul. Chiar unde e ciolanul?Mircea

Ei poftim! Sa mai zica cineva ca romanul nostru nu-i modest...
Mai avem inca un coordonator national..., ce surpriza placuta ne-a facut tanti Donna, felicitari maestre !!!
Da pana la urma ce sau pe cine coordonezi?...nu mai inteleg la ce se mai agita atunci SARM-ul, domnul Valentin Grigore, Astronomy.ro, celelalte asociatii si cluburi de astronomi amatori din tara???
Sau poate coordonezi coordonatorii??.... pe cei judeteni, comunali, satesti, sectoriali, locali si cati or mai fi... si daca tot veni vorba, nu ai vrea sa ma coordonezi si pe mine? Sa-mi scot autorizatie de PFA sau ce sa fac sa pot iesi cu tele-ul intr-un loc linistit, sa arat cerul celor ce vor sa-l vada?
Si daca tot avem atatia coordonatori, observatii cu publicul cine palaria mea mai face???
Nu vi se pare stimati tovarasi ca transformati o actiune ce s-ar dori decenta intr-o bascalie mioritica de cel mai prost gust???
Cred ca de ciolan s-a ocupat Grivei, catelul vecinilor, il cautati degeaba... parerea mea   :wink: 

PS. Mircea, mesajul de fata este de fapt o diversiune pentru ati atrage atentia ca nu mai raspunzi la mail-uri.

betelgeuse
20 Mar 2009 22:37


Stefanele, tata, desi esti "incepator", ne-ai dat o lectie de retorica jos cu palaria! (lui zoth). Altadata fii te rog, mai atent la dictare, iar cand ajungi acasa cu textul, vezi si tu cum faci, si posteaza un rezumat, ca ne mananci timpul pe gratis, nu de alta. Nu era mai simplu sa zici: da domnilor, mie imi place de barba lui cutarescu si il sustin neconditionat in actiunea lui altruista de-a prinde si a linge macar ciolanu' (ca de unde carne la vremurile astea). Stiam toti din prima pe cine sustii, din ce partid faci parte si sub ce culori lupti...  Uite, de pilda, cum face Danut Ionescu, de altfel un om de mare valoare si o tinuta morala cum rar intalnesti. Am avut ocazia sa-l cunosc personal si stiu bine ce spun. Uitati ce ne spune el cu sinceritate, legat de actiunile dedicate Anului International al Astronomiei, nestiind de fapt cum stau lucrurile pe Dambovita si Arges in jos...  

"Salut,

Revin si vreau sa mentionez felicitariele pe care D-na Jennie McCormick personal le-a adresat lui Valentin in PUBLIC la adunarea lunara a lui Auckland Astronomical Society ...   tot la propunerea lui Jennie au avut o intilnire telefonica cu Vali, intilnirea a fost inregistrata video iar Jenni urmeaza sa lanseze pe you tube un mesaj adresat Romaniei prin intermediul lui Vali...

Asta se intampla in Noua Zeenlanda la cateva zeci de mii de kilometri de aici.  Este si normal sa se vada asa lucrurile cand stii sa tragi bine de sfori. Spuneti-mi domnilor si mie cine-i acest "Vali" care face toata treaba in Romania, sa stiu si eu cui ma inchin si pentru cine lustruiesc osul?

Doru Dragan
21 Mar 2009 00:19


Mai baieti, subiectul e din ce in ce mai straniu :? La o privire rapida observ ca e vorba de mai multe doamne de peste hotare care au investit mai multi domni din Romanica cu niste puteri (normale sau para :)). Cred ca la faza asta a discutiei ne-am cam lamurit cu totii cum stau treburile prin scumpa noastra tarisoara (sau "plaiul mioritic" cum o numesc unii cu tandrete) :D Propun sa incetam bascalia si sa mai trecem si la alte fapte de vitejie specifice romanului :lol:
P.S. Anunt publicitar: "Tanar" in curs de afirmare caut doamna cat mai indepartata geografic care sa ma sustina si eventual sa ma investeasca cu niscai puteri para-anormale :roll:

stefan
21 Mar 2009 01:42


Apreciaz sfatul,

Cat despre mesajul citat, l-am vazut si eu, si imi suna foarte ciudat.
N am sa mai scriu pe topicul asta, sunt prea multe necunoscute in ecuatie, mai ales pentru mine, si imi dau usor seama ca nu am nici un interes...desi ar trebui. Mai greu pana ma obisnuiesc cu ideea.

Toate lumea stie, poate, crede... mai asteptam vreo 2 generatii, poate-poate

Mircea Pteancu
21 Mar 2009 12:36


Am sa raspund tuturor interventiilor incorecte astfel:
prin coordonare eu inteleg faptul ca fiind membru activ al celui mai mare forum de astronomie din Romania ,am promovat actiunea pe acest forum,am informat amatorii romani  dand detalii despre ''100hours'';s-a deschis o categorie  peaceasta tema,cine a dorit s-a inscris pe o lista de participanti anuntati la actiune,s-a tiparit un afis,fiecare se pregateste cum doreste si cum poate.Nu inteleg rostul obrazniciilor pe care le-am citit mai sus.Despre actiune am aflat de la Donna,cu care am corespondat ref. la ISAN,mult inainte de ''100hours''.Nu v-am cerut nimic pentru mine,am precizat un detaliu care pentru mine nu este esential,dar este real.Dar orgoliile vad ca galgaie in continuare,ceea ce nu-i bine.Va rog,daca asta va este placerea,continuati aceasta parada a prostiei si nesimtirii,fara mine.
Important este ca actiunea sa fie un succes.Ma bucur ca de unii dintre voi ma desparte o mare distanta,nu numai geografica.Mircea

Doru Dragan
21 Mar 2009 15:58


Mesajul lui zoth (fost zircon :?) mi s-a parut cam deplasat dar dupa ce am citit P.S.-ul din final am crezut ca e o gluma intre prieteni si l-am luat ca atare. Vad ca din nou apar neintelegeri rezultate din probleme de comunicare. Eu ii cunosc (si apreciez) si pe Valentin Grigore si pe Mircea Pteancu ba as putea spune ca-mi sunt chiar prieteni :?: dar asta nu inseamna ca nu-mi pot permite cate o gluma (intepatura) in ceea ce priveste relatiile lor cu niste doamne (domnisoare) transoceanice :roll: Nu am facut inca pe nimeni de pe-aici nici prost nici nesimtit nici in alt fel jignitor. Mi-am permis uneori doar sa glumesc pe seama unor slabiciuni omenesti pe care toti le avem. Zice Mircea Pteancu: "am precizat un detaliu care pentru mine nu este esential". Pai daca pentru tine, draga Mircea, nu e esential de ce ai crezut ca e necesar sa-l precizezi :roll: Nu cred ca asta inseamna ca trebuie sa ne suparam si sa ne luam jucariile :( Nu cred ca asta ne face prosti si nesimtiti.

zoth
21 Mar 2009 19:55


Mesajul lui zoth (fost zircon ) mi s-a parut cam deplasat 
Bine Doru, am sa incerc sa-mi explic reactia.
Cine vrea sa inteleaga bine, cine nu, la fel.
In contextul in care pe acest fir de discutii lumea isi dadea coate care mai de care sa iasa in fata drept coordonator si/sau initiator national al acestei actiuni, apare si mesajul lui Mircea ... tardiv, oarecum inflamant si acoperit de penibil. Scuzati, asa l-am simtit eu.
De ce acoperit de penibil?
Pentru ca niciodata nu m-am impacat cu acest import de credibilitate la care apeleaza unii invocand tot felul de personaje "de afara" si care vai, nici macar nu canta aceiasi partitura, fiecare unge in aceasta functie pe altcineva, dupa bunul plac, asa cum se intelege din discutia de mai sus.
Nu indemn la izolare dar oare trebuie sa sarutam toti condurii intalniti in cale pentru ca cineva "important" sa ne bage in seama?
Pentru a se absolvi de orgoliul adus in discutie, Mircea spune ca pentru el nu este esential aspectul acestei numiri.
Pentru mine nici atat, nu sunt inregimentat in nici o organizatie sau asociatie, tot ce fac in legatura cu astronomia, fie putin sau mult, este doar pasiune, si o fac numai pentru ochiul, mintea si inima mea.
Cat priveste afirmatia:
continuati aceasta parada a prostiei si nesimtirii
Nu ai decat sa ramai cu ea, cu toate ca eu o regret...

Blakut
21 Mar 2009 23:42


Mai baieti, eu cu sau fara implicarea SARM organizez cu asociatia 100 de ore de astronomie, colaborez cu cine vrea si ne vedem de treaba inainte. Popularizam. In schimb, nu raspund in fata nimanui, ca e eveniment international si poate sa-l faca oricine. Nu inteleg de unde atata tevatura.

admin
22 Mar 2009 00:15


Ma surprind unele reactii din aceasta discutie.

Mircea a initiat aceasta actiune inca din noiembrie anul trecut. Pe atunci nici macar nu exista siteul 100hoursofastronomy.org sau prea multe detalii despre proiect. 
Deoarece Mircea era in contact cu un membru al proiectului la nivel global, am convenit ca el sa coordoneze aceasta initiativa pe astronomy.ro si a face intr-adevar ceva practic pentru IYA2009.

Dupa cum se vede ne-am organizat cum trebuie si din timp. Cum si daca se organizeaza si altii, acum pe ultima suta de metrii, este treaba lor. 

Ce o mai tot lungim atat? Pana la urma conteaza sa avem cu totii rezultate bune.

Valentin Grigore
23 Mar 2009 00:09

100 de Ore de Astronomie, al 2-lea mesaj
Sunt uimit de cat de multe reactii a starnit pe acest forum mesajul trimis de mine. Imi pare rau ca nu am timpul necesar pentru a scrie mai des pe acest forum, unde majoritatea membrilor sunt persoane respectabile, fie ca-i cunosc, fie ca le-am citit mesajele (de apreciat si munca administratorului).
Nu am inteles insa de ce mesajul meu a fost scos de la topicul unde a fost inregistrat (100 hours of astronomy / IAY 2009) si mutat intr-unul nou creat. Nu mi se pare un gest elegant.
Acum, ca sa lamurim lucrurile din perspectiva proiectului 100 de Ore de Astronomie (nu voi aborda acum subiectele colaterale si imi cer scuze pentru asta).
In calitate de coordonator in Romania pentru 100 de Ore de Astronomie, eu ca persoana si SARM ca institutie, nu se pune problema de a coordona pe cineva. Succesul evenimentului depinde de fiecare dintre cei implicati, persoane sau institutii si  nu are nimeni nevoie de coordonare. Eu doar mi-am pus la dispozitie timpul, pasiunea si efortul, iar SARM structura si oamenii, in dorinta de a oferi un suport de promovare a acestui eveniment in Romania. Si credeti-ma ca s-a muncit si se munceste pe rupte pentru asta. Asa a aparut siteul in limba romana, materialele oficiale si acest efort de a pune la un loc activitatile si evenimentele organizate in tara ale celor care le-au trimis. Nimeni nu este obligat, este doar invitat sa faca asta. Si am invitat persoane si de la alte asociatii/institutii sa se implice practic in promovare si se vede asta pe site la Colaboratori-contact. Impreuna putem face lucrurile mai bine. In ideea ca astronomia creaza punti intre oameni si ii uneste prin pasiune si nazuinte sub acelasi cer. Iar astronomii amatori sunt recunoscuti pentru pasiunea si daruirea lor. 
Nu cred ca prin activitatea mea am afectat pe cineva si nici nu m-am afisat ca sef. Fiecare este important prin ceea ce face si in cei peste 26 de ani de activitate, am invatat sa-i respect pe toti. Chiar daca nu am fost rasplatit cu aceeasi masura. Important e ca oamenii sa faca ceva frumos pentru ei si pentru ceilalti si astronomia este, cred eu, domeniul in care te poti darui... fara conditii. Daca membrii acestui forum nu doresc sa-si faca cunoscute activitatile decat direct pe siteul international, nu este nicio problema. Consider totusi ca izolarea sub aceasta forma fata de ceilalti nu le poate fi de folos lor si comunitatii. Si nu cred ca se desconsidera daca isi promoveaza activitatea si prin intermediului site-ului
care este siteul oficial al proiectului 100HA in Romania. Toate materialele de pe site au fost aprobate si sunt produse oficiale, inclusiv siteul a fost aprobat de managerii proiectului si secretariatul IYA 2009. 
Stiti foarte bine ca oficialii care sunt responsabili cu Anul International al Astronomiei in Romania nu au facut nimic din obligatiile pe care le au, iar acel comitet national de organizare, din care si eu fac parte, este mai mult o fantoma. Asta nu inseamna ca nu putem sa facem nimic in Romania, din contra. Iar la Sibiu mi-am exprimat clar pozitia si nemultumirea, in plen. Si nu numai eu am facut asta.
Adresez pe aceasta cale din nou invitatia, daca doriti, sa trimiteti programul activitatilor pe care le organizati folosind formularul aflat pe site la http://www.100deoredeastronomie.sarm.ro/formular.php
De asemenea, va rog sa trimiteti sigla (siglele) in format png cu fundal transparent sau Corel pentru a le include atat pe site, cat si in afisul care va fi tiparit si expediat in toate locatiile (sper sa fac rost de banii necesari la timp de la Consiliul Judetean - alocatia pentru activitatile SARM de anul acesta). Marti intentionez sa dau afisul la tiparit si apoi sa-l trimitem cu posta rapida. 
Pe 30 martie intentionam sa organizam o conferinta de presa la Bucuresti, ocazie cu care vom promova toate evenimentele si asociatiile/institutiile/grupurile care organizeaza evenimente.
Inca o data, consider ca a sosit timpul ca cerului instelat sa ne faca sa fim mai aproape la chip si atitudine de frumusetile sale cu care ne desfata... si cerul interior poate sa reflecte in jur aceasta. 
Va doresc cer senin, atat pentru 100 de ore, cat si pentru intreg anul 2009.

Valentin Grigore

Blakut
23 Mar 2009 15:54


Problema e ca eu am mai auzit vreo doi oameni, chiar pe grupurile de discutie, care ei ziceau ca sunt coordonatori. Unii vorbisera cu nu stiu cine, altii cu nu stiu cine, apoi unii au renuntat, unora nu le-a convenit. Ce mai, ca la noi la nimeni. Asa ca, evident, cea mai buna solutie e sa ne vedem noi de treaba si sa facem ce trebuie facut, fara probleme, certuri si coordonatori, nu?

Laurentiu
23 Mar 2009 18:03


Asa ca, evident, cea mai buna solutie e sa ne vedem noi de treaba si sa facem ce trebuie facut, fara probleme, certuri si coordonatori, nu?

Simplu ca buna ziua.

betelgeuse
28 Mar 2009 20:43


Abia incetaram noi inde noi cu coordonarile si parea ca fiecare a apucat ce-a vrut. Ei, acum altii nu ne lasa sa ne tihneasca imbucaturile. Dupa atata tambalau, nu-i de mirare ca am ajuns de rasul catavencilor. 

http://www.catavencu.ro/astrele_continua_nici_urma_de_horoscop-6998.html

 Dupa imensa risipa de pedanterie, cu posturi mamut in care nu se spune nimic decat ca ... eu in calitate de ... si se mentioneaza calitatea (unicul scop al cominicarii), cu un noian de explicatii inutile, cu expuneri de motive care nu intereseaza pe nimeni, cu lupte surde pentru o graunta seaca, ma mir ca cei de la Catavencu au fost atat de politicosi cu noi. Eu zic ca ar trebui sa fim mandri ca ne-au luat in seama chiar si pentru fapte demne de catavenci, farfurizi si branzovenesti -  vorba lui Plesu.  
Suntem o natie glumeata si cand dai de cate un constipat, n-ai cum sa-l ratezi. As mai spune ceva dar mi-e teama sa nu raman pe intuneric... primarele nostru e la "curent" cu Ora Pamantului.

Mircea Pteancu
04 Apr 2009 22:01


blakut
pentru a clarifica din nou,si doar pentru ca  faci afirmatii precum ca  m-as autoprezenta ca ''organizator al 100hours'',iata mai jos un citat din emailul Donnei Smith,initiatoarea si coordonatoarea acestei actiuni in cadrul manifestarilor IAY,email de care nu am facut caz pana cand in unii nu  ''s-a umflat fasolea''.Sublinierea imi apartine si este destinata celor care pricep mai greu.Daca si acum exista greutati de intelegere,data viitoare voi folosi coduri de culoare si pictograme.

Mai fac precizarea ca aceasta dovedeste dreptul la prioritate in aceasta chestiune  al forumului ''astronomy.ro'',care insa niciodata nu a avut pretentia de a confisca aceasta actiune.Mircea

IYA 100 HoursWednesday, December 10, 2008 5:05 AM
From: This sender is DomainKeys verified"Donna" <dsmith1055>View contact detailsTo: mirceapte@yahoo.com, "milvia ossoinak" <aivlim2002>I suggested you guys to be National Organizers for your countries

Blakut
05 Apr 2009 00:10


Eu nu am zis nimic in special de tine, ma intrebam insa cum m-a organizat vreunul pe mine...