-----------------------------------
Oliver Dragan
04 Apr 2009 23:30

100 ore de astronomie la Constanta
Mi-am facut timp in aceasta seara pentru colimarea refractorului meu de 120mm si de la ora 22 pana la 23, pe faleza din Constanta, la Cazino, pe un vant rece, am pus in practica aceasta initiativa. In ciuda frigului de afara si a orei tarzii, au fost vreo 12-14 curiosi care au privit Luna si planeta Saturn, de la mariri de 40X pana la 222x. 
Sper ca maine seara sa reusesc sa ma mobilizez din nou, dar la o ora mai acceptabila.

vvlad
06 Apr 2009 13:01


da....frig si vant, asta a fost partea nasoala. 
Partea buna e ca am vazut si eu pentru prima data in viata mea cum arata Saturn. De fapt a fost prima data cand am utilizat un astfel de instrument.
Multumesc Oliver pentru invitatie. Si luna a fost impresionanta si as fi stat mai mult daca nu era asa frig....si daca nu ma suna nevasta-mea sa vin repede acasa.

Oliver Dragan
06 Apr 2009 13:07


Ne putem intalni in fiecare sambata in acelasi loc. E vad bun... 
Sunt de parere ca aceste "100 ore de astronomie" pot fi facute oricand, nu trebuie sa existe ceva pe plan international care sa ne urneasca spre aceasta initiativa.

vvlad
06 Apr 2009 15:12


mi-ar face placere sa ne mai intalnim, dar in conditii meteo mai favorabile :)
ca imi tremura ochiu' pe ocular de frig ce era - eu sunt nascut vara, mai bine mor de cald de cat de frig :)