-----------------------------------
marius78
14 Apr 2009 21:05

Blanck-uri BVC
Am vazut ca blanck-urile din BVC sunt mai ieftine decat cele din pirex ,astrosital si alte minuni .Daca a slefuiit cineva BVC ,poate sa imi dea cateva specificati ,este bun ptr oglinda.? cat de bun...? cum se slefuieste (erodeaza) s.a.m.d.

Va multumesc.

dragos.n
15 Apr 2009 02:19


Din ce stiu eu, BVC-ul este mai flexibil decat Pyrex-ul, si necesita un barilet mai complicat pentru sustinere. De aici s-ar putea trage concluzia ca este mai "moale", deci mai putin apt pentru o slefuire de mare precizie Lambda/10 wave sau pe aproape. Materialele cele mai tari, Sital si Zerodur, sunt cele care se folosesc pentru oglinzi de mare precizie, Lambda/16 wave, chiar si peste. Dar asta este doar o presupunere, nu am date care sa spuna ca BVC este "moale".

 Acest material a fost folosit de cei de la Oldham Optical, si astia nu se joaca. Cred ca il poti folosii cu incredere pentru o oglinda cu Lambda /6, deci o oglinda mai buna decat media.

marius78
16 Apr 2009 00:11


Multumesc .Astept poate a slefuiit cineva de pe aici asa ceva ,sa vad despre ce este vorba.Nu vreau nici sa arunc bani in vant.

Stanescu Octavian
16 Apr 2009 09:53


Nu a slefuit nimeni BVC in Romania, cinee ?? cati slefuitori sunt 5-6-10 .
Bvc are duritate mai mica ca pyrex, sticla plata .se polizeaza mai repede am auzit ,dar si se zgarie mai usor. 
are reflectanta mult mai mare ca sticla , si astfel  testul e mai luminos.
tot din auzite e ca se face prin lipirea a doua trei sticle mai suptiri ,unii au avut probleme ca lipirea nu se face in vid aparand pungi de aer ce e ff grav.Dar sunt si unii f multumiti de Og facute la aproape 1m din BVC.

marius78
17 Apr 2009 22:12


www.A.J.'s Telescope Workshop.com.Cred ca asta este linck-ul ,aruncati o privire la preturi.

marius78
17 Apr 2009 22:14


A.J.'s Telescope Workshop -- BVC Telescope Glass and Mirror ...

dragos.n
18 Apr 2009 11:32


intradevar, sunt  mai ieftine decat Pyrex-ul sau alte materiale. Si este totusi o sticla -ceramica, deci buna din punct de vedere al dilatatiei termice.

Asa cum banuiam, este un pic mai moale, dar, e buna. Uitate la lista de constructori care utilizeaza BVC. Sunt acolo doua nume importante, Mike Lockwood si Normand Fullum. Intra pe site-urile lor 

Un atu important este ca pentru numai 140 de dolari in plus, oglinda vine preformata, deci te scuteste de o gramada de timp pierdut la formarea suprafetei sferice. Un dezavantaj e ca trebuie sa platesti transportul din Canada pana aici.

marius78
18 Apr 2009 13:42


Aveti ideie cam cat ar costa transportul ? Ma gandesc sa trimit un e-maill si sa intreb acolo.

dragos.n
18 Apr 2009 19:15


E posibil sa existe mai multe variante de transport. Daca le dai email o sa iti spuna ei variante si preturi. Tu sa le dai adresa.

marius78
19 Apr 2009 21:56


Am incercat sa trimit e-mail la firma din Canada ,dar nu merge ,se pare ca adresa nu este buna ,de la ''Hotmail'' imi spune ca mesajul nu poate fi trimis ,am incercat si de pe ''Yahoo'' si tot nu merge .Nu imi ramane decat sa dau un telefon sa vad cum sta treaba cu transportul pana in Romania.Daca are cineva o adresa buna de la '' AJ's Telescope Workshop'' poate sa o posteze aici!. Multumesc

dragos.n
20 Apr 2009 01:42


Am intrat acum pe site-urile lui Mike Lockwood si al lui Normand Fullum, si, cu oarecare mirare am vazut ca nici unul nu spune nimic despre acest A.J. din Canada. Mai mult cei doi spun ca fabrica oglinzi din Pyrex, si, cel putin asa in  viteza nu am gasit nici o referinta la BVC. Ciudat. Pe situl A.J. sunt doua adrese de mail, la Abuot Us, dar nu stiu daca functioneaza.

Exista si posibilitatea ca firma sa nu mai functioneze, ci doar site-ul sa fie inca activ pt ca e platit pe termen mai lung.

marius78
21 Apr 2009 09:54


Nu reusesc sa iau legatura prin telefon ,cred ca nu mai exista firma.Observ ca sunteti din ploiesti .In curand o sa ma mut cu familia in prahova inca nu suntem hotarati daca in ploiesti sau limitrof .Poate ne gasim sa discutam despre astronomie si constructi.Cam trist daca esti singur intr-un Hoby ca asta.Mai imi tine companie sotia la observatii.

dragos.n
21 Apr 2009 15:24


Ok. Intradevar e cam greu singur in astronomie, ca de altfel in orice.

Mircea Pteancu
21 Apr 2009 19:27


Poate te ajuta cu ceva,pe ATM List ,in ultimele saptamani ,s-a discutat pe un thread destul de stufos,despre oglinzi BVC.Mircea

marius78
21 Apr 2009 20:38


Nu gasesc ''ATM list'' .Un linck pls

marius78
22 Apr 2009 11:40


Incep sa dau dreptate la cineva de pe forum .De cateva zile trimit email...la mai multe firme din europa ,intreband in stanga si in dreapta de preturile blanck-urilor .Baieti de la alluna-optics construiesc oglinzi din astrosital ,zerodur, pirex s.a.m.d ,cand am intrebat de pretul pirexului ,raspunsuri evazive ,fara pic de arugument .In continuare ''newportglass''  .''Care este pretul unui blanck de pirex''?.''Nu au vazut nu au auzit ,nici gura nu le miroase''.Cred ca trebuie sa le batem la usa ,cum spunea cineva ''Traim in romania si asta ne ocupa tot timpul''.Cred ca am sa le trimit email si am sa le spus ca sunt din germania ,franta ,dar nu din romania ,sa vad, o sa fiu bagat in seama!.

dragos.n
22 Apr 2009 11:52


Am sa caut dupa amiaza, parca stiam niste site-uri unde dau direct pretul blankurilor.

octopus
22 Apr 2009 12:04


Marius , Alluna-Optics este un producator de oglinzi , nu de blanck-uri si e normal sa nu iti spuna pretul cu care achizitioneaza "materia prima"(sau pretul de productie, daca ei fabrica blanck-urile), cred ca nici macar numele furnizorului nu  ai reusi sa il afli de la ei(daca exista).
Si  un vanzator de castraveti din piata daca il intrebi de unde ii are o sa iti dea un raspuns evaziv! :D

marius78
22 Apr 2009 12:05


Am si eu cateva adrese de unde se pot cumpara blanck-uri .Chiar am discutat cu acel grec stabilit in Germania ,de unde a cumparat ''Florinastro'' blanck-ul de 380 ,cand am intrebat daca are blanck de 380mm cu 40,50 mm grosime ''no chance'',daca vrei 25mm grosime .Am spus ca este prea subtire si ca nu o sa iasa ceva bun daca nu ai o anume experienta acumulata .Pe mine ma intereseaza preturile la blanck-uri de ,sa zicem 350mm ,peste 3 cm grosime ,la 500 ,5 cm grosime s.a.m.d.... astea nu le gasesc eu .Despre asa ceva nu vrea sa ne vb occidentul .Se gasesc dar oglinzi gata facute ,mai greu blanck-uri

Stanescu Octavian
22 Apr 2009 12:11


La Newport  preturi cam mari
 http://www.newportglass.com/ngwkitp.htm
La firme producatoare de oglinzi nu are sens sa intrebi decat preturi la oglinzi gata facute. Pretul blankuului la producatorii sau revanzatori. In europa doar Schott face ceva similar cu Pyrexul , borofloat 33. Apoi mai ieftin exista la 25mm grosime verde , Saint Gobene ce se gaseste sporadic la firme ce aduc pt diverse comenzi si le mai ramane (Glass Expert )

dragos.n
22 Apr 2009 12:14


www.reginato.it

Au blankuri Pyrex de la 10" in sus la preturi bune, pentru diametre mai mari sunt si de grosimi diferite, scule pe diametre, fac, la cerere pregenerare curbura, si au si traducere in engleza a site-ului.

dragos.n
22 Apr 2009 12:18


Atentie, lista de preturi de la reginato nu are inclus TVA, care e de 20% in italia, si noi fiind in UE il platim la valoarea de acolo.

marius78
22 Apr 2009 12:36


Bune preturile pe site-ul Italian si se pare ca nici transportul nu este mare ,ptr ca ''Crocetta del Monttelo'' de unde sunt baieti ,este undeva in N-E Italiei .O sa trimit un email sau o sa dau un tel .

Multe multumiri.

Stanescu Octavian
22 Apr 2009 12:37


Da am vazut lista de preturi la Reginato , dar daca citim ce scrie sus cu rosu , e clar ... :(

marius78
22 Apr 2009 12:45


In sensul ca ...?  Am sunat acum ,nu rasp nimeni.

Stanescu Octavian
22 Apr 2009 13:07


in sensul ca: increased = a crescut / Corning a oprit productia.
daca adunam banuti din tabele pt a lua blank+scula+ generare se ajunge tot la banii din oferta Newport  pt Kit-uri doar ca in euro.

marius78
22 Apr 2009 19:34


Da Corning nu mai produce Blanck-uri din Pirex .Baieti din italia mai lucreaza pana isi epuizeaza stocul ,intrebarea se pune ,de ce nu scade pretul ,daca este lichidare de stoc ? .Ei au marit pretul .Cred cda mai trebuie asteptat o luna ,doua si atunci vedem ce preturi au baieti .Cred ca ii loveste criza .

dragos.n
22 Apr 2009 22:06


Din ce stiu eu, Pyrexul este cam cel mai ieftin, (exceptand, sticla float, si BVC).

Restul, care ar mai fi, Supraxul, de la Schott, ULE de la Corning, ca sa nu mai vorbesc de Zerodur si Sital, sunt mai scumpe. Probabil ca pe asta se bazeaza aceasta scumpire. Pe principiul "luati acum cat mai e ca pe urma veti da mai mult pe celelalte".

marius78
25 Apr 2009 21:32


Azi am cumparat 2 discuri de sticla ,unul de 200mm si unul de 210mm ,groase de 12mm(oglinda si matrita) le folosesc ptr a face scoala pe ele nu ptr a face cine stie ce oglinda ,asta ptr a deprinde miscarile .Masina de slefuit este ''bucatii'',trebuie revizuite niste aspecte ,piese care credeam ca nu trebuie cine stie ce uzinaj imi fac mari probleme ,la cursa pe care o face imi sparge marginea sticlei ,am descoperit unde este problema ,cand gasesc primul strung fac piesele care trebuie .Am luat legatura cu baietii din Italia cu ajutorul domnului ''dragos.n'' care o trimis un linck foarte important ,acum astept mesaj sa vad cat costa blanck-ul cu transport cu tot pana la Buc.

Mircea Pteancu
26 Apr 2009 16:27


marius78
off-topic,dar nu foarte
ho lavorato per piu di quatro anni per ditte italiane,stai attento,non tutti ,ma qausitutti italiani sono stronzi.
Ai grija,ai sanse mai mari de 90% ca italienii sa-ti traga teapa.Cu asta isi ocupa toata ziua.Parerea mea.

Mircea

Doru Dragan
26 Apr 2009 19:49


Din cate-i descrii tu parca-i cunosc de undeva :? nu-s cumva ceva neamuri de ale noastre :lol:

marius78
26 Apr 2009 21:31


Sunt in ''nori'' astept sa vad ce preturi sunt .Ma gandesc de cateva zile daca cunosc pe cineva (roman) prin zona aia a Italiei ,nu poate sa ia teapa daca cumpara direct de la ei.

marius78
29 Apr 2009 09:39


Au trimis baietii e-maill ! Cum vi se pare ? .Sunt alte oferte mai bune la Pirex ?

Le inviamo la nostra offerta relativa alla sua richiesta:
Blank in Pyrex diametro 500 (&plusmn;1)mm spessore 50 (+2 -1)mm Euro 1257.00 prezzo scontato Euro 1215.00
spese di spedizione Euro 155.00
totale Euro 1370.00
Iva 20% Euro 274.00 (solo se non ha la partita iva)
Totale Euro 1644.00 
 
Validit&agrave; offerta: 30 giorni o fino ad esaurimento scorte.
 
Distinti Saluti
Salvadori Laura
REGINATO

Stanescu Octavian
29 Apr 2009 09:46


Sigur ca sunt oferte mai bune , aici e umflat serios pana si transportul.
Dar 500mm ai dori sa slefuiesti?  diametrul acesta mi se pare foarte greu pentru un incepator. poate 200-max250 ...

marius78
29 Apr 2009 09:59


Vreau sa cumpar blanck-ul ,ptr ca am niste bani de care nu stie sotia, ca daca ar afla ...............,mai tarziu poate se mai scumpeste, oricum este prea scump ,mai caut alte oferte .Nu ma apuc de slefuit ,il cumpar ca sa il am pe viitor.

Blakut
29 Apr 2009 13:14


Vezi sa nu te prinda sotia. Ii zici ca e o oglinda pentru ea, ceva...

marius78
29 Apr 2009 13:41


Nu cred ca o sa vada blanck-ul in scurt timp,poate scap de ''bataie'' . Daca stiti ceva furnizori de blanck Pirex imi sunteti  de un real ajutor.

dragos.n
29 Apr 2009 14:57


Pretul transportului nu mi se pare mare, avand in vedere ca, oglinda cu tot cu ambalaj atarna vreo 30 kg. 

Stiu eu o firma din Germania, care la un ocular de 70 euro si un laser verde, mi-a luat pentru transport (prin Atlasib) 32euro. Pastrez si acum factura ca sa imi aduc aminte.

Pretul general nu e mic, dar nici nu prea ai de unde alege. Cel putin din Europa. Ce modalitate de plata ti-au spus.? Daca e prin Paypal e bine, ca nu te mai costa o gramada transferul banilor. Daca e prin chestii gen Western Union, sau transfer interbancar, mai bine te duci tu pana acolo. Cel putin esti sigur de ce iei.

Mi-am amintit. Ia legatura cu Florin-costa, e pe forum. El a luat un Blank de la Statis Skafalis (sper ca am scris numele corect), din Germania. Intreaba-l pe el cum si cat.

marius78
29 Apr 2009 20:39


Am discutat si cu ''Statis kafalis'' .Nu are asa ceva ,am spus daca poate face rost din Germania , a spus ca nu. Din momentul acela sa incheiat discutia noastra .Italieni vor transfer interbancar.Oameni sunt putin dubiosi. Am incercat de cateva ori sa vb direct cu ei ,adica la tel ,dar nu rasp nimeni,ba mai mult unu din numere nu exista.

dragos.n
30 Apr 2009 03:40


Astro-Optic Martini din Germania. Nu stiu daca mai functioneaza. Iti trimit mai jos lista de preturi a blankurilor. O gasesti pe site la Preiseliste, pagina 7. Pretul cu TVA e ultimul rand, in dreapta.

www.dietermartini.de

dragos.n
30 Apr 2009 03:51


Acum am vazut. Lista de preturi e din martie 2009. Deci functioneaza.

marius78
30 Apr 2009 06:57


Bune preturi.Multumesc ptr site .Nu imi dau seama ce fel de sticla este.