-----------------------------------
Mike60
22 Apr 2009 12:23

Monoclu - de care ? Imagine terestra
Buna ziua

Am cautat ceva legat de monoclu. Nu am gasit nimic relationat.
Doresc sa-mi iau un monoclu  :D 
http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=ZM10-30x21,%2015-50x21
montat pe 
http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=CE93626
si in continuare o camera foto. Poate un webcam cu o rez. mai buna.
Am deschidere ( vedere ) tot nordul Bucurestiului si as dori sa fac ceva poze la muntii nostrii. Iarna cand este aerul curat se vad perfect cu ochiul liber. Normal si zapada de pe ei. As dori sa fac ceva poze. Pentru acest lucru este suficient monoclul de mai sus ? Binoclu am dar este greu de montat pe stativ. Poate in timp voi putea acest suport sa-l adaptez si la ceva electric - deplasare sus, jos, ...

Multumesc

Mihai

PS. Nu am nevoie de un produs cu care sa vad stele, luna,....

marius78
22 Apr 2009 19:10


Ca sa fotografiezi muntii din buc  :shock: iti trebuie o ''scula'' serioasa.Ce arati tu acolo ,monoclul de la ''alcor'' este bun sa vezi o rata intr-un pom ,te mai delectezi cu imaginea unui deal la 3 km distanta .Dar de la monoclul de la ''alcor'' si instrumentul prin care poti face poze la munti de la buc ,este cale lunga. :shock:

Mike60
22 Apr 2009 22:33


Sal

Nu credeam ca voi fi primit pe acest forum cu " rate in pomi "
Daca nu aveti posibilitatea nu vorbiti.
Pozele facute cu un stift de aparat digital.
Am multe poze facute in decursul a .... ani

O seara buna

Mihai

marius78
22 Apr 2009 22:38


Asta este poza facuta din buc ,eu unu nu cred .Asa se vad munti din zona ploiestului.Dar de la buc ,scuze .Eu sunt tot din buc ,nu reusesc sa focalizez la 3 km cand atmosfera permite si asta niciodata ,ptr ca buc este cufundat intr-o pacla de gaze si praf .

marius78
22 Apr 2009 22:46


Cred ca ce apare in poza sunt niste nori ,nu se vede exact ca ar fi munti.Dar sa spunem ca sunt munti ,tu de la buc zona nordica ,ai vedere catre munti ''Ciucas''care nu depasesc 2000 m ,la cum se vede in poza ta ,este ca si cum te-ai uita la muntele ''Fuji'' de la 200 km departare cam cat ai tu pana la munti aceia pe care ii vezi .Numai ca muntele ''fuji''este cu 1776 m mai inalt decat varfurile din ''ciucas'' deci cam are 3776 m .

marius78
22 Apr 2009 22:54


Culmea ,ca in dreapta imagini se mai vede un deal sau un munte mai mic .In directia aceia primul deal este la Valea Calugareasca, sau zona ''boldesti-scaieni'' care nu depasesc 380 , ma indoiesc ca le vezi si pe acelea.

dragos.n
22 Apr 2009 22:58


Eu am vazut muntii asa de la Chitila. Si nu eram intr-o cladire inalta ci in tren. E adevarat ca in ultimii, 4-5 ani, asta s-a intamplat doar de 2 ori. 

Cat priveste acel monoclu, eu m-am uitat prin el, e dragut, usor de utilizat, si chiar am tot vrut sa imi iau si eu unul, dar mereu a fost altceva mai inainte. Cat priveste posibilitatea de a face fotografii prin el, nu stiu ce sa zic. Teoretic ar trebui sa mearga.

marius78
22 Apr 2009 23:04


Daca printr-o minune sar curata atmosfera ,nu contest ca nu ar putea sa se vada si de pe mare ,dar in conditiile astea ,slabe sanse .

dragos.n
22 Apr 2009 23:04


Daca nu gresesc, in centrul fotografiei se vede radarul de la institutul de meteorogie de la intrarea in Bucuresti, sau Otopeni. In Ploiesti, in partea de nord, spre munti, sigur nu exista o asemenea structura. Stau in zona si pot sa va spun sigur.

marius78
22 Apr 2009 23:06


Nu am spus ca poza este facuta din zona ploiesti ,se vede ca este din buc ,dar de cate ori ai sansa sa vezi asa ceva din buc.

dragos.n
22 Apr 2009 23:13


In urmatoarea perioada de timp, un an sau doi, datorita reducerii activitatii industriale s-ar putea sa avem mai des ocazia. De fapt, cred ca ne vom "bucura" de mai multe "binefaceri" ale schimbarilor climatice.

Mike60
23 Apr 2009 05:49


Pentru ca nu vreau sa le pun micsorate pentru a vedea ca totusi sunt muntii nostrii postez cate una. Mai am si altele mai vechi. Daca doresti le voi cauta  :D

Mike60
23 Apr 2009 05:50


....

Mike60
23 Apr 2009 05:59


Tot nori ?
Tot mai crezi ca sunt nori ?
Nu cred ca postam ceva fara posibilitatea de a sustine acest lucru. 
Poate daca era 1 apr.  :P 
Muntii se vad cel mai bine iarna - ian, martie - cand aerul este curat si normal senin.
Pozele facute cu DSC-T200 care are zoom de 5x + 2x digital.
Din aceasta cauza vreau sa fac un dispozitiv fixat permanent pe balcon poate mai vad o rata  :shock:  ceva.

Mihai

marius78
23 Apr 2009 07:49


Da sunt munti .Faza cu ''Rata in pom'' este facuta la adresa monoclului de la ''alcor'' daca citesti ,prea slab !,ptr ce vrei sa faci tu iti trebuie altceva .Incearca sa privesti munti printr-o luneta terestra ,vezi cam cat se pierde din imagine. Imaginea muntilor de la distanta folosind o camera obisnuita ,este diferita de imaginea muntilor facuta printr-un telescop cu camera atasata.La telescop se pierde multa lumina ,aceasta din urma trecand prin mai multe medii optice . Bafta.

octopus
23 Apr 2009 08:03


Am auzit de multe ori persoane care ar fi vazut , bineinteles in conditii deosebite meteo , marea de pe varful Caraiman !

PS Marius ai facut bine ca te-ai trezit mai de dimineata sa strangi ratele de prin pom si de sub pom, nu de alta dar nu dadeau bine in peisaj! :D

Mike60
23 Apr 2009 08:12


Luneta sau altceva de dimensiuni mari nu cumpar.

Neprimind nici un raspuns pana ieri la 16:30 referitor la intrebarea ce sa-mi iau am fost ieri si l-am luat impreuna cu un dispozitiv de fixare.
Stiu ca lumina scade foarte mult dar pe timp de zi voi incerca. Am facut ieri proba cu ce am achizitionat. Am luat monoclul cu zoom pentru a nu plange mai tarziu ca nu am asa ceva. Seara pe la ora 18:00 eram pe balcon cu dispozitivul. Am aflat de pe acest forum si inclusiv de la magazin ca va tremura. Este adevarat. Fixarea lui va fi pe perete. Proba facuta cu un Casio Z750. Se potriveste de minune obiectivul camerei la ocularul monoclului. Mai departe voi face o proba cu un webcam. Am una montata deja si voi incerca cu ea. Este un Asus de 2m-pixeli. Are obiectivul cam mare si nu va intra in ocular. Nici nu stiu daca as putea sa fac un adaptor. Voi cauta un webcam cu obiectivul destul de mic si care sa intre in ocular. 
Daca am gresit ceva stept  :oops:   
Pacat ca nu pot sa pun aparatul foto Casio pe webcam. Chiar daca dupa un timp se va strica. Este vechi.
Mihai

In attach camera Asus

" octopus "  am auzit si eu ca se vede Dunarea - nu marea. Nu am avut ocazia asta.

carstea
23 Apr 2009 08:13


Eu pot confirma ca muntii se vad f. bine din Bucuresti. Am locuit pana acum 1 an in Militari, etaj 5, si vedeam muntii de la balcon de aprox 35 ori pe an. Iarna se vad mai bine. Cu un binoclu 15x70 vedeam turnul(releul) de la Costila, cu segmentele vopsite alternativ in alb si rosu. Distanta e de aprox. 100 km. Superb.
Dan

Mike60
23 Apr 2009 08:17


Corect si multumesc

Mihai

PS. Pana la urma voi putea sa vad mai bine cu ce am achizitionat sau pozele vor iesi la fel ca cele postate mai sus ? 
Eu tot voi incerca  :lol:

marius78
23 Apr 2009 12:23


Vei vedea mai bine (mai aproape),dar se ingusteaza campul si scade luminozitatea . Nu o sa mai prinzi in poza tot muntele ala ,cu cat maresti mai mult ,cu atat scade campul vizual.

marius78
23 Apr 2009 16:04


Am citit un mesaj anterior .''Baieti sunteti fantastici '''' Ai vazut releul de pe Costila din buc zona Militari si ai mai vazut si culorile'' :shock: .De la Buc la Ploiesti mai exact pe soseaua de centura a orasului Ploiesti sunt 78 km ,de la Ploiesti la Busteni vro 52 km pana sus pe Costila inca 3 km ,deci 140 km ''Uimitor''  Daca te trimit la 100 km inaltime ,poti citi ziarul unei persoane aflate pe un sezlong pe plaja si asta cu un binoclu 15x70 .

carstea
24 Apr 2009 08:26


Marius78, ce-mi plac bascaliosii! 
Cum zici ca masori tu distanta pana la un reper? La dreapta prin Ploiesti si in sus 3 km? De ce nu prin Urziceni- Buzau- Brasov? Eu iti spun ca pe calea ferata de la Bucuresti-Nord la Busteni sunt 129 km, calea ferata nu e rectilinie si locul meu de observatie nu era Gara  de Nord! Apoi ai observat ca am scris "aprox."? Este prescurtarea de la "aproximativ"! N-am timp acum sa-ti explic intelesul cuvantului, poate alta data. Pui la indoiala faptul ca am vazut releul? Pe langa binoclu am folosit si un telescop de 132mm care mi-a confirmat ce vedeam. Bineinteles ca nu se poate observa mereu, ci numai atunci cand atmosfera e foarte curata. In loc sa te uiti la rate prin copaci incearca si tu sa privesti mai departe! Si nu uita:"studierea omenirii depaseste fortele tale!"
Dan

marius78
25 Apr 2009 09:12


Referinta in km ,o faceam ca o ideie ,nu ca in linie dreapta ar fi 140 km ,mai putin desigur .Intra pe site-uri specializate si vezi cam cu ce scule se lupta marina Engleza ca sa ia repere de 1,5 m la 100 km .Nu contest ca nu ai vazut releul ,ceva acolo ca un punctulet ,dar ai mai vazut si culorile in care este vopsit .Cam asta este romanul ,ii place sa exagereze .este ceva in gena omului.

marius78
25 Apr 2009 09:28


Apropo de rate .Daca ai fi citit mesajele anterioare eu faceam referire la monoclul de la ''alcor'' ca nu este bun ptr asa ceva decat de vazut o rata intr-un pom sau sa vezi vrun deal ,cam asta era treaba cu ratele .Am impreisia ca ''Visati cai verzi pe pereti'' .Credeti ca 2 lentile si un ocular sunt de-ajuns sa facetii pozele despre care vorbiti .Si cred ca habar nu aveti cu ce se mananca optica asta .Daca intrebi despre un amarat de monoclu de la ''alcor'' si nu sti cam ce se poate vedea cu el si crezi ca daca il cumperi poti vedea steagul americii pe luna  .este foarte clar ca nu stiti nimic ''sunteti la inceput si trebuie sa recunoasteti lucrul asta'' Am incercat sa ajut ,din cunostintele mele sa invat si pe altii .Dar se pare ca sunteti atotstiutori .De ce mai deschide-ti subiecte de genul asta ,daca stiti raspunsul.

octopus
25 Apr 2009 10:46


Cred ca si ...rautatea e-n "gena omului" ,ai uitat cand spuneai ca citeai numerele de la masini de la 3,5 km cu o amarata de luneta!

marius78
25 Apr 2009 16:13


Nu imi aduc aminte sa fi facut o asemenea afirmatie .Cred ca baietii exagereaza putin ,(releul de pe Costila ,colorat asa ,cu o sarma asa si scria ceva chiar pe el si pe langa el si sus si jos si se vedea tot ,era mare si frumos si totul de la buc cu binoclul meu ,ala 15x70 ,care sa transformat ,intr-un telescop ,care imi confirma ,un colorit splendid al unui stalp ,care de fapt era pe camp si eu credeam ca se afla in munti ,departe undeva ,cum numai eu pot sa il vad frumos).

dragos.n
25 Apr 2009 17:43


Fratilor, nu va mai certati. Fiecare are dreptul la opinie, si experienta personala, este repetabila dar nu si transmisibila. Nici mie nu mi-a venit sa cred cand am citit ca astronautii ar putea vedea uneori casele de pe pamant, aflati fiind la 400km inaltime. Dar cum nu pot repeta experienta nu pot sa spun decat ca poate e un fenomen optic de care nu stim, vreo lentila gravitational-atmosferica. Si eu, cand am vazut muntii de la Chitila m-am mirat foarte tare. Iar releul de pe Costila eu il vad, e adevarat, destul de rar, din nordul Ploiestiului, si numai dimineata. Atunci, la primele ore, cerul e mult mai senin.

Insa toate astea nu trebuie sa devina motiv de cearta si afirmatii ironice. Cine a vazut ceva, bravo lui, cine nu crede, treaba lui.

Cat priveste legile opticii, care permit sau nu anumite performante, si aici este multa relativitate. In primul rand, performantele ochiului uman sunt incredibil de diverse de la om la om, iar regulile sunt scrise pt ochiul mediu, care de fapt este cam la performante minime, atinse de orice om. In al doilea rand, netul este plin de reletari, chiar multiple (mai multe persoane in acelasi loc si timp, cu acelasi instrument), care vedeau ce nu ar fi putut normal sa vada, sau instrumente care dadeau imagini bune la mariri mult mai mari decat era normal din punct de vedere optic.

Mircea Pteancu
25 Apr 2009 20:53


Stimati colegi,va invit veniti cu acest subiect la ''observatii pe timp de zi''.
Daca s-ar putea fara cearta,niste glumitze sunt totusi o.k.
Mike60 te invit sa-ti expui noile rezultate acolo,eu unul sunt interesat si se pare ca nu sunt singurul.Si dragos.n si carstea sunt invitati sa prezinte asemenea rezultate care,desi sunt facute in lumina de zi si pe obiecte terestre,sunt totusi foarte interesante pentru ca imping instrumentele, si chiar si ochiul, spre limitele lor.marius78,cel care ''incearca sa ajute'', vad ca este gata sa ne tempereze.Mircea

Mike60
26 Apr 2009 19:28


" Mircea Pteancu "

Am continuat acolo

Multumesc si scuze pentru .....

Mihai

M.Gabriel
21 Sep 2009 17:06


Cu un monocular ZM 15-50X21, respectiv al 2-lea model de pe http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=ZM10-30x21,%2015-50x21 cu filtru de protectie solar corespunzator, se pot face observatii solare? [intreb aici sa nu mai deschid un topic].
Gabriel.

dragos.n
22 Sep 2009 02:21


-1- Era mai bine sa deschizi un topic nou la sectiunea observatii solare.

 -2- Da, se pot face observatii solare cu aceste monocluri, cu conditia sa pui un filtru corespunzator, si sa nu fie epuizate - vezi situatie stoc pe site-ul respectiv.

M.Gabriel
22 Sep 2009 02:43


Stocul este epuizat temporar. Le-am trimis mail cu privire la stoc; acum  tot ce pot face este sa astept.
Mersi. Gabriel