-----------------------------------
Laurentiu
08 Mai 2009 14:40

Ziua Astronomiei, 02.05.2009, Timisoara
In sfarsit am pus si noi cateva poze pe site de la evenimentul de sambata trecuta la Observatorul din Timisoara.

http://www.antares.darksky.ro/galerie/astronomy_day_2009.html

Multa, multa lume, in special copii (parca era 1 iunie, nu alta :-)

S-au purtat discutii libere cu publicul pe teme de astronomie,  s-au facut proiectii 3D si apoi observatii cu instrumente instalate pe terasa Observatorului (Luna, Saturn). Pe la ora 21 au venit norii si, incet incet, au acoperit tot cerul (desi site-urile de prognoza meteo ziceau ca la Timisoara e...senin).

marius78
11 Mai 2009 21:35


Domnu Laurentiu .Refractorul Celestron este cumva ''Celestron Advanced 150/1200 apocromat,daca da ,puteti sa dati niste specificatii. 

Multumesc.

Laurentiu
11 Mai 2009 21:42


Prea multe detalii nu cunosc - nu-mi apartine mie ci unui coleg de la astroclubul ANTARES. Ce iti pot spune e ca nu este instrumentul de care care ai pomenit ci un refractor acromat de 102 mm cu focala de 1000 mm (daca nu ma insel prea tare).

marius78
11 Mai 2009 21:50


Ma intereseaza acest model dar sunt un pic confuz, am vazut la ''astromagazin'' acest model de 150/1200 apocromat la pretul de 5360 Ron ,mai este un model tot apocromat de 80/600 la 5100 Ron .Se poate sa fie amandoua ''apo'' avand diferenta asa mica de pret, sau este o greseala.

Multumesc.

Laurentiu
11 Mai 2009 21:52


Intreaba vanzatorul.