-----------------------------------
Catalin Paduraru
09 Iun 2009 15:10

Adaptor SC-2&quot;
Salut, la cine pot sa apelez si eu pentru o piesa la strung?
Am nevoie de o piesa care sa aibe filet SC exterior la un capat si la celalalt sa intre intr-un focuser de 2". 
Am atasat o poza cu adaptorul. 
Orice alta idee este binevenita.
Numai bine!

mak
09 Iun 2009 15:59


Pai daca il faci la strung, va trebui pe urma sa-l innegresti. Poate e o idee buna treaba cu brunarea, metoda Mircea Pteancu.
Din cate imi dau eu seama, iti trebuie sa conectezi un focuser Crayford la un SCT sau la un telescop cu filet SCT, eventual o diagonala de SCT la o luneta cu focuser pe 2".

Eu am vorbit cu cineva sa-mi faca la strung un surub din inox cu filet "foto" lung de vreo 3cm, dar m-a costat destul de mult (nu ca suma, ci ca raport pret/piesa; mi s-a parut mult 30 RON pentru un parlit de surub, care n-avea nici macar cap hexagonal). Incearca mai bine sa cumperi un adaptor gata facut.

Asta e bun?

http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/language/de/info/p2745_.html

Catalin Paduraru
09 Iun 2009 16:06


Salut, da este bun modelul din link-ul tau dar nu vreau sa dau atata pe el. 
Momentan caut pe cineva care imi faca asta. Daca cere prea mult mai bine imi cumpar unul.
Vreau adaptorul pentru un focal reducer.
Numai bine!

mak
09 Iun 2009 16:30


Am inteles. Nu pot decat sa-ti urez bafta sa gasesti pe cineva. Eu unul n-am reusit pana acum sa gasesc pe cineva care sa ceara cat face.