-----------------------------------
CristiB
25 Iun 2009 17:33

SEBEN
Cam unde s-ar incadra ca si calitate aceasta firma? Avem un produs de-al lor chiar aici la rubrica ,,Vinde".

dragos.n
25 Iun 2009 23:41


Seben stie unde s-ar incadra Seben.

CristiB
25 Iun 2009 23:47


Seben stie unde s-ar incadra Seben.
Multumesc, ati fost de un real ajutor!

dragos.n
26 Iun 2009 00:01


Pai ce vrei sa-ti spun mai concret. Ca se stiu foarte putine despre aceasta firma? Ti-am spus intr-o alta formulare. Sa-ti spun ca asa cum arata instrumentul lor cel mai mare, un Newton 203/1000 pus pe o montura care arata ca un EQ 3 :?: . Ca urmatorul lor instrument este un alt newton 150/1400, deci oglinda sferica si barlow in tub.
Astea sunt impresii personale. Ce calitate au, nu stiu, (ca eu banuiesc cam ce e, e altceva). Mai asteapta si tu, poate iti raspunde cineva care are. Eventual un incepator care nu s-a mai uitat prin nici un alt telescop, si iti zice ca e grozav.

CristiB
26 Iun 2009 00:11


:shock:

dragos.n
26 Iun 2009 00:14


Acest fel de consideratii te rog sa le tii pentru prietenii tai personali, nu aici pe forum.

Cat priveste coerenta, mai citeste odata, poate intelegi.

CristiB
26 Iun 2009 00:23


:D

dragos.n
26 Iun 2009 00:52


Ti-am spus ca nu se stiu multe lucruri despre aceasta firma.

Eu nu dau calificative la adresa ta, asa ca abtine-te si tu, de la epitete si de la altfel de aprecieri. Asta daca vrei sa fi tratat civilizat.

CristiB
26 Iun 2009 01:12


Ti-am spus ca nu se stiu multe lucruri despre aceasta firma.

Eu nu dau calificative la adresa ta, asa ca abtine-te si tu, de la epitete si de la altfel de aprecieri. Asta daca vrei sa fi tratat civilizat.
Ok, imi cer scuze!

dragos.n
26 Iun 2009 01:21


Hai sa iti traduc ce am scris mai sus. 

Sa pui un newton de 203/1000 pe un EQ 3 e o prostie. Daca faci telescoape de 150 cu oglinzi sferice, inseamna ca nu iti respecti blazonul de firma. Acum 5 ani mai mergea, dar acum nu.

Acum ai inteles?

CristiB
26 Iun 2009 01:39


Sunt sigur ca ati fost bine intentionat, eu la chestia asta ma refeream http://www.telescopereviews.org.uk/seben/seben-comet-maksutov-cassegrain-1200-90-telescope/  dar am uitat sa o postez.

dragos.n
26 Iun 2009 01:56


Uita-te pe  Cloudynights sau pe Excelsis. Poate gasesti ceva.

Catalin Paduraru
26 Iun 2009 09:13


Vezi ca este scump ala de pe sectiunea de vanzari. Unul nou este in jur de 150 euro. Si da este acceptabil pentru banii aia. Mai bine iti cumperi un Vixen VMC 110L http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=VX26052. 
Numai bine!

CristiB
26 Iun 2009 13:03


Vezi ca este scump ala de pe sectiunea de vanzari. Unul nou este in jur de 150 euro. Si da este acceptabil pentru banii aia. Mai bine iti cumperi un Vixen VMC 110L http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=VX26052. 
Numai bine!
Asa e, ai dreptate, multumesc!

HoO_Germany
04 Noi 2009 22:13


Calitatea SEBEN este mare SUB Skywatcher. Telescoapele lor sant relativ de ieftine, dar comparand calitatea si tecninca, VIN PREA SCUMPE. Multe Newtons de la ei sant sferice, nici macar parabolice, altele sant cathadioptrice si cu un fel de Barlow prelungite. La modelele astea cu intruded Barlow, este complicat de a justa sistemul, colimarea este dificulta. Pentru incepatori o chestie inervanda si pentru amatori un sistem neinteresant.

Gabriel Muranca
05 Noi 2009 01:52


"I would take a fairly confident guess that they are Chinese made, as there seem to be a number of Chinese optical factories. But I doubt that they are made by the best known, Synta, who make Sky-Watcher. The scopes you mention have very low prices, so all I could say is to remind you of the old adage 'If it seems too good to be true, it probably is.' I would venture to say that not even the Chinese can produce a good six-inch reflector for that price. "
http://www.stargazing.org.uk/q14.html

Advantages: absolutely none
Disadvantages: everything
sebens are poor quality and should only be purchased if your are insane. the advert on ebay makes them sound quite good but but i purchased one and found this out too late . when i wanted to return it they wouldn ' t pay for the postage and it would cost me more than the price i paid ... poor mirror, poor mount ,poor finder, poor eyepieces
Summary: NEVER BUY ONE!!!!!!!!!!!!
http://www.dooyoo.co.uk/telescope/seben-big-boss-1400-150/1069602