-----------------------------------
Forever_Man
10 Iul 2009 22:24

Luna-Neptun-Jupiter
M-am uitat acum pe Stellarium sa vad la ce ora e Luna suficient de sus, sa pot iesi sa o observ, si se pare ca e o configuratie foarte buna in noaptea asta pt cele 3 corpuri ceresti: Luna, Neptun si Jupiter. Neptun este chiar foarte usor de gasit. De la Jupiter se urca in sus la prima stea, care e si destul de stralucitoare, si imediat dupa este Neptun care are alaturi si o steluta mai mica, pentru o identificare sigur.

horea_florin
11 Iul 2009 00:36


spunemi ce ai reusit sa vezi ca la mine a cam fost inorat :(  :( .Stima!

Cristian Monea
11 Iul 2009 13:37


Luna-Jupiter-Neptun in seara aceasta:

m.i.c.f
11 Iul 2009 19:18


In dimineata asta pe la ora 4.00 m-am uitat si eu la jupiter.Intamplator m-am trezit la ora acea si cand am vazut cat de frumos straluceste luna si sub ea mai era si ,, un astru stralucitor " nu am rezistat si am scos afara telescopul  :) . Nu am mai stat sa caut pe stelarium pozitia la neptun sau marte, vroiam sa le vad si pe astea dar nu le-am mai cautat locatia. M-am uitat la jupiter prima data cu ocularele de 25mm si 10 mm ( am refractor 90/900 ). La marire de 90x mi s-a parut ca se vede cel mai bine, contrast frumos. Am mai folosit si ocularul care tocmai l-am achizitionat nou un PWA de 5 mm dar parca nu sa mai vazut chiar asa de clar si contrastat ca la ocularul de 10 mm; si am mai dat si o gramada de bani pe el  :? .Cu ocularul de 5 mm am  reglat mai cu finete focalizarea pana am  obtinut o imagine buna( am ajuns la 180x limita instrumentului meu ). E prima data cand vad jupiterul , si parca nu mi se pare asa frumos ca saturnul cel galben. E mult mai stralucitor si cele 2 dungi nu au un contrast mare ca sa iasa in evidenta.  Mi-a placut cum erau aliniati cei 4 sateliti , parca erau pusi ,, pe-o ata " in linie. 
  Dupa acea m-am mai uitat un pic la venus pe care l-am mai vazut, apoi au inceput sa se lase si niste nori. Am vrut apoi sa caut si marte si daca am vazut ca nu-l gasesc si vin si nori am intrat inapoi in casa. 
   Totul a dura aproximativ 25 min.  Scuze ca am postat aici caci sunt inca incepator. :!:

Cristian Monea
11 Iul 2009 21:36


Scuze ca am postat aici caci sunt inca incepator.  :!: 
Ai postat unde trebuie, ca esti la sectiunea Observatii astronomice.