-----------------------------------
M.Gabriel
28 Aug 2009 01:31

Triunghiul Bermudelor
Exista zeci si zeci de povesti si informatii despre Triunghiul Bermudelor, una mai SF decat alta. 
Credeti ca una dintre ele ar fi macar adevarata? Care ar fi probabila ? Oare Guvernul / Armata detine informatii secrete despre Triunghiul Bermudelor?? [ nu armata romana ^^ vorbesc in general ]
Se aud multe povesti despre triunghiul bermudelor... cica atunci cand exista atlantida ar existat un oras cu o alta civilizatie [ nu ma iau dupa stargate ] unde ar fi existat 3 mari cristale care convertea orice forma de materie in energie pura, pentru alimentarea orasului... Cica odata cu disparitia orasului, cele 3 cristale au ramas in ocean, si de-a lungul timpului au fost transportate de curentii oceanici in 3 puncte diferite, acestea formand in ziua de astazi Triunghiul Bermudelor [Insulele Bermude, Porto Rico și Fort Lauderdale - Florida].
Sau exista zvonuri, cica ar fi, campuri electromagnetice foarte puternice in acea zona, sau asa-zis Gauri de Vierme, sau o locatie pe acolo unde ar exista o rasa extraterestra. Toate sunt SF-uri, dar voi ce opinii aveti? care teorie ar fi cea mai valabila dintre zecile si sutele de informatii si teori.

valy
28 Aug 2009 01:37


Dar ce se intampla in zona..ca nu am fost atent :?:

KLK
28 Aug 2009 01:50


Prima atestare a unor fenomene misterioase in aceasta zona apartine lui Cristofor Columb care a vazut niste globuri luminoase plutind deasupra apei. Punct. 
  Zona este una cu traficul maritim cel mai aglomerat, pe langa navele comerciale si militare, sunt foarte multe nave de agrement conduse de amatori cu megabani, de marinari de duminica. E normal sa "dispara" un procent din ele din cauze naturale. Si cate accidente n-or crea celorlalte nave din zona. Apoi familiilor nababilor nu vor  spune in presa ca acestia erau beti si cu 5 fete dupa ei, ca nu respecta nici o regula de navigatie, ci vor da vina pe Triunghiul Bermudelor. Barrr.. ma ia cu frig...

KLK
28 Aug 2009 02:02

Re: Triunghiul Bermudelor

 Toate sunt SF-uri, dar voi ce opinii aveti? care teorie ar fi cea mai valabila dintre zecile si sutele de informatii si teori. Pai opinia mea este ca aceste teorii sunt rodul fumatului excesiv de ierburi care cresc din abundenta in zona de catre asa zisi martori si oameni de stiinta de cafenea.  :lol:

M.Gabriel
28 Aug 2009 02:24


Prima atestare a unor fenomene misterioase in aceasta zona apartine lui Cristofor Columb care a vazut niste globuri luminoase plutind deasupra apei. Punct. 
  Zona este una cu traficul maritim cel mai aglomerat, pe langa navele comerciale si militare, sunt foarte multe nave de agrement conduse de amatori cu megabani, de marinari de duminica. E normal sa "dispara" un procent din ele din cauze naturale. Si cate accidente n-or crea celorlalte nave din zona. Apoi familiilor nababilor nu vor  spune in presa ca acestia erau beti si cu 5 fete dupa ei, ca nu respecta nici o regula de navigatie, ci vor da vina pe Triunghiul Bermudelor. Barrr.. ma ia cu frig...
parerea mea este ca ii mult mai mult decat niste simple disparitii din cauze necunoscute... ii vorba totusi de Nave de marfa, vapoare, care toate dispar fara urma, fara nicio explicatie. De ce nu se intampla asta oriunde altundeva pe glob; Totu despre triunghi e un mare mister, nu is toate simple coincidente de zeci si sute de ani.

KLK
28 Aug 2009 09:28


Daca zona ar avea disparitii misterioase de nave mari iti dai seama cum ar sari in sus cei de la agentiile de asigurari. Ar exista polite speciale de asigurari pentru Triunghiul Bermudelor pentru nave, oameni si marfuri. Cea ce nu prea cred.

M.Gabriel
28 Aug 2009 09:44


http://www.kudika.ro/articol/special/5171/Disparitii-misterioase-Triunghiul-Bermudelor.html

is foarte multe documetare, peste tot, despre triunghiul bermudelor, raman de parere, ca este mai mult decat simple disparitii.

valy
28 Aug 2009 10:29



parerea mea este ca ii mult mai mult decat niste simple disparitii din cauze necunoscute... ii vorba totusi de Nave de marfa, vapoare, care toate dispar fara urma, fara nicio explicatie. De ce nu se intampla asta oriunde altundeva pe glob; Totu despre triunghi e un mare mister, nu is toate simple coincidente de zeci si sute de ani.
Faptul ca dispar fara nici o explicatie nu inseamna ca nu exista una ci doar ca nu o stim. Accidente fara explicatie se intampla zilnic oriunde, cu orice. A facut triunghiul pui?
Nu toate dispar, ci cateva. Nu dispar fara urma ci dispar...ca nu le mai cauta nimeni, zona fiind destul de intinsa. Numeste acum un accident intamplat in zona respectiva in ultimul timp!
Si mai sunt si alte zone care au aceste proprietati: dispar nave.
Nu cred ca se streseaza cineva pentru simplul fapt ca e o chestie normala. Statistic vorbind, raportat la volumul si traficul din zona, nu se intampla mai multe accidente decat in alte zone.
Cu toata tehnologia de acum, airbusul "disparut" acum ceva timp nu a mai fost gasit. Sa inteleg ca e un triunghi si in atlantic? Si culmea: stiau unde a cazut, (aproximativ), aveau senzori, aveau submarine de cautare...tot tacamul. Nu l-au gasit. Acum imagineaza-ti disparitiile de acum jde ani in urma..normal ca au disparut fara urma ca nu ai cum sa le iei urma.
Dar poti continua cercetarile, nu sunt impotriva...cu argumente. O fi ceva ciudat pana la urma, planetele, curentii, cristalele, alienii, ???, pdl-ul, sau o alianta psd+pnl+pc, jiji, etc.
Un documentar pe discoveri analiza chestiunile si o explicatie o reprezinta vremea de acolo: se schimba brusc, nori, bezna, confuzie...buf.
Parerea mea.

M.Gabriel
28 Aug 2009 12:20


1947: Army C-45 Superfort vanishes 100 miles off Bermuda. 
1948: Four-engined Tudor IV lost with 31 lives. 
1948: DC-3 lost with 32 passengers and crew. 
1949: Second Tudor IV vanishes. 
1950: Giant US Air Force Globemaster lost. 
1950: American freighter, SS Sandra, 350 ft long, sinks without trace. 
1952: British York transport plane lost with 33 aboard. 
1954: US Navy Lockheed Constellation vanishes with 42 aboard. 
1956: US Navy seaplane, Martin P5M, disappears with crew of ten. 
1962: US Air Force KB-50 tanker plane lost. 
1963: Marine Sulphur Queen, 425-ft-long American freighter, vanishes with entire crew. No Mayday signals and no wreckage ever found. Two US Air Force giant stratotankers disappear on simple exercise. C-132 Cargomaster also vanishes. 
1967: Military YC-122, converted to cargo plane, lost. 
1970: French freighter Milton Iatrides disappears. 
1972: German freighter Anita, 20,000 tons, lost with crew of 32. 

astea is un pic mai vechi, nu stiu activitati recente, dar sunt sunt totusi.

KLK
28 Aug 2009 13:06


in zilele noastre cand fiecare nava e localizata prin satelit nu prea cred ca mai pot dispare asa in neant.

valy
28 Aug 2009 16:16


in zilele noastre cand fiecare nava e localizata prin satelit nu prea cred ca mai pot dispare asa in neant.
Airbusul Airfrance a disparut cu tot cu era digitala de la bord. :cry: 
Adica n-a disparut doar ca nu l-au mai gasit.

M.Gabriel
28 Aug 2009 20:06



Cu toata tehnologia de acum, airbusul "disparut" acum ceva timp nu a mai fost gasit. Sa inteleg ca e un triunghi si in atlantic? 

Hmm... pai triunghiul e in oceanul Atlantic nu altundeva ;)

Mircea Pteancu
29 Aug 2009 18:54


S-o luam usurel ca suntem la SF.
Despre cristalele atlantilor a vorbit de multe ori si Edgar Cayce in timpul celor peste 11.000 de calatorii/regresii temporale.(Ca si despre bomba atomica si despre laser, pe care le-a descris in engleza sa arhaica de baptist conservator educat in secolul XIX).Pana acum s-au gasit peste 70 de dovezi scrise in registrele de stare civila si in cartile funciare,deci nu simple opinii verbale sau abureli semidocte de Internet,care confirma existenta reala,atestata documentar  a persoanelor,locurilor si a unora din intamplarile (a celor care au fost consemnate) descrise de Cayce.
Am toate motivele asadar sa acord cel putin o sansa oarecare de probabilitate cu privire la autenticitatea celor descrise de Edgar.Exista o probabilitate reala,oricat de mica dar mai mare ca zero ,ca Atlantida si cohorta de personaje si intamplari extraordinare descrise de el sa fi existat, asa cum le-a descris el.
Eu cred cu tarie,si acesta este doar un amanunt,ca acele cristale atlante au existat.Si ca ele,sau efectele secundare ale functionarii lor ca modificatori ai continuumului spatiu-timp ,ar putea produce efecte inexplicabile prin logica/cunostintele conformiste.Eu sunt convins ca un dispozitiv care pentru diferite scopuri (calatorie/comunicare/inginerie sociala) ar modifica ceea ce se numeste continuum spatiu-timp ,ei bine acel dispozitiv ar produce efecte secundare,in armonice si ecouri inimaginabile, tocmai datorita naturii realitatii asupra careia a operat.Intocmai ca un dispozitiv nuclear;odata creat si activat,va produce efecte la o scara spatiala si temporala foarte mare si doar cei care l-au creat si declansat pot ,intr-o anumita masura, sa contracareze efectele secundare.Ori atlantii au pierit ca rasa,aproape complet.Dar numai ''aproape''....Poate ca fenomenele precum cele din Triunghiul Bermudelor sau UFO sunt semne ca ei sunt tot mai aproape.Sau ca deja sunt printre noi.Ca sa-l citim tot pe Edgar (citat din memorie)-zilele si noptile de bombardament si bataliile fara precedent ale celui de Al Doilea Razboi Mondial sunt doar o imagine palida a ceea ce a fost Pamantul in vremea atlantilor.Enigmatic,tot Edgar spunea in alta parte ca toti conducatorii de natiuni din vremea WWII ,toti,fara nici o exceptie,nu au fost oameni.Au fost atlanti,stapanii Pamantului ,rasa de dinaintea oamenilor.Mircea

M.Gabriel
30 Aug 2009 16:42


Ma tot intreb oare, daca totusi Triunghiul este o acoperire a asa-zisului oras Atlantida, si el, ar exista chiar si in ziua de astazi, in triunghi, doar ca acele ''fenomene inexplicabile'' si campurile EM foarte puternice nu permit nici din sateliti o scanare exacta a acelor zone, si nici accesul navelor in acea zona..? Ma mai gandesc iarasi, ca exista o foarte mare posibilitate, cum spune si Mircea, ca atlantii sa traiasca printre noi. Oare din atatea sa nu mai fi ramas nimic? e practic imposibil. Gabriel.

CristiB
30 Aug 2009 16:58


Ma tot intreb oare, daca totusi Triunghiul este o acoperire a asa-zisului oras Atlantida, si el, ar exista chiar si in ziua de astazi, in triunghi, doar ca acele ''fenomene inexplicabile'' si campurile EM foarte puternice nu permit nici din sateliti o scanare exacta a acelor zone, si nici accesul navelor in acea zona..? Ma mai gandesc iarasi, ca exista o foarte mare posibilitate, cum spune si Mircea, ca atlantii sa traiasca printre noi. Oare din atatea sa nu mai fi ramas nimic? e practic imposibil. Gabriel.
In ceea ce priveste existenta atlantilor in populatia de azi stai linistit, nu mai sunt. Dar asta dintr-un anumit punct de vedere!
Insa din ,,atatea" au ramas destule care vor apare curand insa nu oameni ci edificii ale lor.

Doru Dragan
31 Aug 2009 11:17


Enigmatic,tot Edgar spunea in alta parte ca toti conducatorii de natiuni din vremea WWII ,toti,fara nici o exceptie,nu au fost oameni.Au fost atlanti,stapanii Pamantului ,rasa de dinaintea oamenilor.Mircea
Inseamna ca Majestatea Sa, Regele Mihai I al Romaniei este ultimul atlant (pe care il stim noi) :). Este (din cate stiu eu) ultimul supravietuitor al "conducatorilor de natiuni din vremea WWII".

Laurentiu
31 Aug 2009 17:21


Creatorul legendei Atlantidei, Platon, pe langa faptul ca este mult mai celebru pentru alte lucruri interesante despre care a scris, poate ca s-a inspirat - in ce priveste Atlantida - dintr-un eveniment din vremea sa:

http://en.wikipedia.org/wiki/Helike

Mircea Pteancu
31 Aug 2009 22:00


Nu tocmai,este vorba despre generalul Antonescu la noi;Horty la unguri;Kissling la suedezi;ducele Mussolini,la italieni;si cel mai mare si mai puternic dintre toti ,Adolf Hitler;si mai putem continua cu mii de nume,in multe alte tari-...Aici vorbim de oameni,care se reincarneaza,cele peste 70 de cazuri dovedite documentar in regresiile lui Cayce sunt cazuri dovedite de reincarnare.
Iar reincarnarile se petrec  in grup;asadar ca sa luam cazul cel mai celebru,Hitler,el a ''revenit'' ,dat nu singur,toti colaboratorii lui ,Goering,Hess,Borman,Romel,Mengele,Eichman,absolut toti i-au fost apropiati/discipoli in alte existente;cu alte cuvinte el,ei, au revenit intr-o structura organizata,daca vreti ,''predestinata''.
Intreaga lor existenta a fost predestinata unui singur scop,sa readuca la viata rasa lor,rasa atlanta.
Sa-l luam pe unul  mic intre ei,pe doctorul Mengele,care totusi a produs suferinte inimaginabile,de neinteles.De neinteles prin optica omeneasca,precizez ca noi suntem o alta rasa,o rasa mai buna,dar alta rasa.Dar perfect de inteles pentru atlantii din neamul credinciosilor lui Bal/Belial;studiati un pic ''daca va tine cureaua'' si veti intelege ca Mengele a incercat sa recreeze ''lucrurile''.
Pana in ziua de azi,in insasi sanctuarul spiritual al oamenilor,in inima credintei,pe catapeteasma bisericilor exista amintirea ''lucrurilor''.
Haideti voinicilor,aveti curajul,intrati intr-o biserica ortodoxa si cautati un pic cu privirea si veti vedea picturi reprezentand lei cu cap de om si alte asemenea intrupari.Acestea sunt ''lucrurile'',niste masini biologice ,obtinute nu se stie cum,prin integrarea partiala a omului cu animale de munca sau de lupta;tot dupa Cayce ,''lucrurile'' au fost una din cauzele rupturii atlante care a dus apoi la razboaiele milenare dintre credinciosii lui Bal/Belial si credinciosii lui Unu.

Suntem la SF,nu vreau sa convertesc pe nimeni,doar sa va starnesc curiozitatea de dincolo de suficienta,de conventionalism.
Cayce,inspirat de divinitate,ne deschide o perspectiva uriasa,de o complexitate si o finalitate cutremuratoare.Dar pentru cei mai multi asta e prea mult.Asa ca...inapoi la munca.Ce altceva am devenit cei mai multi dintre noi ,in aceasta epoca de restauratie atlanta,inceputa pe la 1600, decat niste roboti biologici,animale de povara,vite de munca inrobite,cu creiere spalate pe deplin de televiziuni si droguri fizice si mentale.Niste ''lucruri''! Mircea

Doru Dragan
31 Aug 2009 22:08


Biserica ortodoxa nu a inventat nici un "lucru" :) Sfinxul era demult inventat, la fel si minotaurul, varcolaci, grifoni, inorogi etc. Antonescu arata foarte romaneste, nu mai vorbesc de Musolini care mi se pare prototipul italianului. Poate Hitler arata mai ciudat :? Iar Mengele s-a comportat exact ca un savant german serios :lol:

M.Gabriel
31 Aug 2009 22:17


In primul rand vreau sa il felicit pe Dl. Mircea pt initiativa de a ne informa unele lucruri la care noi nici nu am visat ca ar exista... Detineti 'un ocean' de informatii. Nu mi-am imaginat niciodata ce ar fi fost un leu cu cap de om. Acuma observ din alta perspectiva acele imagini. Iarasi nu mi-am imaginat ca exista legaturi cu reincarnarea, vointa de a aduce rasa de mult pierduta la viata, nu mi-a trecut nicodata chestiile astea prin cap. Aveti dreptate, in ziua de astazi multe s-au schimbat, televiziunile si drogurile ne-au spalat creierele, computerele si multe altele, privind spre un viitor, si nicidecum spre un trecut, cu o istorie atata de complexa cat si pe atata de necunoscuta.

Erwin
01 Sep 2009 02:04


Atlantida nu-i a mea, nici a voastră, e a urmașilor urmașilor urmașilor... urmașilor... :lol:

Doru Dragan
01 Sep 2009 07:17


Cooooo...rect :!:

valy
01 Sep 2009 08:21


Atlantida nu-i a mea, nici a voastră, e a urmașilor urmașilor urmașilor... urmașilor... :lol:
Asta era Steaua..si nu era a urmasilor ci a nepotilor....buhahahahaaa.
Apropos, in toata logica asta l-ai uitat pe stapanul luminii, pe cavalerul dreptatii....pe Jiji. Cred ca terenul de sub atlantida tot al lui era, de cand era el mic si l-a castigat la barbut de la atlanti...sau printr-un shimb de terenuri, numai stiu exact.

Ionut Dohotariu
01 Sep 2009 11:05


S-au la cumparat cu banii castigati din traficul de arme...(ce sa facem mai trebuie sa facem si asta.... :lol:

Ionut Dohotariu
01 Sep 2009 14:51


http://www.descopera.ro/cultura/3790760-cum-a-schimbat-hitler-cursul-stiintei
http://www.descopera.ro/stiinta/2381822-top-10-cei-mai-malefici-savanti-din-istorie/p1
si partea a doua
http://www.descopera.ro/stiinta/2381822-top-10-cei-mai-malefici-savanti-din-istorie/p2
 si ceva legat de tema aceasta cu triunghiul bermudelor
http://www.descopera.ro/maratoanele-descopera/teoria-conspiratiei/4242820-triunghiul-bermudelor-conspiratie-sau-inselatorie

http://www.descopera.ro/maratoanele-descopera/teoria-conspiratiei/4232282-teoria-pamantului-gol-de-la-extraterestri-la-nazisti
http://www.descopera.ro/maratoanele-descopera/teoria-conspiratiei/4128094-visul-cosmar-al-unei-americi-fasciste
Pentru cei care iubesc conspiratia: merita sa cititi toate articolele de pe www.descopera.ro cu teoria conspiratiei... Am gasit prin ele si ceva legat de mesajul domnului Pteancu dar nu mai gasesc acum. Spor la citit!!! Aflatin informatii noi din fata ascunsa a omenirii. Multe din ele nu le stiam!

Laurentiu
01 Sep 2009 17:05


Fratilor, ce se intampla ?

O fi asta sectiunea SF dar nu uitati ca SF inseamna, de fapt, Science Fiction - un gen de literatura cu scriitori consacrati (Asimov, Clarke, Herbert etc.).

N-am auzit ca, de exemplu, E. Cayce sa faca parte din categoria asta (cu atat mai mult cu cat nici nu avea cine stie ce scoala - mic "detaliu" necesar pentru a deveni un scriitor).

Deci, va rog nu confundati SF-ul, gen onorabil al literaturii, cu marea baltoaca tulbure de "literatura" ce include teoria conspiratiei, ocultismul, basmele cu atlanti din Triunghiul Bermudelor (denumire care imi aminteste de un anume gen de pantaloni scurti  :lol: ) scrise, in principiu, de semianalfabeti.

Erwin
02 Sep 2009 00:08


Știre preluată din ziarul "Strada Mare":

Atlantida a fost descoperită!

În urma unor alunecări de teren din județul Neamț, în munții Ceahlău, produsă din cauza tăierilor masive de arbori, s-au descoperit rămășițele unor ruine. O echipă mixtă de arheologi și paleontologi de la Universitatea MIT din SUA, Universitatea din Padova din Italia și Liceul de istorie "Grigore Ureche" din Iași au cercetat primele câteva ziduri și au făcut măsurători GPS, magnetorezistive și o scanare cu ultraviolete din satelit, determinând cu aproximație de +/-50 m dimensiunile așezării îngropate, constatând că aceasta este cu mult mai mare. Pietrele cercetate sunt de circa 33,699 ori mai mari decât cele folosite la construirea marii piramide a lui Kefren; iar pe suprafețele interioare fiind găsite inscripții într-o limbă necunoscută, precolumbiană. Imediat acestea au fost trimise prin e-mail la Scotland Yard, laboratorul "Enigma", pentru descifrare. Profesorul Holms Shellack a anunțat în direct la interviul luat de Dan Diaconescu în Direct - numai la OTV în exclusivitate, că în mod sigur una dintre inscripții aparține civilizației dispărute, Atlantida. Pe piatră erau însemnul solar Ra și însemnul lunar Semilună. În același timp, renumitul profesor a dezvăluit o altă inscripție mai veche găsită în zonă, la Poiana Cristei, Vrancea, în care se spunea: "Io, Ștefan Voievod al Atlantidei, Moldovei și Transnistriei, pun piatră de hotar la marginea imperiului Atlant, în anul domnului..." - inscripție care abia acum a fost coroborată cu noile date furnizate de descoperirea ruinelor unul oraș atlant în masivul Ceahlău. În mod sigur, Ștefan cel Mare a fost unul dintre atlanții rămași, iar orașul îngropat aparținea Atlantidei, probabil scufundat în urma cataclismului proorocit de Platon. Cercetătorii au înaintat o cerere de mutare a muntelui Ceahlău în Retezat, către ministerul Turismului, sperând ca prin bunăvoința doamnei Udrea să aibe fondurile necesare excavațiilor. O enigmă de milenii este acum rezolvată, Atlantida s-a aflat în Moldova, cine-ar fi crezut, tocmai datorită exploatării iraționale a lemnului! 

 :lol:  :wink:

M.Gabriel
02 Sep 2009 00:28


[intrebarea era cand s-a intamplat]
Edited: Sa comenteze si altii eu zic ca e ... tzapa ?!?

Erwin
02 Sep 2009 00:59


joi, după Miercurea Ciuc!

 :lol:  :lol:  :lol:

p.s. E SF curat!

valy
02 Sep 2009 10:44


Aceasta noua si senzationala descoperire ridica, asa cum putini ar fi anticipat, mari semne de intrebare asupra programului Guvernamental "Masuri Anticriza: faza Antinevralgic". Asa cum a anuntat cu surle si trambite, Guvernul Poc initiaza un amplu si vast program de autostradare a romaniei. Un prim proiect prevedea construirea unei autostrazi Moldova-Muntenia, sugestiv intitulata, evident, "Autostrada Moldova-Muntenia" care trebuia sa treaca pe langa Piatra Neamt. Dar,venind cu o idee originala, Ministerul Turismului a propus ca aceasta sa treaca si pe langa minunatele obiective turistice din zona Neamt, printre care si Masivul Ceahlau. Zis si facut, Guvernul a cazut (n.r. Poc) de acord si a mutat proiectul autostrazii astfel incat acesta va trece pe langa Ceahlau..si surpriza peste noul sit arheologic astfel creat. Inca odata se dovedeste ca stramosii sunt mai tari deca Guvernantii, acestia trebuind fie sa implementeze proiectul patentat de Primaria Bucuresti (n.r. "Autostrada suspendata") fie sa adopte solutii consacrate de tipul "Lipscani", cu podete de lemn peste zona de sit arheologic. Astfel Romania ar putea intra iar in cartea recordurilor cu un nou concept: "Cea mai lunga autostrada din uluci de lemn".
Insa va mai dura ceva timp pana cand specialistii vor pune la punct si ultimile detalii ale proiectului. Aceasta insa va amana cu putin iesirea Romaniei din criza, iar din programul "Masuri Anticriza: faza Antinevralgic" va fi implementata doar Faza I, "Antinevralgic".

Erwin
02 Sep 2009 11:05


:lol: 
Fază care, evident, presupune "absorbția" unor fonduri ieuropene în valoare de 10 miliarde de euroi, fără licitație, dați unor firme de consultanță... că așa-i la noi!
Tare! :lol:

Blakut
02 Sep 2009 11:13


De ce nu se intampla asta oriunde altundeva pe glob

Statistic nu au disparut mai multe nave in triunghi decat in restul lumii...

valy
02 Sep 2009 11:31


De ce nu se intampla asta oriunde altundeva pe glob

Statistic nu au disparut mai multe nave in triunghi decat in restul lumii...
Concluzia fireasca: totul este un triunghi.
Astfel misterul a fost lamurit.  8) 
Parerea mea.

Mircea Pteancu
19 Sep 2009 13:19


SF-ul se bazeaza pe acceptarea unei conventii.
Nave care calatoresc prin gauri de vierme ,fiind alimentate prin intermediul unor cristale uriase nu-i subiect SF !?
Vietile paralele nu sunt subiect SF?Atunci inseamna ca ati citit editii cenzurate ale lui ''Dune''!
Nu inteleg dece  intra la aceasta categorie oameni cu fantezia secata (sarmanii de ei)?Ca sa repete platitudinile din cartuliile rasuflate de educatie-ateist stiintifica ?Am pierdut numaratoarea ,pentru al catelea congres ne pregatim tovarasi  aparatnici?Mircea

dragos.n
19 Sep 2009 15:19


Valy, cred ca programul anticriza a ajuns deja la faza ''Xanax si pasta de dinti''. Pasta de dinti pentru laudatori, Xanax pentru ceilalti. Urmeaza tichetele gratuite pentru turism electoral, cosmic si intergalactic.

Blakut
22 Sep 2009 11:06


Ca sa repete platitudinile din cartuliile rasuflate de educatie-ateist stiintifica ?Am pierdut numaratoarea ,pentru al catelea congres ne pregatim tovarasi aparatnici?Mircea

Haideti domnu disident... fie-va mila. Ce, acuma ca nu mai e 'comunism' ;trebuie toti sa umplem bisericile, sa ne dam cu alifie magica, sa ne intepam cu ace de acupunctura si sa citim in zodii?

Mircea Pteancu
22 Sep 2009 19:15


Nu.
Dar m-as astepta la un pic de fantezie,nu sa citim aceleasi comentarii ca la categoriile ''serioase''.Unde-i SF-ul?Unde-i fictiunea?

Ca la TV,aceleasi figuri la orice tocsou ,pe orice canal,spunand aceleasi lucruri.

De ce nu vorbim despre cartile,revistele,filmele SF?
De pilda,mai exista fandomuri SF in Romania?
Ce fanzine aveti in colectie?Ce reviste?Sau ce contine colectia ''ta'' de CPSF?Mircea

Blakut
22 Sep 2009 19:45


Sf-ul? Mie mi-a placut de exemplu Asimov. Am de la el tot. Un raft intreg. Am inceput sa il citesc la 14 ani am terminat pe la 18-19.

Nu am fanzine, doar cateva numere din almanahul anticipatia. Sincer, ce am citit pana acum la noi mi s-a parut prost in procent de 80%...

Doru Dragan
22 Sep 2009 20:25


Termenul Science-Fiction a fost inventat de americani (ca multe alte lucruri :)). Americanii impart literatura in doua: fiction si non-fiction. Pentru ei fiction e tot ce nu e realitate (documentar, istoric etc.). Pentru americani Razboi si pace sau Mandrie si prejudecata sunt fiction. Science-fiction e acea parte din literatura fiction care are cat de cat de-aface cu science, adica cu stiinta. Adica daca e science-fiction nu inseamna ca poti chiar sa bati campii cum iti place :roll: Mai exista o parte a literaturii fiction la care ii zice "fantasy". Din aceasta grupa face parte de exemplu The Lord of the Rings. Nici macar in aceasta categorie nu poti sa spui chiar orice pentru ca ... nu se vinde :wink:

Gabriel Muranca
17 Oct 2009 00:33

Re: Triunghiul Bermudelor
Exista zeci si zeci de povesti si informatii despre Triunghiul Bermudelor, una mai SF decat alta. 
Credeti ca una dintre ele ar fi macar adevarata? Care ar fi probabila ?

Cita vreme argumentele sunt subiective, orice poveste are o anumita probabilitate intre 0 si 1. Mijlocul este undeva la 50%. Sau mai simplificat sunt 2 posibilitati: sa fie sau sa nu fie adevarata.  :) 

De ex. mie mi s-a aratat in vis ca triunghiul ala ar fi cerc. Cind m-am uitat pe harta ... da ! poate fi inscris un cerc acolo ... are vre-o relevanta ce zic ? mie nu mi se pare ...  :D 

In felul acesta putem abera pina la sfarsitul vietii ... timpul oricum trece

Pe wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Bermuda_Triangle) gasesti "Supernatural explanations" si "Natural explanations". Ai libertatea sa alegi !

Personal, explicatiile supranaturale ma cam zgarie pe intelect. Mai ales cind istoria a dovedit ca speculatiile sunt o buna metoda de monetizare a ignorantei umane. Si, nah, e mai simplu sa fierbi o broasca decat sa-ti pui mintea la contributie.  :wink:

Totusi, de ce nu discutati si "Natural explanations" ?
Compass variations, Deliberate acts of destruction, Gulf Stream, Human error, Hurricanes, Methane hydrates, Rogue waves ...

Blakut
17 Oct 2009 15:17


Cum ziceam, se scufunda nave multe si in alte parti.