-----------------------------------
M.Gabriel
09 Sep 2009 21:28

Facultate Astronomie
Nu sunt sigur daca am postat in topicul corespunzator..sper ca da.
Care este situatia:
Am intrat in ultimul an de liceu si astept de multi ani cu nerabdare sa intru la o facultate. Mai precis la una de astronomie. Asteptam si asteptam, dar nu m-am intrebat, oare am sanse ? [sau ar trebui sa mut topicul in sectiunea SF-uri]
Ceea ce pot sa intreb eu, daca e cineva dintre voi care a intrat sau a terminat o facultate de astronomie [nu conteaza unde, Iasi, Timisoara, Bucuresti etc.] sa imi spuna cam cu ce medie a fost admis, care ar fi aproximativ media minima de admitere, ce cunostiine despre astronomie ar trebui sa ai, mai ales ca in liceu nu se preda asa ceva :( Inca un lucru de precizat, sunt la profilul Tehnic acum...
Acum stau cu sufletul la gura... parca nu mai am liniste.

Va multumesc mult, Gabriel !!

marius78
09 Sep 2009 21:49


Daca gasesti tu o facultate de astronomie in romania ma bag si eu .Nu te mai gandi la fac de astronomie in romania ca nu exista asa ceva ,sunt facultati de fizica unde se mai fac cursuri de astrofizica ,dar una dedicata astronomiei nu este.

M.Gabriel
09 Sep 2009 22:28


facultate privata?

M.Gabriel
09 Sep 2009 22:32


sau facultate de la distanta ... [ din tari straine, dar de la distanta daca mere... si cum mere... ]

marius78
10 Sep 2009 08:30


In occident ai sa gasesti sigur ,mi se pare ca si ungurii au asa ceva nu stiu care sunt conditiile ,mai trimite si tu un e-maill ceva pe la universitatile de pe afara poate de asculta cineva.

M.Gabriel
10 Sep 2009 10:55


Dar intrebarea de baraj este: in ce limba ?? Ungureste nu stiu o bata... pe Romaneste sanse minime de tot sa gasesc... Pe Engleza ar fi sanse sa gasesc ? O facultate de la distanta din tari straine daca ar fi posibila si asta [in romania orice e posibil ] nu ar fi rea ideea...

Forever_Man
10 Sep 2009 19:55


www.ucas.com

sergiu IASI
11 Sep 2009 21:23


In Iasi din cite stiu eu se preda un curs de astronomie la facultatea de matematica. Daca vrei ma interesez sa-ti spun si in ce an se preda.
Observatorul astronomic tot de facultatea de matematica apartine. Sau cel putin apartinea acum 6 sau 7 ani.

M.Gabriel
11 Sep 2009 23:46


E vorba de astronomie ''pura'' ? Si referitor la un curs, e o materie care se preda si se studiaza la facultatea aceea de matematica sau e un domeniu. Ca apoi dupa ce termini facultatea [ce visez deja] iesi cu o diploma in domeniul matematicii sau astronomiei. Sau combinate.

Forever_Man
12 Sep 2009 09:04


Cursul de astronomie de la facultatea de matematica din Iasi se studiaza in anul 3, semestrul 2. Iesi cu o diploma in domeniul matematicii.

M.Gabriel
18 Sep 2009 01:10


Care a fost media de admitere anul acesta la facultatea de astrofizica din Craiova / Bucuresti sau alte facultati cu aceasta sectiune. Aproximativ doar. Media minima...
.Gabriel

Cristian Monea
18 Sep 2009 19:49


Ultima medie la Facultatea de Fizica din Bucuresti, specializarea Fizica (astrofizica se studiaza la aceasta specializare), a fost 6,20 (http://www.unibuc.ro/uploads_ro/48043/PRIMA_SI_ULTIMA_MEDIE_DE_ADMITERE_2009.pdf). In caz ca vei dori sa studiezi aici, uita-te si pe programa :D: http://www.fizica.unibuc.ro/fizica/Studii/Licenta/Planuri/2008-2009/Fizica.pdf.

Rezultatele sesiunii de admitere din anul 2009, la Facultatea de Fizica din Craiova, nu au fost publicate nici pe pagina de internet a facultatii, nici a universitatii.

M.Gabriel
18 Sep 2009 22:52


Mersi mult dxdx347. Numai bine.  Gabriel

theogon
19 Sep 2009 16:39


Salut,
La Facultatea de Geodezie București (b-dul Lacu Tei 124) poți studia Astronomia geodezică, Teoria figurii Pământului, Geodezie elipsoidala, Geodezie satelitară, Fotogrammetrie, Gravimetrie, Teledetecție. Diploma este de inginer geodez. Licența (pe vremuri era Examenul de stat) se poate da în astronomie.
După absolvire poți face topografie-cadastru, gravimetrie pentru prospecțiuni geofozice, geodezie satelitară etc.