-----------------------------------
Oliver Dragan
11 Sep 2009 13:52

Star Party Costinesti 12.09.2009
Daca vremea va tine cu noi, sambata se va merge langa Costinesti pentru o sesiune de observatii si alte activitati adiacente. Va avea loc si colimarea unui refractor de 120mm si a unui reflector de 200mm.

Adunarea se va face la iesire din Constanta, la sensul giratoriu de langa Praktiker la ora 17:30. Pentru alte detalii: 0745235381.



Echipament:
- dobson Meade 200mm
- refractor Celestron 120mm
- binoclu celestron 15X70mm

CIPOS
19 Oct 2009 00:27


salut! si si eu tot din constanta si de curand am luat si eu "microbul" asta cu astronomia.vroiam sa stiu daca s a mai tinut acea sesiune de observatii din septembrie si mai ales cand are loc urmatoarea deoarece vreau sa particip si eu. :shock:

Oliver Dragan
19 Oct 2009 08:15


Timpul probabil este problema!
Cand va tine cu noi vom iesi la observatii.

bogdan-cta
07 Noi 2009 03:19


Timpul probabil este problema!
Cand va tine cu noi vom iesi la observatii.

Salut! Anuntati-ma si pe mine cand mai faceti vreo iesire. Poate mai invat si eu cate ceva de la voi. Ms.

udu009
20 Apr 2010 11:58


Salut,

Mi-am cumparat si eu un telescop acum vreo 2 luni , un dobson de 200 mm. Am iesit de cateva ori la observatii dar sunt incepator si nu prea ma descurc sa gasesc obiectele pe cer  :oops: 

Daca mai iesiti anuntati-ma si pe mine va rog. 

As aprecia daca mi-ati recomanda niste locuri bune de observatii pe langa Constanta.  Eu am gasit un loc la vreo 2 km de Cumpana pe malul canalului unde vad vreo 3 sferturi de cer in conditii bune (dupa paarerea mea neavizata)  :P

Laurentiu
20 Apr 2010 14:24


Exista un topic (Who`s who) unde fiecare membru nou se prezinta, spune de unde este samd. S-ar putea ca in felul acesta sa gasesti mai usor constanteni  :wink: 

In al doilea rand, exista un topic / sectiune dedicata regiunii Dobrogea.

Ambele le poti gasi aici:

http://www.astronomy.ro/forum/Comunitate-c96301.html


Spor si bine ai venit !

Oliver Dragan
20 Apr 2010 16:07


Salut! Din pacate in Constanta am intalnit un singur astronom amator posesor de telescop. Ia legatura cu el http://www.astronomy.ro/forum/profile.php?mode=viewprofile&u=1130 , cred ca se va bucura dupa ce l-am lasat singur (m-am mutat in Braila). Mai sunt si alti doritori de asemenea activitati nocturne dar ei se regaseau printre prietenii si cunostiintele noastre. Ceilalti membrii constanteni ai forumului au tacut ca mortu' desi i-am contactat cu ajutorul mesageriei private.
Bafta la observatii!

Ionut Itu
08 Iun 2010 18:06

buna ziua
Sunt din jud constanta ... Navodari .... pe mine nu m-ai contactat :) ... acum sunt langa navodari .... Corbu mai precis, iar aici lumina de pe strada este mai slaba si se pot vedea chiar foarte bine stelele ...


O zi buna si cer senin..

Oliver Dragan
09 Iun 2010 08:24


Nu te-am contactat deoarece nu erai inscris pe forum. 
Corbu nu este o locatie buna deoarece are Constanta si Petromidia la sud si acestea polueaza foarte mult aceasta portiune a cerului bogata in obiecte.

Ionut Itu
09 Iun 2010 11:16


Da aveti dreptate, nu eram inscris. 

In afara de 23 august mail sunt niste coline , dealuri , unde putem observa in liniste ex: Plazul mic, Sitorman, Gura dobrogei, Jurilovca, Lunca... , dar din cate am observat dvs v-ati mutat in Braila...



O zii buna

BigKelu
05 Noi 2011 16:53


Din Dobrogea nu se vede cerul? In toate zonele se vede activitate numai aici nu!
E cineva? Undeva? :)

cardav
09 Dec 2011 16:59


si eu locuiesc in constanta. de ieri am un sky watcher 114/900 EQ2. dar... :( ..... sunt varza! nu stiu nimic! nu vad nimic. e adevarat ca am incercat din balcon, dar... acolo... ceva.... ce sa fac? cum sa fac? heeeelp!