-----------------------------------
Laurentiu
23 Sep 2009 20:43

Cutie pentru oculare
Salutari,

Discutiile purtate pe aici, pe forum, despre tot felul de cutii si cutiute mi-au cam facut pofta de mestereala. Si cum ma cam saturasem ca iesind la observatii sa vad ocularele imprastiate prin tot felul de buzunare si rucsacuri, m-am descis sa imi fac si eu o cutie.

De fapt, cutia nu a trebuit sa fie construita pentru ca aveam deja una frumusica, din lemn, veche de vreo 25-30 de ani in care isi tinea, pe vremuri, tatal meu trusa de desen (cu care facea, de mana, harti militare).
 
E in stare foarte buna dar mai avea nevoie de captuseala si ici-colo de vopsea. Am facut  niste masuratori si incap in ea toate ocularele mele, la fix (dezavantajul e ca nu mai au loc altele, pe viitor, asa ca daca voi avea nevoie de un ocular nou, va trebui sa vand altele mai vechi :-) )

Burete a gasit sotia mea la magazinul de prezentare al Spumotim, din Timisoara.

Rezultatul se vede in poze.

Ocularele sunt relativ modeste:

1. in extrema stanga, "Taticul", cum imi place mie sa-i zic - un Erfle de 40 mm pe 2 inch de la Teleskop Service 
apoi, de la stanga la dreapta, randul de sus:
2. Plossl Orion, 25 mm
3. Ortho Kassai, 6 mm
4. Plossl "no-name", made in China (vanzatorul a zis ca e Skywatcher dar nu e inscriptionat), 12,5 mm, cu reticul iluminat
randul de jos, tot de la stanga la dreapta:
5.Plossl Meade seria 3000, japonez, 9,5 mm
6.Barlow 3x, acromat, rusesc, produs de Fabrica de Instrumente Novosibirsk 
7.Barlow Meade 2x, acromat

neox
23 Sep 2009 22:45


Felcitari :D !
Frumoasa trebusoara...mestereala :D .
Ai putea sa-i dai si un lac de protectie pe exterior sub forma de sprey si iese treaba profesionala :wink: 
Faina colectie....la mai mare!

Laurentiu
23 Sep 2009 23:03


Multam Neox. Cutia are si o husa kaki dar trebuie sa o caut.

mak
24 Sep 2009 08:51


A iesit bine. Tre' sa fac si eu o treaba din asta, ca le car si eu cu sacosa  :lol: .