-----------------------------------
Ionut Dohotariu
07 Oct 2009 11:37

Hydrogen electrolyzer tank
Hydrogen electrolyzer tank...
Stie cineva cum pot construi asa ceva??? Una din preocuparile mele pe acasa-sa ma joc cu substantele... vreau ceva concret( serios, nu table in borcane, am incercat si eu de astea pana sa va intreb pe voi ;)) care sa aiba si ceva putere (sa degaje o cantitate destul de mare de hidrogen...)

Doru Dragan
07 Oct 2009 13:47


Exista o gramada de filmulete despre asta pe YouTube. E plin de tot felul de "entuziasti" care redescopera electoliza :) Din pacate nu se produce doar hidrogen ci si oxigen :( asa incat daca nu te multumesti cu niste borcane si niste table risti sa-ti arunci apartamentul in aer. Parintii tai stie ce vrei sa faci tu :roll:

Laurentiu
07 Oct 2009 13:52


Desi nu pare a avea prea mare legatura cu astronomia (sa nu-mi spui ca "hidrogenul formeaza cea mai mare a materiei din Univers si asa ca are legatura" :-)) pot sa-ti spun ca m-am jucat si eu in copilarie cu asa ceva si e relativ simplu de facut: iti trebuie un vas din material izolator in care sa pui apa (preferabil o solutie nu prea concentrata de sare/saruri pentru a creste conductibilitatea curentului), doi electrozi (carbune de la o baterie, de ex.) care vor fi anodul si catodul  pe care ii acoperi cu 2 vase de sticla sau alt material transparent (de ex. 2 eprubete). La unul din electrozi se va degaja O2 si la celalt H2 (care din ei e unul si care-i celalalt e simplu de depistat: H2 va ocupa un volum dublu fata de O2. Alimentezi electrozii la curent continuu (de. ex. 12-24 V).

Doru Dragan
07 Oct 2009 14:50


Da dar Ionut vorbeste despre niste "experimente" mai recente menite sa produca cantitati mari de oxigen si hidrogen cu ajutorul carora sa se "imbunatateasca" performantele unui motor cu ardere interna: 
http://www.netmar.com/~maat/archive/watercar/h20car2.htm
http://www.youtube.com/watch?v=of2XWkj49RQ
http://www.youtube.com/watch?v=u9XrLOudwRw&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=-WsKOdxLIJU&feature=related
... etc. si altele la fel ca astea

Erwin
07 Oct 2009 16:39


ideea de a produce acasă hidrogen pentru mașina proprie nu-i rea, dar a-l produce chiar în mașină folosind curentul din baterie mi se pare un hoax, la fel ca motorul cu apă al lui Mușețel sau cum îl cheamă... :D

bilanțul energetic al unei astfel de combinații, motor cu ardere internă+instalație de hidrogen nu poate fi supraunitar, rezultă din principiile termodinamicii. 

Dacă sursa de energie pentru producerea hidrogenului ar fi energia solară de exemplu, atunci da, s-ar merita. Vezi că sunt pe net o mulțime de articole serioase privind producerea, stocarea și utilizarea hidrogenului în automobile, pila de combustie fiind cea mai bună soluție dpdv al randamentului. 

cum a spus și Doru, astfel de experimente pot deveni periculoase, hidrogenul fiind greu de stocat în siguranță, indiferent că e mult sau puțin.

neox
07 Oct 2009 18:54


Si uite-asa de la borcanu' cu hidrogen din bucatarie pana la centrala nucleara cu fuziune nu mai e decat un pas  :D .

Scuzati gluma, cine nu gusta....dar cam off...forum subiectul.

Georgian
07 Oct 2009 20:00


Nu te supara ca intreb, dar ce vrei sa faci cu o cantitate "mare" de hidrogen? Te gandesti cumva la o bomba?  :lol:

Ionut Dohotariu
07 Oct 2009 21:31


Nu te supara ca intreb, dar ce vrei sa faci cu o cantitate "mare" de hidrogen? Te gandesti cumva la o bomba?  :lol:
eee BOMBA :shock:  voiam pentru baloane... ;) ( sunt mult mai pasnic)

Blakut
07 Oct 2009 21:49


Pai mai bine cumperi heliu. Hidrogenul, pana faci destul cat sa umpli un balon... dureaza. Si nu stiu ce balon iti tine tie hidrogenul, ca prin alea obisnuite scapa ca molecula e mica...