-----------------------------------
Teo
11 Oct 2009 16:13

Carti, atlase si harti astronomice
Deoarece am dorit sa postez mai ales pentru incepatori , dar si pentru cei mai avansati unele carti, atlase stelare sau harti si nu am gasit un loc anume, m-am gandit ca nu ar strica un astfel de topic unde sa postam cu totii linkuri de unde putem descarca astfel de materiale didactice, atat de folositoare noua, astronomilor amatori.
Incep prin a posta o prima harta a cerului, la o rezolutie mare.
Ii invit pe toti cei ce detin linkuri valide sa postam accesul la aceste materiale folositoare.
Cu stima, Teo.

Teo
11 Oct 2009 16:16

Ar fi bine, ca toate aceste materiale
Ar fi bine, ca toate aceste materiale sa nu mai fie imprastiate prin diferite topicuri si sa creem aici ca o mica biblioteca unde putem gasi mai usor ce ne intereseaza, sau macar ca o fisa a cartilor si atlaselor de unde putem pleca rapid spre a le gasi si eventual descarca.

neox
11 Oct 2009 16:21


Buna idee!

Mai jos un link la un super atlas fotogafic al Lunii, cu referiri la selenografie si altele. Se poate descarca in format pdf.

http://www.cityastronomy.com/moonbook-mirror.htm

M.Gabriel
11 Oct 2009 16:42


Harta lunii la rezolutie mare [cules de pe un alt topic al forumului]

Teo
11 Oct 2009 16:57

Atlasul obiectelor Messier
Aici aveti un splendid atlas al obiectelor Messier. Eu l-am descarcat si merge perfect.

Iata si linkul : http://www.torrentreactor.net/torrents/2422651/Atlas-of-Messier-Objects:-Highlights-of-the-deep-sky

Atasez si o mica poza. 

Mai aveti aici un link de unde puteti descarca Atlasul stelelor duble (dar include si pe cele simple si obiecte nebulare ) de la Cambridge.

Iata si linkul lui : http://www.torrentreactor.net/torrents/3189845/The-Cambridge-Double-Star-Atlas-2009-%28

Teo
11 Oct 2009 17:18

Harta lunii de la National Geographic 1969 rezolutie imensa
Aici aveti un link de unde puteti descarca celebra harta a Lunii realizata de National Geographic in 1969 , la o rezolutie de 7000 x 6000. Are o dimensiune de 21 MB !  A mai fost postata pe site dar acele linkuri nu mai sunt valide.
Pentru siguranta va dau 2 linkuri de unde se poate descarca sigur. 
Se descarca foarte greu , mie lundu-mi 2 zile sa o descarc ( aprox 5 ore ) dar merita.

Iata si linkurile: http://www.torrentreactor.net/torrents/3069279/The-Earth's-Moon-1969-National-Geographic-(Malestrom)

Si celalalt link : http://isohunt.com/torrent_details/96347509/national+geographic?tab=summary#


P.S. Daca nu reusiti sa o descarcati , imi puteti scrie un mesaj personal si v-o pot trimite pe messenger. Pe mail nu cred ca incape, avand 21 MB.

dragos.n
11 Oct 2009 17:32


Teo, am incercat si eu sa descarc, si nu am reusit. Mi-a aparut ca nu am destui bani in cont. Iar pe direct nu vrea.

Laurentiu
11 Oct 2009 17:50


:D

Oliver Dragan
11 Oct 2009 18:21


Eu va sfatuiesc sa nu mai dati link-uri de torrent-e si tracker-e ca nu miroase a bine!

Cristian Monea
11 Oct 2009 20:50


Colaje ale obiectelor Messier: http://www.astrosurf.com/re/messier_poster.jpg si http://www.astrosurf.com/re/messier_mosaic.jpg. Catalog de obiecte ceresti: http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=3373.

Teo
11 Oct 2009 22:27

Linkuri de acest gen mai sunt pe site.
Linkuri de acest gen mai sunt pe site.
In ceea ce priveste linkurile postate de mine , merg suta la suta. Chiar eu le-am descarcat, folosind aceste linkuri. Pentrul domnul Dragos. N, daca nu reusiti sa descarcati ceva de acolo, dati-mi o adresa de mail sau mess si va trimit pe ea, ceea ce am descarcat de acolo fara nici un ban.
Ati dat probabil pe direct download. Trebuia sa dati download torent si se descarca. Va recomand U Torrent sa il aveti instalat.
Daca nu testam aceste linkuri inainte, nu le-as fi postat.
Sunt simple torente puse la dispozitia publicului, nu de mine ci de companii mult mai mari decat simpli cetateni romani. Eu doar va prezint de unde se pot lua aceste materiale.

P.S. : Nu uitati ! Pentru a putea descarca de la aceste linkuri, trebuie sa aveti instalat unul dintre programele de genul BIT COMET sau U ( MIU ) TORRENT, care se gasesc gratuit pe net. Altfel nu veti putea descarca niciodata.
Cel mai bun program pt. asa ceva il descarcati gratis de aici : http://www.utorrent.com/

Numai bine.

Erwin
11 Oct 2009 23:18


E o metodă bună, când e vorba de fișiere mari, ca să ajungă întregi la destinație. În comunitatea Linux e destul de răspândită. Nu înseamnă neapărat că torrent=piraterie, dar e bine să fim atenți ce și cum descărcăm, nu numai din cauză că s-ar putea să fie ilegal ci din cauză că unele materiale pot fi virusate.

Teo
11 Oct 2009 23:50

Sigur ca da, Erwin !
Sigur ca da, Erwin !  Multumesc ! Eu ce am descarcat , am scanat  si nu erau virusate. Nu mi-ar face placere sa impart materiale virusate colegilor.
Multumesc inca odata lui Erwin, care ma intelege.

Si acum un mesaj pentru ceilalti care nu inteleg:

Prin postarea acestor linkuri doresc sa impart cu voi bucuria de a deschide o carte noua, un atlas, care nu ne sunt accesibile noua, romanilor de rand.
De cand atata indaraticie si ignoranta ? 
De ce sa ne ascundem dupa degetul mic, de ce sa nu recunoastem ca peste 90 % dintre noi , fie romani sau straini, descarcam materiale (filme, muzica, carti ) din aceste surse.
Daca accesul la cultura este blamat, daca accesul la informatie intelectuala este CONDAMNAT, ce sa mai cred stimati colegi uniti prin pasiunea de a observa cerul ?
Ca este ilegal a citi o carte , a ne bucura de privirea unui atlas si de a confrunta ce am vazut cu telescopul in teren cu datele din carti ?
Puteam sa descarc aceste carti si sa nu ma intereseze de cei din jur, sa le tin numai pentru mine, dar am o mare bucurie de a impartasi cu voi ceea ce gasesc, pentru ca stiu ce inseamna sentimentul de a rasfoi o carte de astronomie, de a construi un istrument astronomic.
Daca se doreste reducerea la tacere datorita unor interese mult mai mari, desi educatia si dreptul la libera informare fac parte din drepturile omului, atunci imi cer scuze pentru initiativa in care puneam suflet si ma retrag in negura Universului, fara sa tin cont de paradoxul lui Olbers.
Las acest topic liber, sa posteze fiecare dintre voi, ceea ce va crede de cuviinta.
Dupa ce ca suntem atat de putini astronomi amatori, ni se limiteaza si aceasta pasiune pe care eu o pot numi NOBILA , de a citi despre lumea inconjuratoare, despre UNIVERS.
NUMAI BINE, STIMATI COLEGI PASIONATI DE OBSERVAREA CERULUI !

dragos.n
12 Oct 2009 03:39


Initiativa de a aduna la un loc toate materialele documentare de un anumit tip este foarte buna. Din pacate la ora actuala, exista multe materiale raspandite pe multe topicuri, si uneori nu sunt nici macar in aceeasi sectiune. 

Sa vedem ce se poate face.

Teo
12 Oct 2009 13:57

Va prezint aici cel mai frumos atlas astronomic
Va prezint aici cel mai frumos atlas astronomic pe care l-am vazut si pe care il detin. Are stele pana la magnitudinea 7 dar sunt suficiente pentru astronomii amatori.  Este color si cuprinde si obiecte NGC , fiind realizat in 2008.
Vi-l recomand cu caldura si cine doreste sa i-l dau sa imi dea o adresa de messenger sa i-l pot trimite. Are o rezolutie mare si 56 MB.
Va spun ca e exceptional si merita sa il aveti.
Eu l-am printat color .
Daca are cineva o idee unde pot posta acest atlas PDF si sa il descarcati de acolo , cu mare placere o voi face. Va rog sa ma anuntati.
Iata si doua pagini exemplificative din acest atlas ( am micsorat rezolutia pentru a nu consuma spatiu pe forum ).

Pentru orice eventualitate va dau un link de unde puteti incerca sa il descarcati, dar va dura probabil cateva zile, in functie de cati donatori vor fi online. Eu de aici l-am descarcat  si merge perfect, nefiind virusat. 

http://www.mininova.org/tor/2515814

Ca sa il puteti descarca trebuie sa aveti U torrent instalat.
Poate imi dati o idee unde sa il postez ca sa il puteti descarca in conditii decente.

Numai bine !

Teo
12 Oct 2009 15:56

Aici va ofer o alta harta a cerului la rezolutie mare
Aici va ofer o alta harta a cerului la rezolutie mare. Am postat-o la dimensiunea maxima care mi-o permitea forumul. Imi pare rau ca nu o pot posta la dimensiunea si rezolutia originala. Chiar daca mananc 1 MB din spatiul meu pe forum, merita sa o postez. Initial avea 4 MB.
Pentru marire, dupa ce dati click pe ea, apasati inca odata PLUS (cursorul de mouse ) pentru dimensiunea maxima sau o puteti salva si se va salva la rezolutia maxima de pe forum.

Teo
12 Oct 2009 16:14

Iar aici aveti o alta harta asemanatoare
Iar aici aveti o alta harta asemanatoare (pacat ca nu o pot posta la rezolutia originala ).
Ca sa o vizionati la dimensiune maxima dati click de doua ori pe imagine (atunci cand apare acel " + " al cursorului de la mouse) sau salvati imaginea.
Asta pt. ca mi s-a reprosat ca hartile (de ex. cea a Lunii ) sunt foarte mici.
Repet, daca vom gasi o solutie de a le posta in alt loc, se va rezolva mult mai usor iar aici voi trece si linkul de unde le puteti descarca la rezolutia si calitatea originala .

Teo
12 Oct 2009 17:16

Aici aveti si un binecunoscut site
Aici aveti si un binecunoscut site (dar care merge cam greu ) de unde puteti descarca multe carti de astronomie in format PDF si imagini, unele carti fiind si despre constructia de telescoape acasa ( ATM )

http://89.122.40.35/sarm/carti/

Teo
12 Oct 2009 19:10

Harta albedoului planetei Marte si harta planetei Marte
Harta albedoului planetei Marte si harta planetei Marte, mai detaliata.

Teo
13 Oct 2009 11:15

NASTEREA, EVOLUTIA SI MOARTEA STELELOR
NASTEREA, EVOLUTIA SI MOARTEA STELELOR

Teo
15 Oct 2009 12:33

ENCICLOPEDIA UNIVERSULUI IN INAGINI
ENCICLOPEDIA UNIVERSULUI IN IMAGINI , foarte frumos realizata.
Se poate descarca in intregime de la urmatorul link :
http://www.4shared.com/account/file/141023906/6f64d329/ENCICLOPEDIA_UNIVERSULUI.html

Mentiune: Dupa ce dati download, asteptati 20 secunde pentru a se termina acea numaratoare inversa apoi puteti descarca fisierul.


  Multumesc domnului Dan Vasiliu care mi-a aratat aceasta modalitate de a posta fisiere pe un spatiu personal de unde le puteti descarca si dumneavoastra.


Astept parerile dvs. despre calitatea acestor materiale didactice.
Cu stima,
Teo

Teo
15 Oct 2009 13:07

ATLASUL CERULUI, COLOR ( Atlas stelar)
Aici aveti ATLASUL CERULUI ( Pocket Sky Atlas ), un splendid atlas color, care include si obiectele nebulare Messier si NGC. Este realizat in 2008. Doua imagini din el se pot vedea la pagina anterioara a forumului.
Este cel mai frumos atlas ceresc pe care il detin si pe care l-am vazut.
L-am prezentat si pe pagina anterioara a forumului dar atunci nu se putea descarca in bune conditii. 
Acum il puteti descarca de la acest link, de unde l-am postat.
Personal, l-am printat color si ma ajuta mult in teren, la observatiile astronomice.

Iata linkul : http://www.4shared.com/file/141030665/84bee476/ATLASUL_CERULUI.html

Dupa ce ati apasat butonul de DOWNLOAD asteptati acea numaratoare inversa de 30 secunde apoi salvati fisierul.

Astept parerile voastre despre acest atlas astronomic.

Teo
16 Oct 2009 23:59

ATLASUL COLOR AL OBOECTELOR MESSIER
Aici aveti Atlasul color al obiectelor Messier, cu explicatii.

L-am postat si se poate descarca de la urmatorul link:

http://www.4shared.com/file/141375301/9788615e/ATLASUL_OBIECTELOR_MESSIER.html

Teo
21 Oct 2009 18:07

COLECTIE- HARTI ASTRONOMICE DE MARE REZOLUTIE
Am adunat aici, intr-o colectie unica cele mai tari harti astronomice publicate.
Va spun ca sunt superbe. Colectia include si harta Lunii la mare rezolutie , hartile cerului si multe altele.
Am arhivat aceste harti cu RAR si am creat un executabil.
Dupa ce urmati linkul , dati DOWNLOAD , asteptati 40 secunde acea numaratoare inversa , apoi salvati fisierul.
Dupa ce l-ati descarcat dati dublu click pe el. Se va dezarhiva automat.
Astept parerile voastre despre aceste superbe harti.
Imi place sa impart cu voi ceea ce am gasit si eu pe net si s-a dovedit a fi de calitate.

Aici aveti linkul :  http://www.4shared.com/file/142445717/bb40d03/HARTI_ASTRONOMICE.html

Numai bine !

Teo
21 Oct 2009 22:33

Construieste-ti propriul telescop
Aici aveti o carte despre constructia de telescoape pentru amatori, intitulata 
" Build your own telescope "

Se poate descarca de la urmatorul link, in format pdf dupa ce se termina numaratoarea inversa de 40 de secunde.

Iata linkul :  http://www.4shared.com/file/142511520/31a7d48f/Build_your_own_Telescope.html

Teo
22 Oct 2009 00:57

TELESCOPUL DIN GRADINA
Telescopul din gradina - O carte foarte veche, despre un frumos telescop ornamental pentru gradina , ce poate starni pasiunea colectionarilor de antichitati. Intr-o oarecare masura poate fi folosit si la observatii astronomice.

Se poate descarca de la acest link:
http://www.4shared.com/file/142541214/d048daa0/GARDEN_TELESCOPE.html

Iata si o imagine atasata a acestui telescop ornamental de gradina

Georgian
22 Oct 2009 12:34


Foarte interesante hartile! :D  De mult cautam asa ceva. 
Se pot gasi si in format bmp? Ma intereseaza in special cea cu evolutia stelelor si Heavens, the (1995)10.

Blakut
22 Oct 2009 13:34


Chestia aia e o bijuterie. Ar trebui sa vina si cu husa ce-i drept...

Teo
22 Oct 2009 13:46

Raspuns
Pentru Georgian : 
 Hartile sunt numai in format jpg dar la rezolutie foarte mare. Daca ar fi bmp ar ocupa spatiu foarte mult la aceeasi rezolutie.


Pentru Blakut : 
 Intr-adevar ar trebui o husa la acel telescop. Sunt de acord ca estetic este o adevarata opera de arta.  Probabil ca are si o optica pe masura.

Teo
22 Oct 2009 14:29

Telescopul de gradina al lui PORTER a fost refacut
Telescopul de gradina a lui Porter (parintele telescoapelor de amatori ) a fost refacut.

Aveti aici un clip cu acest splendid telescop, o adevarata opera de arta :


http://www.youtube.com/watch?v=NtBmbXu2A_c&feature=player_embedded



Mai atasez si cateva imagini :

Erwin
22 Oct 2009 15:56


chiar că e o bijuterie! Are și capac la oglindă, dar nu știu cât timp rezistă oglinda la intemperii... :)

Teo
22 Oct 2009 16:20

Intr-adevar am observat si eu acel capac cu floare
Intr-adevar am observat si eu acel capac cu floare. E foarte frumos. Poate ca nu ar strica o husa la el , dupa cum sugera colegul nostru mai devreme.
Din cate am inteles in clip sunt si de vanzare dar la pretul imens de 37 de mii de dolari, avand in vedere ca sunt fabricate manual ( sau intr-o mica manufactura )  :D

Laurentiu
22 Oct 2009 16:28


Cred ca va dati seama ca mesajele din topic nu mai respecta specificul sectiunii ("Observatii astronomice").

Asa ca sper sa nu va suparati daca voi muta intreaga discutie pe o sectiune mai potrivita.

Edit: am facut mutarea.

PS 

Rog moderatorul sectiunii "Util" sa imparta topicul de mai sus, daca crede de cuviinta, mutand partea referitoare la telescopul Porter eventual la sectiunea "Instrumente astronomice".

Laurentiu
22 Oct 2009 16:34


Rog ca, pe viitor, sa postati topicuri noi doar dupa ce, in prealabil, verificati cu atentie carei sectiuni din forum trebuie sa apartina noul topic.

Multumesc ! 

 :D

Teo
22 Oct 2009 17:08

Am mentionat la inceput ca acest topic este creat special pe
Am mentionat la inceput ca acest topic este creat special pentru carti astronomice, harti si materiale didactice. Bineinteles ca au legatura cu observatiile astronomice, deoarece aici am spus ca voi aduna diversele materiale folositoare acestui scop.
Nici in acest topic nu se poate posta asa ceva ? De ce sa la raspandesc si sa invadez topicul altcuiva? Prefer sa le postez in topicul de carti. Daca v-ati fi uitat cu atentie ati fi vazut ca este vorba despre o carte postata aici.

De cate ori doresc si eu sa impart ceva frumos si util cu dumneavoastra, de fiecare data se gaseste un domn sa comenteze ca i-am invadat topicul sau ca nu e potrivita postarea la locul respectiv. De aceea am creat acest topic unde sa pot posta carti, harti, atlase. Daca ar fi existat pe forum un astfel de grup, sigur ca as fi creat acel topic acolo.

Nu uitati ca intentia mea este sa ofer si celorlalti aceste materiale. Nu imi face placere ca dupa ce ma straduiesc si consum din timpul meu, in loc de o vorba buna sa primesc certuri.
Daca considerati nepotrivit acest topic si aceste postari , domnul administrator al acestui site le poate sterge si va promit ca nu mai deranjez pe nimeni. Voi tine materialele pentru mine si poate astfel toata lumea va fi mai fericita.
Iar eu imi voi estompa pasiunea de a imparti cu ceilalti ceea ce gasesc.
Vad ca topicul meu a zburat acum la sectiunea " UTIL ".
Sper ca macar aici sa isi gaseasca locul. Daca si aici deranjez, macar spuneti-mi unde i-ar putea fi locul. De aceea, la inceput cand am creat acest topic nu am stiut unde si-ar putea gasi locul exact. E greu sa stii unde ai putea posta harti, carti si atlase  care au legatura cu observatiile astronomice. Sper ca acum si-au gasit locul.
Numai bine !

Laurentiu
22 Oct 2009 19:24


Teo, 

Te aprinzi prea repede... 

Daca te uiti cu atentie in celelalte topicuri de la Observatii vei vedea ca toate au ca tema... observatiile ! Adica CHIAR observatiile nu alte teme care, chiar de au o legatura (cum ar fi topicul tau despre carti, foarte bun si util ! - de altfel si eu am descarcat materialele tale) nu se refera direct si nemijlocit la observatii. 

In plus, nu-ti fa probleme: cu cat vei posta mai mult in topicul deschis de tine, cu atat el va fi mai sus in "index"-ul forumului si, deci mai vizibil. 


PS 

Acum stiu ca nu toti vedem lucrurile in aceeasi lumina dar, eu fiind moderatorul sectiunii de Observatii de o vreme incoace, incerc sa tin lucrurile in ordine (si e nevoie de ordine pentru ca altfel tot forumul ar fi un talmes-balmes, iti dai seama, si in loc sa fie de ajutor mai mult ar incurca pe cei care vor sa gaseasca informatiile pe care le cauta).

Teo
22 Oct 2009 20:22

Stati linistit, ca nu e nicio suparare
Stati linistit, ca nu e nicio suparare. Cand am luat hotararea de a infiinta acest topic m-am tot gandit unde l-as putea plasa. Am gasit de cuviinta sa il postez la Observatii deoarece m-am gandit ca acolo sunt cei mai multi oameni interesati de harti si atlase ori carti. Daca l-as fi pus la alte rubrici, de ex. " Util " nu stiu in ce masura ar fi fost vizitat.
Spre exemplu, eu cand intru pe forum imi verific mesajele apoi merg pe observatii si pe ATM ( pentru ca acestea sunt domeniile care ma pasioneaza mai mult ). Foarte rar vizitez alte rubrici.
Asa probabil ca procedeaza si alti astronomi amatori de pe site, vizitand in fuga mai mult domeniile lor de interes. Daca topicul cu carti este acum atat de jos nu stiu daca va mai fi gasit de cei care chiar au nevoie de asa ceva.
Sa speram ca da. Oricum , eu personal nu am niciun interes de a promova ce am postat acolo ci fac asta doar din dorinta de a imparti cu dumneavoastra ce gasesc si eu pe net si consider ca e frumos si util.
Poate daca in timp lumea va sti de rubrica " UTIL ", o va vizita mai des.
Nu indraznesc sa postez materiale pe alte topicuri pentru ca de multe ori mi s-a reprosat ca le invadez spatiul. Atunci am creat aceasta categorie separata.
In ceea ce priveste ATM am mai postat informatii despre cele doua telescoape pe care le construiesc in paralel ( luneta si oglinda de 230 mm ) la rubricile respective. La observatii stau destul de rau deoarece la oras , si mai ales in Bucuresti sunt conditii destul de defavorabile dar pasiunea asta o am de vreo 12 ani si incerc sa fac tot posibilul sa o mentin vie. 
Sper sa mai posteze si alti membri aici pentru a ridica acest domeniu de interes cat mai sus pe pagina.
Spre deosebire de alte domenii unde scriu multi, aici postez mai mult eu si este foarte greu sa mentin vizibil acest topic.
Numai bine si stati linistit ca am inteles punctul dvs. de vedere.

Teo
22 Oct 2009 20:30

Telescopul de 10 dolari
Aici aveti o brosura editata prin anii ' 50 in USA in care era prezentata realizarea unui telescop cu o suma de numai 10 dolari. 
Poate are destule neajunsuri si nu reprezinta tocmai o solutie stralucita, dar macar asa, ca un caracter istoric, eu zic ca merita sa vizionati acest articol.

Il puteti descarca de la urmatorul link :

http://www.4shared.com/file/142751256/2a82f633/TELESCOPUL_DE_10_DOLARI.html

Erwin
23 Oct 2009 00:54


Cred că lipsește prima parte din broșură, pare a fi de fapt un articol publicat în mai multe numere, avem doar finalul. E interesant pentru că are multe soluții și sfaturi, inclusiv pentru parabolizarea oglinzii.

Laurentiu
23 Oct 2009 13:27


Am mai zis la un moment dat pe forum dar o fac din nou: o sursa excelenta de carti in format electronic este www.gigapedia.com

Dupa ce va inregistrati, pe prima pagina care apare, in coltul din dreapta sus aveti optiunea "search". Selectati motorul de cautare propriu al gigapedia (nu google, care apare ca prima optiune) - pentru asta apasati sageata de langa fereastra de search.

pe acest site sunt sute (daca nu cumva chiar mii) de carti de astronomie dar si multe alte domenii.

Teo
23 Oct 2009 22:59

CONSTRUCTIE CUPOLA OBSERVATOR
Aici aveti o carte in care este explicat in text dar mai ales in imagini color, cum putem sa ne construim o CUPOLA de observator in curtea casei, cu mijloace relativ modeste.

Iata linkul : http://www.4shared.com/file/143093244/91cb8d8/CUM_SA_CONSTRUIM_O_CUPOLA_DE_OBSERVATOR_IN_CURTE.html

Teo
24 Oct 2009 00:30

Atlasul fotografic al Lunii pe zile de observatie
Aici aveti un alt atlas fotografic al Lunii, diferit de celelalte prezentate pe forum pana acum, prin faptul ca Luna este prezentata pe zile.

Il puteti descarca de aici :

http://www.4shared.com/file/143113533/265a355d/ATLASUL_FOTOGRAFIC_AL_LUNII.html

Ionut Dohotariu
26 Oct 2009 08:35


Urmaresc acest topic inca de la inceput! Am descarcat toate materialele propuse de Teo, merg excelent, incerc o marirea a bibliotecii mele astronomice virtuale. Chiar daca linkul a mai fost dat de zeci de ori pe forum il mai dau si eu odata : http://www.astroclubul.org/sarm/carti/ ENJOY!!!

Teo
26 Oct 2009 12:28

Multumesc, Ionut Dohotariu
Multumesc, Ionut Dohotariu . Prin acest topic incerc sa impart cu voi materiale folositoare si frumoase. De cate ori voi gasi ceva placut si util, voi posta in acest topic. 
Toate cele bune !
Teo

Rudy
28 Oct 2009 16:53


Cred ca unul dintre cele mai frumoase sky simulatoare.. as putea chiar spune un ERP Astro. 
Il puteti downloada de la acest link:

http://softpro4u.softarchive.net/starry_night_pro_plus_version__maxim_dl_v.118825.html.

Are ~ 5Gb, durata download-ului este destul de mare dar... se merita. 
Grabiti-va, cenzura lucreaza si la ei....
Rudolf

dragos.n
28 Oct 2009 17:28


Cum ai reusit tu sa descarci de acolo? Eu m-am logat si tot nu gasesc decat pe bani.

Rudy
28 Oct 2009 17:34


Sub (kilometrajul) stanga este un buton [Free user]
Asteptati 150 secunde dupa care downloadul porneste
Accesul la urmatoarea arhiva, se face peste 15 minute

E simplu D-nu Dragos
Daca nu si nu si nu,, va trimit catre ploiesti 2 dvd-uri cu un coleg, care navet'eaza zilnic

Dan Vasiliu
28 Oct 2009 22:48


Nu poti sa-l ridici pe 4shared? Eu n-am reusit sa-l downloadez de pe site (nu am gasit nici un "kilometraj") sau "Free user".

Blakut
28 Oct 2009 22:50


Nu ar merge cu transfer.ro? Adica sa fie puse acolo?

Dan Vasiliu
28 Oct 2009 23:00


Apropo' am gasit aici:

http://www.sumotorrent.com/details/3479638/113%20books%20for%20amateur%20astronomy.html

113 books for amateur astronomy - are 2,2 Gb.

Sunt multe carti si harti utile.

Dan Vasiliu
28 Oct 2009 23:19


Constat si eu ca rubrica "Util" - foarte utila - nu prea are vizibilitate. Sugerez administratorului sa o mute in indexul principal al forumului. Poate deveni astfel mai utila.

dragos.n
29 Oct 2009 02:00


In  linkul dat de Rudy, trebuie mers jos, unde e un tabel de la Rapidshare, copiat adresele fisierelor, sunt vreo 27 a cate 200mega fiecare, intrat pe fiecare adresa de fisier, si de abia dupa aia se ajunge acolo unde scrie free user, si facut download. Dar la free merge cu noduri. In loc sa descarc un fisier de 200 intr-un sfert de ora, adica la viteza retelei pe care o am eu, a durat cam 50 de minute. Ori 27 fisiere=....

M.Gabriel
29 Oct 2009 08:59


1350 minute, pe scurt 22 de ore si 30 minute

Rudy
29 Oct 2009 11:40


Hmm,,, 1350 minute 22 ore 30 minute   :evil: .....Gabriel...facand conversia  in parseci, cam care ar fi rezultatul ???

Linkul dat de mine face point catre rapidshare, iar cei cu rabdarea aferenta in 2 zile il pot descarca.

P.S, l-am testat pe Vista X64, nu merge. Pe windows XP pro, e ok.

dragos.n
29 Oct 2009 14:31


L-am descarcat (pe bani, cam in 7 ore), dar mai are o problema. La dezarhivare, trebuie oprit antivirusul, cel putin la Betdefender, deoarece are un Keygen, care e interpretat ca troian.

Exista la sfarsit si un ''manual'' in care se explica cum se poate instala si pe Vista. Destul de laborioasa treaba. Inca nu am incercat-o.

Teo
31 Oct 2009 13:55

Toate materialele postate de mine pe 4SHARED merg perfect
Toate materialele postate de mine pe 4SHARED merg perfect si se descarca gratuit.
Nu pricep ce tot vorbiti de bani. SUNT ABSOLUT GRATUITE !
Daca era asa, nu mai postam si nu mai dadeam linkurile.
AM DAT UN PRINT SCREEN SA VEDETI UNDE TREBUIE SA APASATI ! Apoi asteptati numaratoarea inversa si salvati GRATIS !
Daca acest topic A AJUNS ATAT DE JOS SI NU ESTE VIZUALIZAT AICI, ESTE PRIN BUNAVOINTA UNOR DOMNI CARE AU FOST DERANJATI DE EL  SI S-AU GANDIT SA FACA O FAPTA BUNA ARUNCANDU-L  AICI. NU AM CE FACE. FAC SI EU CE POT. ADICA ASTEPT SA VAD PE UNDE VA MAI FI ARUNCAT ACEST TOPIC.
Asteptati acea numaratoare inversa si merge perfect. E foarte simplu.
Succes !

dragos.n
31 Oct 2009 15:15


Teo, nu era vorba de materialele postate de tine, ci de Starrynight, care e pe Rapidshare. Stai linistit, daca am platit stiu eu de ce. Ca acolo sunt multe bunatati din alte domenii.

Teo
31 Oct 2009 17:25

Da, acum m-am lamurit.
Da, acum m-am lamurit. Imi faceam griji ca nu merg descarcate pe gratis fisierele postate de mine. 
Mult succes !

Erwin
31 Oct 2009 19:35


[offtopic]
Teo, în legătură cu poziția topicului, atât timp cât scrie cineva în el, se află pe listă la "Ultimele mesaje", din meniul din stânga, dar și pe coloana din dreapta unde sunt trecute titlurile ultimelor topice unde s-a scris recent. Ca să-l menții "în top" pe forum este simplu: păstrează-l activ. Unii dintre noi, printre care și eu, primul lucru când intrăm pe forum studiem lista ultimelor mesaje, dar primim și mail când cineva scrie în topicurile care ne interesează. 
[/offtopic]

Ionut Dohotariu
31 Oct 2009 20:33


http://www.romaniaeuropa.com/cartionline/carti_astronomie/astronomie.php :->

Teo
01 Noi 2009 01:09


Aici aveti celebra carte ATM de constructie a telescoapelor a lui INGALLS (biblia ATM-istilor ) , volumul 1.
Am postat-o ca 2 volume de arhiva RAR. Le descarcati pe rand de la cele doua linkuri iar dupa ce s-au descarcat trebuie sa le copiati pe amandoua, neaparat in acelasi folder ca sa se poata uni la dezarhivare sa formeze un singur fisier.  

Iata linkul primei parti a arhivei :
http://www.4shared.com/file/145241551/19a3f398/IngallsATMbook_1part1.html

Iar aici este a doua parte a arhivei :
http://www.4shared.com/file/145242487/5619ed39/IngallsATMbook_1part2.html

Repet, dupa ce le-ati descarcat, aveti nevoie de RAR pentru dezarhivare dar nu separati si nu deschideti cele doua arhive decat dupa ce le-ati copiat in acelasi folder.
Pe viitor voi posta si celelalte doua volume ale lui INGALLS.

Teo
01 Noi 2009 13:05

Volumul 2 al lui INGALLS
Aici aveti volumul 2 al lui INGALLS , impartit tot ca si cel de mai sus in 2 arhive RAR. Le descarcati pe rand si le copiati in acelasi folder. Abia dupa ce sunt amandoua partile copiate in acelasi folder le puteti dezarhiva. Cele doua parti se vor combina si vor forma un singur fisier dupa dezarhivare.
Pentru aceasta aveti nevoie de RAR.

Iata linkul primei parti a arhivei :
http://www.4shared.com/file/145341905/a1ffe905/IngallsATMbook2part1.html


Iar aici aveti linkul partii a 2-a a arhivei :
http://www.4shared.com/file/145342765/ef8ecc67/IngallsATMbook2part2.html

Teo
01 Noi 2009 13:15

Aici aveti volumul 3 al lui INGALLS
Aici aveti volumul 3 al lui INGALLS . Acesta nu mai este arhivat si il puteti descarca direct in format PDF. Apasati download , asteptati acea numaratoare inversa si il descarcati.

Iata si linkul :
http://www.4shared.com/file/145345069/7ea0ae70/IngallsATMbook3.html



Sper ca veti gasi utile aceste materiale, care in ziua de azi sunt o raritate.

Mult succes !

Teo
01 Noi 2009 16:53

CUM SA OBSERVAM OBIECTELE HERSCHEL
Aici aveti o carte in care sunt prezentate obiectele Herschel si cum pot fi ele observate.

Iata linkul de unde poate fi descarcata:
http://www.4shared.com/file/145380187/f477d9fd/CUM_SA_OBSERVAM_OBIECTELE_HERSCHEL.html

Teo
01 Noi 2009 17:04

OBSERVAREA  NEBULOASELOR
Aici aveti o carte in care sunt prezentate nebuloasele si observarea lor.

O puteti descarca de la urmatorul link :
http://www.4shared.com/file/145382333/b963d8ca/OBSERVAREA_NEBULOASELOR.html

Teo
01 Noi 2009 23:23

ROIURILE STELARE si OBSERVAREA LOR
ROIURILE STELARE si OBSERVAREA LOR , o carte frumos realizata.

O puteti descarca de la urmatorul link :
http://www.4shared.com/file/145472964/c8b29b93/OBSERVAREA_ROIURILOR_STELARE.html

marius78
01 Noi 2009 23:37


Fac o paranteza .A reusit cineva sa descarce '' The journey to palomar'' .Un documentar extrem de interesant din care nu am reusit sa vad decat secvente ,nu am reusit sa gasesc varianta gratis a acestui documentar ,poate o sa gasiti voi ceva .Multumesc.

Teo
01 Noi 2009 23:58

Aici aveti un atlas al cerului
Aici aveti un atlas al cerului ( stelar ) ce poate fi printat si luat in teren.
Este sub forma de arhiva RAR. Dupa ce il salvati, il dezarhivati cu RAR.

Iata linkul :
http://www.4shared.com/file/145480015/d77c5917/ATLAS_STELAR_DE_PRINTAT.html

Teo
03 Noi 2009 00:53

Atlasul Universului
Atlasul Universului

Apasati butonul albastru de download, dupa care asteptati numaratoarea inversa de 40 de secunde si salvati fisierul.

Il puteti descarca de la urmatorul link :
http://www.4shared.com/file/145767380/d0e15cfe/ATLASUL_UNIVERSULUI.html

Tavi F.
06 Noi 2009 16:00


Daca exista sau vor mai aparea interesati de ATM, am incarcat la urmatoarele link-uri doua carti bune (pe care nu le-am vazut expuse in acest topic).  

1. How to make a telescope:
http://www.4shared.com/file/147338883/d9302ebc/TEXEREAU_-_HOW_TO_MAKE_A_TELESCOPE.html

2. Making your own telescope:
http://www.4shared.com/file/147342337/ec61e0fb/Making_Your_Own_Telescopetqw-darksiderg.html

Le-am gasit in urma cu ceva timp tot pe net, pe torente (cartea lui Texereau o am si cumparata, pe hirtie).

Tavi F.
07 Noi 2009 10:27


Altele:

3. Telescope optics
http://www.4shared.com/file/147747689/42a964f8/TELESCOPE_OPTICS_-_RUTTEN_AND_VAN_VENROOIJ.html

4. Advanced telescope making techniques 1
http://www.4shared.com/file/147764249/81607fa6/ATMT-Optics.html

5. Advanced telescope making techniques 2
http://www.4shared.com/file/147764252/fa9976f/ATMT-Mechanical.html


Initial cautasem "Optical shop testing" si "Amateur telescope making journal", dar pe astea nu le-am gasit.
Oricum, eu mi-am dezvoltat propria cale in materie stricta de slefuire, eventuale notiuni de prin carti ar fi venit prea tirziu. Despre metoda mea am gasit ulterior referiri pe net: cloudynights, alte adrese (e drept, destul de putine); cit si un tip de masina de slefuit care are la baza tocmai acel principiu. Dealtfel, dispozitivele mecanizate le construim in asa fel incit sa redea cit mai fidel miscarile eficiente experimentate manual, numai cu simturi nu le putem dota.
 
Lectura, asimilare si aplicare placute!

M.Gabriel
07 Noi 2009 11:53


ATENTIE!! Majoritatea linkurilor de mai sus de pe 4shared.com nu mai sunt valabile deloc. 

"The file link that you requested is not valid."

EDIT : Majoritatea... Aproape toate de fapt...

marius78
07 Noi 2009 16:21


Tin sa te contrazic draga Gabriel ''La mine merge sa descarc'' nu stiu la altii.

M.Gabriel
07 Noi 2009 17:32


Marius, da o tura pe la toate, uitate peste toate. La mine unele merg, altele nu merg... Sa dau un exemplu concret:

http://www.4shared.com/file/145241551/19a3f398/IngallsATMbook_1part1.html

http://www.4shared.com/file/145242487/5619ed39/IngallsATMbook_1part2.html

Este dintr`un post de-al lui Teo de pe 1 Noiembrie. Am vrut sa le descarc si am avut surpriza sa nu pot downloada. Is doar 2 din ele. Sunt mai multe. Vreau sa stiu si de la altii daca merge sau nu ...

Edit: la cele de pe 4shared.com ma refer...

dragos.n
07 Noi 2009 23:31


Intradevar, unele link-uri nu merg. Poate e o problema temporara. Se mai intampla.

Teo
15 Noi 2009 18:42

SA INVATAM ASTRONOMIE VIZUALA
O carte deosebita pentru invatarea astronomiei vizuale.
V-o recomand. Merge downloadata 100 %.

Acesta estre linkul :
http://www.4shared.com/file/152633717/1d9d2f5a/SA_INVATAM_ASTRONOMIE_VIZUALA.html

Teo
15 Noi 2009 23:26

CUM SA ESTIMAM DISTANTELE UNGHIULARE APARENTE IN ASTRONOMIE
Cum sa estimam distantele unghiulare aparente in astronomie

Teo
18 Noi 2009 22:57

O CARTE EXTREM DE RARA DESPRE ATM
O carte extrem de rara despre constructia de telescoape si oglinzi de telescop.

O puteti downloada de la urmatorul link :

http://www.4shared.com/file/154826716/39fe9204/CARTE_FOARTE_RARA_DE_CONSTRUCTIE_A_UNUI_TELESCOP.html

Teo
19 Noi 2009 19:26

TOTUL DESPRE CONSTRUCTIA UNUI TELESCOP DOBSONIAN
TOTUL DESPRE CONSTRUCTIA UNUI TELESCOP DOBSONIAN - Ghidul complet de la A la Z.
O carte deosebita, dar intr-un format mai ciudat. Pentru deschiderea ei si eventuala printare, gasiti programul care o poate deschide, in arhiva , atasat acestei carti. Am testat-o si merge suta la suta. Intr-adevar este o carte deosebita pentru ATM-isti si v-o recomand.
Iata si linkul :

http://www.4shared.com/file/155364806/b8807144/TOTUL_DESPRE_CONSTRUCTIA_UNUI_TELESCOP_DOBSONIAN.html

Teo
07 Dec 2009 01:20

DICTIONAR DE ASTRONOMIE SI ASTRONAUTICA
DICTIONAR DE ASTRONOMIE SI ASTRONAUTICA in limba romana.

Se poate descarca de la acest link :
http://www.4shared.com/file/166803457/7cdd6c57/DICTIONAR_DE_ASTRONOMIE_SI_AST.html

Georgian
07 Dec 2009 14:02


De ce dictionarul ocupa asa mult? (118.44MB) 
Este foarte mare sau este intr-un format necomprimat?

marius78
07 Dec 2009 14:30


Este cam mare are 439 de pagini

Teo
07 Dec 2009 14:58

Dictionarul este comprimat la maximum
Dictionarul este comprimat la maximum, cu RAR.
Ocupa asa mult deoarece, cum spune si Marius, este mare.

Georgian
07 Dec 2009 21:30


Este cumva un document scanat? Am mai descarcat carti de pe internet, unele si de 300 pagini, dar nu au nici macar 50MB. Dictionarul nu pot sa il descarc. Dureaza mult (vreo 7 ore) si daca intrerup download-ul, cand il reiau mi se descarca un fisier html de vreo 50 kb. Folosesc BitComet. Care ar putea fi problema? :(

Teo
07 Dec 2009 21:52


NU are nicio treaba cu Bitcomet ! Acesta nu este un torrent ! Descarci direct cu sageata de download. Merge 100 % pentru ca l-am verificat.

Ionut Dohotariu
07 Dec 2009 21:53


Eu l-am descarcat... Cred ca mi-a luat doar vreo 3 minute ;) Sunt foarte multumit de initiativa lui Teo... Bravo lui!!!

Teo
07 Dec 2009 21:53

Constructia unei lunete din lentila de ochelari
Constructia unei lunete din lentila de ochelari.

http://www.4shared.com/file/167415639/7058f1b/CONSTRUITI_O_LUNETA_ASTRONOMIC.html

dragos.n
07 Dec 2009 21:56


L-am descarcat si eu. Merge destul de repede. Sunt 3 pdf-uri. La 128MB nu vad de ce sa ia atata timp. La mine, cu 2mega teoretici, si 700k/s reali a luat cam 9 minute.

dragos.n
07 Dec 2009 22:06


400 sute de ani ai telescopului. Aici e intradevar de munca. In josul paginii sunt linkuri care trebuiesc copiate pe rand, fiecare duce la o fila de circa 100MB. Deci un total de 1,7GB. E mult, dar merita, ca e format 1280x720

http://kimth2.softarchive.net/pbs_special_years_of_the_telescope.86405.html

Georgian
07 Dec 2009 22:35


Internetul meu merge foarte incet (in medie 100kbps cand deschid o pagina si nu descarca cu mai mult de 20kbps). Deci este exclus sa descarc cu Internet Explorer. Daca nu se poate cu Torent, exista alt download manager pe care l-as putea folosi?

dragos.n
07 Dec 2009 22:41


Descarca si intaleaza Mozila Firefox, instaleaza bara de Google, eventual fa-ti si cont pe Google, instaleaza Google Chrome, si poate va merge mai bine, fara torent. Oricum, la viteza aia, iti ia destul de mult un fisier de 100mega. Ce viteza iti da reteaua, teoretic?

Teo
07 Dec 2009 22:54


Cei 400 de ani de istorie ai telescopului se pot descarca usor, intr-un singur fisier de aici, daca aveti U-torrent (Miu torrent care e gratis ).
Eu am descarcat mai demult acest documentar si este superb. NU TREBUIE SA VA MAI CHINUITI CU BUCATELE DE 100 DE MB.
Iata si linkul :
http://www.torrentreactor.net/torrents/2971926/PBS-Special-400-Years-of-the-Telescope-%282009-720p-HDTV-AC3-SoS%29

Georgian
07 Dec 2009 23:14


Descarca si intaleaza Mozila Firefox, instaleaza bara de Google, eventual fa-ti si cont pe Google, instaleaza Google Chrome, si poate va merge mai bine, fara torent. Oricum, la viteza aia, iti ia destul de mult un fisier de 100mega. Ce viteza iti da reteaua, teoretic?

Chiar acum descarc Mozilla, dar viteza oricum este limitata la 150kbps (am internet prin Vodafone :( ) deci nu stiu daca voi observa o imbunatatire majora. Oricum, sper sa descarc pana la urma ceva.

Teo
19 Dec 2009 22:41

Nu exista catalog Herzsprung - Russel. Aceasta este doar o d
Diagrama Herzsprung - Russel.

Rudy
29 Ian 2010 13:02


http://watamela.softarchive.net/stellarium_portable.188015.html

Stellarium 0.10.3 Portable