-----------------------------------
Stanescu Octavian
15 Noi 2009 17:57

Calea Lactee la Silagiu
Am fost ieri seara pe Silagiu  profitand de vremea buna am incercat Doar pe trepied si exp de 30 sec cu 6400 ISO obiectiv Canon EFS 18-55.
Am vazut si cel mai apropiat de OZN fenomen de pana acum  :roll: 
in stanga lui jupiter vazut cu ochiul liber la dist de doua palme au aparut doua lumini de intensitate identica  ce au crescut lumina simultan apropiand de intensitatea lui jupiter apoi au scazut simultan pareau ca nu se misca , ramas inmarmurit initial am vrut sa pozez dar m-am razgandit mergand spre telescop incercand sa le prind , am reusit si nu erau doua avioane era  lumina punctiforma albastruie, si se miscau destul de incet eram pe marire minima 53 x cu Nagleru 26mm incapeau spre marginea campului cred ca 3luni aveau distanta (1,5 grade). apoi au redus lumina simultan la 0.
Or fi fost doi sateliti identici? ora era cam 19:30

M.Gabriel
15 Noi 2009 18:52


Ieri la ora aceea eram pe deal cu mak`u faceam niste mici observatii. E probabil ca ceea ce ati vazut sa fi fost 2 meteori care, sa zic mai direct, aveau directia spre dumneavoastra, avand un unghi de 0 grade privit, de aceea se vedea probabil doar un punct luminos.. 2 puncte luminoase. Desi probabilitatea de a observa 2 meteori sub acelasi unghi in acelasi timp e practic minima. S-au vazut foarte multi meteori ieri seara, au venit Leonidele.
Ca tot veni vorba de obiecte ciudate, ieri pe la 6 si ceva cand am urcat cu 2 prieteni pe marginea dealului, locul nostru de observatie, am reusit sa vad timp de aproximativ 3 minute, un meteor cel mai probabil care a traversat mai bine de jumatate din cer cu intensitatea lui jupiter, chiar si mai mare sa nu exagerez. Era rosiatic, nu avea nicio coada, desigur. Si zic ca a fost un meteor deoarece un satelit era practic imposibil sa fie datorita reflexiei care s-ar fi schimbat. Dar a fost aprins constant, apoi a disparut dupa 3 minute de strabatut cerul cu viteza destul de mica privita. Atunci aveam mak`u in husa, nu l-am mai scos ca inca nu eram ajunsi la destinatia noastra. Ma intreb oare ce o fi fost  :roll: 

Apropo. Frumoasa Poza, felicitari dl. Octavian. Scuzati offtopic`ul

Cer senin. Gabriel

Cristian Monea
15 Noi 2009 22:49


Meteorii pot fi observati doar cateva secunde. Probabil ai observat un satelit. Referitor la experienta domnului Octavian, este posibil ca obiectele sa fi fost tot sateliti. Ati verificat pe internet?

Teo
15 Noi 2009 23:42

Sateliti in formatie
In urma cu mai mult de 4-5 ani, pe cand ma aflam vara la tara ( in jud. Ialomita ), si faceam observatii cu ochiul liber pe un cer negru ca tusul, am observat deodata impreuna cu varul meu, ca un fel de constelatie din sateliti, sau mai de graba o formatie de 3 sateliti care se miscau pe cerul noptii. Distanta dintre ei nu s-a schimbat si cum au aparut , la fel au si disparut, progresiv. Nu era vorba de avioane la mare altitudine. Totusi, stiu sa deosebesc foarte bine lumina unui avion de cum se vede un satelit.
M-am gandit atunci, ca o fi vreun experiment de al americanilor si ca probabil au lansat sateliti care zboara in formatie. Erau in forma de triunghi, dar nu mai stiu daca chiar echilateral sau isoscel. Nu vreau sa fabulez si sa infloresc acum lucrurile. E ceva timp de atunci, dar sigur nu au fost avioane. Oricum aceasta experienta vizuala mi-a ramas si acum in minte.

M.Gabriel
16 Noi 2009 00:26


Meteorii pot fi observati doar cateva secunde.
Nu ma refer la un meteor care a intrat in atmosfera si a ars intr`o fractiune de secunda. Nu poate fi unul, mai maricel probabil, neintrat in atmosfera in care se vede reflexia soarelui ? 
Se observa o nuanta rosiatica...

M-am gandit si la optiunea asta de a fi un satelit, dar:
Reflexia unui satelit este diferita pentru fiecare centimetru care inainteaza. Ar fi trebuit sa isi schimbe intensitatea, sa se observe reflexia, sa se slabeasca din intensitate, pe cand aceasta, aproximativ 3 minute a avut exact aceasi intensitate, pana la un moment dat cand ''s-a stins'' brusc

Sau ar mai putea fi un balon meteorologic de mare altitudine ? Dar cred ca gresesc aici...

Iar in cazul dlui Octavian, nu a precizat mai multe despre acele 2 luminite.

dragos.n
16 Noi 2009 09:56


Cei trei sateliti de care vorbeste Teo i-am observat si eu odata. Din ce stiu sunt niste sateliti militari, parca din seria Navstar.

Cat priveste cele doua luminite pe care le-a vazut Octavian, nu stiu ce sa zic,  cu atat mai mult cu cat eu am observat de doua ori niste meteori care se deplasau pe directia privirii mele, dar s-au aprins si au ars destul de repede, circa o secunda, maxim o secunda si jumatate, iar variatia luminozitatii a fost clar observabila.

La fel, nu ma pot pronunta asupra observatiei lui Gabriel.

marius78
16 Noi 2009 12:17


Sunt foarte multe fenomene observabile la care nu se poate da un raspuns concret. Parerea mea este ca nu au fost nici sateliti nici meteori ,de foarte mult timp vad sateliti cu diferite orbite dar se pare ca toti au o luminozitate si o viteza constanta ,meteorii se dezintegreaza in atmosfera .In concluzie cred ca sunt niste obiecte exotice nedescoperite inca sau de ce nu vizitatori din alta lume.

Gabriel Muranca
16 Noi 2009 12:29


Parerea mea este ca nu au fost nici sateliti nici meteori ,de foarte mult timp vad sateliti cu diferite orbite dar se pare ca toti au o luminozitate si o viteza constanta ,meteorii se dezintegreaza in atmosfera .In concluzie cred ca sunt niste obiecte exotice nedescoperite inca sau de ce nu vizitatori din alta lume.

Pai dupa aceasta ipoteza, ISS-ul si satelitii Iridium, care nu au o luminozitate constanta, sunt OZN-uri. 
Iar acest incident http://en.wikipedia.org/wiki/2009_satellite_collision este clar un semn de apocalipsa. :wink:

marius78
16 Noi 2009 13:25


Am facut referire la satelitii in general ,stiu ca mai sunt si exceptii gen ''ISS, Iridium '' dar dupa cum bine stim se poate afla pozitia exacta a acestora si deci foarte usor de depistat.Sunt alte fenomene mai dificile ,lumina puernica dupa care scade treptat, viteza mare si se stinge brusc ,obiecte care par nemiscate minute in sir s.a.m.d.